blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Bezoek Sant Pau Recinte Modernista

hospital sant pau
Geschreven door Daniella

Het Sant Creu I Pau ziekenhuis is in het begin van de jaren 1900 gebouwd en dit was voor het grootste deel te danken aan de bijdragen van Pau Gil i Serra. Hij was bankier en beschermheer van Barcelona. Het project werd in opdracht gegeven aan Lluís Domênech I Montaner, één van de meest belangrijke Art Nouveau architecten van die tijd.

Het ziekenhuis werd in gebruik genomen in 1930. ShBarcelona vertelt je vandaag graag meer over de historie en wat er zo bijzonder is aan dit oude ziekenhuis.

Gerelateerd artikel: 5 Plekken in Barcelona waar je geweest moet zijn

Ontdek het prachtige Sant Pau Recinte Modernista

details sant pau

Foto door Joanbrebo via Visualhunt

In 2009 werd Hospital de Santa Creu I Pau – dat in de wijk El Guinardo ligt – geopend met nieuwe, moderne installaties waarmee het beter uitgerust was voor de moderne medische wetenschappen en hiermee begon men in het inmiddels leegstaande Art Nouveau complex aan een restauratieproces.

Het meeste herstelwerk werd verricht aan het gevelwerk van de gebouwen en het blootleggen van het prachtige interieur en de decoraties die jaren lang onder lagen van pleisterwerk verscholen waren geweest. Sant Pau Recinte Moderniste is door UNESCO benoemd als een Historisch Artistic Monument en als Wereld Erfgoed.

Als je een ticket koopt kun je kiezen voor het bezoeken van de Art Nouveau Site met of zonder gids. Een standaard kaartje kost €14,-, terwijl een bezoek met gids €19,- kost. Ben je tussen de 16 en 29 jaar of ouder dan 65, dan betaal je €9,80 voor een standaard kaartje of €13,30 voor een bezoek met gids. Er zijn kortingen voor groepen mogelijk, check hiervoor de website.

Gratis bezoek

Er zijn dagen waarop je gratis naar de Recinte Modernista kunt, namelijk op 23 april, 24 september en elke eerste zondag van de maand. Bezoeken aan het museum met gids starten om 10:30 uur in het Frans.

Daarna volgen bezoeken met gids in het Engels om 11 uur, in het Spaans om 12 uur en Catalaans om 12:30 uur. De bezoeken met gids zijn niet mogelijk op de dagen dat de entree gratis is.

Gerelateerd artikel: Cultureel centrum El Born

plafond sant pau

Foto door Angela Llop via Visualhunt

Openingsuren

  • Lente/zomer:  van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18:30 uur. Op zon- en feestdagen sluit de Sant Pau Recinta Modernista om 14.30 uur.
  • Herfst/winter: van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16:30 uur. Op zon- en feestdagen sluit de Sant Pau Recinta Modernista om 14.30 uur.

Met het openbaar vervoer is het Sant Pau Recinte Modernista te bereiken via de metrolijn L5 (blauwe lijn, halte Sant Pau/Dos de Maig). Ook kom je er met bus H8, 19, 20, 45, 51, 92, 117 or 192.

Locatie: Carrer Sant Antoni Maria Claret 167

Ben je al naar het oude ziekenhuis geweest? Wat vond je het meest indrukwekkend?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter