blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Laat het spectaculaire uitzicht van Barcelona je hart smelten

kabelbaan in haven barcelona
Geschreven door Maisa

Soms denk je dat een kabelbaan alleen daar te vinden is, waar skipistes zijn. Maar dat is absoluut niet waar. In Barcelona kan je in diverse kabelbanen stappen die niets anders beloven, dan een schitterend uitzicht.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Als je eenmaal in de wagon bent gestapt, brengt het je naar de meest poëtische plekken. ShBarcelona vertelt je graag meer.

Waar kun je van het prachtige uitzicht van Barcelona genieten?

Funicular del Tibidabo

De funicular de Tibidabo is “De kabel spoorweg van Tibidabo” en is al 115 jaar oud. Het is een van de eerste kabelbanen van Barcelona.

Het kabelvoertuig vertrekt van Plaça Doctor Andreu in de wijk Sant Gervasi-La Bonanova en neemt je naar de top van Tibidabo, waar onder andere het Tibidabo pretpark te vinden is en waar je ook van het schitterend uitzicht kan genieten.

reuzenrad tibidabo

Foto door AdrianoIt via Visualhunt

De openingstijden van het pretpark en kabelbaan zijn hetzelfde en een ticket voor de kabelbaan kost €4,10 als je ook een entreekaartje voor het park hebt en en anders kost het €7.70 voor een retourtje.

Weekend of midweek naar Barcelona? Boek hier je accommodatie!

Funicular de Montjüic Barcelona

De kabelbaan van Montjüic “De funicular de Montjuïc” werd in 1928 gebouwd en werd onder het mom van de Olympische spelen gerenoveerd.

Het kabelvoertuig brengt je zo op het station van Parc de Montjuïc. Je kan opstappen op de funicular van Montjuïc vanaf metro station Parallel (precies op de rand van de wijk El Raval en Poble Sec), met gebruik van je metrokaart.

uitzicht over barcelona

Foto via Pixabay

In de lente en de zomer is de Funicular van Montjuïc door de weeks van 7:30 tot 22:00 uur geopend en in het weekend en op vrije dagen van 9:00 tot 22:00 uur.

In de herfst en winter veranderen de tijden alleen maar een klein beetje, namelijk van van maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 20:00 uur. In het weekend en op vrije dagen van 9:00 tot 20:00 uur.

De kabelbaan heeft drie stations: Barcelona Parc Montjuïc, het kasteel en Mirador de l’Alcalde, een prachtig terras met een spectaculair uitzicht van Barcelona. De telefèric vertrek vanuit het eindstation van de Funicular de Montjuïc, op Avinguda Miramar 28.

montjuic kasteel

Foto via Visualhunt

De Barcelona Bus Turístic en de lijnbussen 50, 55 en 61 stoppen ook bij deze opstapplaats. Of kijk waar de dichtsbijzijnde metro bij Montjuic stopt. Vanaf daar gaat de Telefèric door naar het hoogste punt van de berg, het kasteel van Montjuïc.

Vanaf 10:00 uur ’s ochtends tot 18:00 of 19:00 uur ’s avonds (in de zomer tot 21:00) kan je je kans grijpen om deze adembenemende tocht mee te maken.

Wanneer je online een kaartje koopt, krijg je 10% korting. De prijs voor een retourtje is dan €11,43 voor volwassenen en voor kinderen €8,28.

Gerelateerd artikel: Hardlooproutes met uitzicht in Barcelona

Telèferic Aeri del Port

Wanneer je in de haven van Barcelona bent dan is het bijna onmogelijk om de Kabelbaan Aeri del Port, “Telèferic de Aeri del Port”, niet te zien. Deze kabelbaan is namelijk simpelweg te zien wanneer je in de haven bent en even naar boven kijkt.

De Teleferic werd in 1931 gebouwd en gaat over de haven heen naar het uitkijkpunt Miramar op Montjuïc. Er passen 19 mensen in de gondel en het traject is 1292m lang.

kabelbaan in de haven van barcelona

Foto door Gerard Girbes via Visualhunt

Om de 15 minuten is er weer een nieuw kans om op de gondel stappen en dit kan van 11:00 tot 17:30. Een enkeltje kost €11 en een retourtje €16.50.

Funicular de Vallvidrera

De kabelbaan van Vallvidrera, funicular de Vallvidrera” was in 1906 geconstrueerd en gerenoveerd in 1998. Het verbindt de wijk Sarría met de de buurt Vallvidrera. Het rijdt van het station Peu del Funicular naar de top van Vallvidrera en ook andersom.

kabelbaan barcelona

Foto via Pixabay

Onderweg is het mogelijk om te stoppen op het station Carretera de les Aigües en daar over de wandelpaden van de Collserola berg te wandelen.

Het is mogelijk om deze kabelbaan te nemen van ’s ochtends vroeg tot middernacht op werkdagen en in het weekend en feestdagen van tot ruim 2:00 uur ’s nachts. Het kost je niks meer of minder dan een strip van je metro-kaartje.

Kijk voor je vertrek naar de kabelbaan altijd even op de website voor speciale openingstijden of kortingen!

Kort verblijven in Barcelona

Hoe was het uitzicht vanuit de kabelbaan over de haven van Barcelona?
Deel jouw mooiste uitzicht over de stad!

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter