blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Bezoek Barcelona’s Poble Espanyol

Wist je dat Poble Espanyol de vierde meest bezochte attractie is in de hoofdstad van Catalonië (na de Sagrada Família, het Aquarium en het F.C. Barcelona-museum? In dit artikel vertelt ShBarcelona je waarom je naar dit unieke openluchtmuseum zou moeten gaan.

Gerelateerd artikel: Spaanse tradities in Catalonië

Geschiedenis

Foto via Visualhunt

Poble Espanyol werd gebouwd tijdens de dictatuur van Primo de Rivera, tijdens de Internationale Tentoonstelling van 1929. Het (openlucht)museum werd gezien als een gebied, waarin de belangrijkste karakteristieken, eigenaardigheden en architectuur bijeen waren gebracht. Je zou het kunnen zien als een ‘mini-Spanje’ in Catalonië. Vier modernistische artiesten bezochten maar liefst 1600 locaties om zodoende oog te kunnen krijgen voor de verschillende facetten op het gebied van onder meer architectuur en tradities. Zo konden ze met het project goed beslagen ten ijs komen. Het duurde dertien maanden voor Poble Espanyol was gebouwd. Initieel werd er gesuggereerd om het ‘dorp’ te vernietigen wanneer de Internationale Tentoonstelling zou zijn afgelopen. Het openluchtmuseum was echter zo’n succes geworden, dat het tot de dag vandaag nog steeds overeind staat.

Gerelateerd artikel: Typische bloemen van Barcelona

Te zien en te doen in Poble Espanyol

Poble Espanyol is de perfecte plek om de dag door te brengen met familie, vrienden of partner. Het museum barst van de rijke culturele details en is daarom zo geschikt voor een groot publiek. Of je nu komt voor de architectuur, moderne kunst, oude ambachten of gastronomie: in Poble Espanyol ben je op de juiste plek.

Foto via VisualHunt

Het gebied van het museum telt 49.000 vierkante meter, waarin men 117 constructies, pleinen, tuinen en straten kan ontdekken, alle op een verschillende manier gebouwd/aangelegd, gelieerd aan de verschillende Spaanse districten, zoals het Golfines de Abajo-paleis (uit de provincie Extremadura) de Utebo-toren (uit Aragón), het Son Berga-huis (van Mallorca) en de Sant Vicente-deuren (de ingang van Poble Espanyol, uit de regio Castilla y León).

Er zijn echter ook andere elementen van Poble Espanyol die de culturele diversiteit van Spanje laten zien, zoals restaurants, workshops, winkels, het verkopen van eten en andere items die specifiek zijn voor iedere regio in Spanje. Afhankelijk van de tijd waarop je komt, kun je wellicht een ambachtsman of -vrouw aan het werk zien met een product. Poble Espanyol host ook een aantal evenementen gedurende het hele jaar, zoals het Bloementuin-festival of het beroemde Biergarten. Kijk voor meer informatie op de activiteitenkalender van Poble Espanyol.

Poble Espanyol bevindt zich aan de Avenida Francesc Ferrer i Guadia 13, op de berg Montjuïc en is makkelijk te bereiken met de rode of groene metrolijn (halte ‘Espanya’).

Ben jij al naar Poble Espanyol geweest? Wat vond je er het leukst?

Over de auteur

Jeffrey Den Edelenbosch

Jeffrey is iemand die druk bezig is om van zijn passie zijn werk te maken. Taal is voor hem echt een begrip: hij schrijft boeken, filmscripts, vertaalt en geeft taallessen. Barcelona is voor hem de ideale stad waarin onder meer een mix van culturen, mooi weer en interessante mensen deze stad tot ZIJN stad hebben gemaakt!

Laat een reactie achter