blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Typische bloemen van Barcelona

Geschreven door Daniella

Bloemen zijn een van de mooiste en meest delicate dingen op deze aarde. De extreme schoonheid, met intense en delicate kleuren, de fragiliteit, de geur, altijd aangenaam en bedwelmend, is voor veel mensen een reden om ze thuis te hebben, hetzij in de tuin of op het terras, of in een vaas met ​​snijbloemen.

  • appartementen in Barcelona

 

Vandaag wil ShBarcelona het met je hebben over de meest karakteristieke bloemen van Barcelona.

Gerelateerd artikel: De beste buitenplanten voor een zonnig terras

De meest interessante bloemen van Barcelona

In Collserola-park

Het Collserola-park is, naast andere bosgebieden rondom de stad Barcelona,  de plek waar je wat meer lokale flora vindt. Dit park is een van de meest uitgestrekte, stedelijke bosgebieden ter wereld en het heeft een typisch mediterraan klimaat.

bloesem

Foto via Pixabay

De bossen bestaan uit grote gebieden met steeneiken, gewone eiken en witte dennen. Wat bloemen betreft, is de lente ongetwijfeld de meest vruchtbare periode, die bijdraagt ​​aan een prachtig landschap waar we graag naar blijven kijken, omdat het gevuld is met prachtige bloemen.

Bloemen zoeken na appartement huren

Amandelbloesem

De amandelbomen, die meestal in het midden van de winter bloeien (in januari), vallen op door hun delicate witte of roze, grote bloemen, wat contrasteert met het ontbreken van bladeren aan de meeste bomen in deze tijd van het jaar.

kersenbloesem

Foto via Pixabay

Kersenbloesem

Hetzelfde gebeurt met de kersenboom, waarvan de bloemen vergelijkbaar zijn met die van de amandelboom, maar soms iets meer roze zijn. Maar de kersenboom bloeit in de lente en niet in de winter, met name in de maanden april en mei.

Ze verspreidt een zoet aroma, waarvan je kunt genieten als je in de buurt van de boom komt. De aromatische planten bewegen vrij door het Collserola-gebergte door natuurlijke vermeerdering.

Gerelateerd artikel: Ontdek de provincie Barcelona

Tijm

Dit is het geval bij tijm, dat zeer aromatisch is en gebruikt wordt om uitstekende gerechten te maken. De bloemen zijn klein maar fijn, blauw of paars en je kunt ze ook prima verwerken in boeketten. Tijm bloeit in het voorjaar. 

kruidenbloemen

Foto via Pixabay

Rozemarijn

Ook kruiden als rozemarijn zijn aanwezig en vind je het hele jaar in bloei. Met hun delicate blauwe bloemen zijn ze zeer overvloedig in de bosgebieden van Barcelona aanwezig.

Gele jasmijn

Een andere mooie bloem die we in Barcelona kunnen vinden, is de gele jasmijn, een grote bloem die bloeit tussen lente en zomer, met name van april tot en met augustus.

Appartement in Barcelona huren en natuur verkennen

Andere typische bloemen

Ook geel is de ‘ginesta‘ of ‘retama de olor‘, een plant die tijdens de bloei, die duurt van april tot juli, een intens aroma afgeeft. Hoewel rozen vooral belangrijke bloemen zijn in de Catalaanse cultuur, zijn de wilde rozen echt inheems.

wilde rozenbloesem

Foto via Pixabay

De bloemen, wit of licht roze van kleur, bloeien van april tot en met juni. Planten en struiken brengen ook delicate bloemen naar het landschap rondom Barcelona.

In dit geval zorgen zonneroosjes voor een van de meest aromatische bloemen, die bloeien van april tot en met juni. Het zijn grote, witte of crèmekleurige bloemen.

Welke bloemen van Barcelona vind je het mooiste?
Laat hieronder weten wat jij aan de natuur in en om Barcelona kunt waarderen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter