blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

Kruidenkenners in Barcelona

losse kruiden op weegschaal
Geschreven door Daniella

Of je nu een beetje verkouden aan het worden bent of een middeltje voor elke dag zoekt, kijk ook eens bij de herborist of kruidenkenner. In Barcelona vind je diverse kruidenkenners, herboristen of herbolarios. Dit zijn winkels net als drogisten, maar ze hebben een ruim aanbod aan alternatieve medicijnen en behandelingen.

Ze helpen je gauw weer beter te voelen en gezond te blijven. Hieronder geeft ShBarcelona je een paar van de beste herbolarios in Barcelona.

Gerelateerd artikel: 100% rauw en veganistisch in Barcelona

De beste plekken voor kruiden

Herbolari del Cel

kruiden in hand

Foto via Visualhunt

Herbolari del Cel bestaat al sinds 2005 en het is opgericht door een groep mensen met uitstekende holistische kennis. Daarna werd dit al snel de beste herbolaria van Barcelona. Deze zaak heeft producten in het assortiment voor het gehele lichaam en er zijn alternatieve therapieën die je helpen bij je fysieke, emotionele en spirituele gezondheid.

Herbolari del Gel heeft ook cursussen en workshops waar je aan deel kunt nemen en elk jaar zijn er conferenties die mensen informeren over holistische en natuurlijke middelen voor allerlei kwalen.

Locatie: Travessera de Gràcia 120 (in Vila de Gracia)

Món Natura

Món Natura is meer dan een kruidenwinkel of gezondheidswinkel. Het is een plek waar je terecht kunt met al je mentale issues en ook voor het voorkomen van fysieke kwalen.

Deze zaak biedt holistische behandelingen en therapieën voor een aantal aandoeningen.

Daarnaast helpen ze je je balans vinden door middel van yoga– en meditatiesessies. Hierdoor kun je stress of negativiteit beter aan en dit heeft weer invloed op je fysieke gesteldheid. Món Natura heeft alles wat je nodig hebt om het pad naar optimale gezondheid te volgen.

Locatie: Carrer de la Ferreria 28 (in Sants)

La Ventana Natural

zeep in gras

Foto via Visualhunt

La Ventana Natural vind je in meerdere steden in Spanje. Het is erg bekend vanwege de diversiteit aan producten en diensten die het biedt. Hier vind je een heel gamma aan producten, zoals natuurlijke versies van alledaagse artikelen, zoals zeep en shampoo of vitaminen, mineralen en andere supplementen.

Wat je ook nodig hebt, je zult het zeker vinden bij La Ventana Natural. Het is al bijna 40 jaar een vertrouwde naam in natuurlijke gezondheidsmiddelen.

Locatie-update: helaas niet meer in Barcelona zelf, maar wel in Badalona en Castelldefels, of online

Gerelateerd artikel: Winkels voor health food in Barcelona

Tea Shop

losse thee in blauwe pot

Foto via Visualhunt

De Tea Shop is ook een hele bekende winkel die op meerdere locaties in Barcelona en in heel Spanje zit.

En hoewel de Tea Shop niet echt een kruidenwinkel is, hebben ze wel een grote collectie met verschillende soorten thee die je om allerlei gezondheidsredenen zou kunnen nuttigen.

Thee staat erom bekend dat ze diverse gunstige effecten kan hebben, zoals bijvoorbeeld kalmerend of ontgiftend. Ga dus lang de Tea Shop en neem een voorraadje thee mee waarmee je de gunstige effecten gaat voelen.

Locatie: Carrer de Còrsega 329 (ook in Vila de Gracia, maar tegen de grens van Eixample aan)

*Hoofdfoto door Wisconsin Department of Natural Resources via Visualhunt

Welke kruiden kies jij om je gezondheid te bevorderen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter