blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

100% rauw en veganistisch in Barcelona

Geschreven door Daniella

Als je veganist bent èn enkel 100% rauwe producten eet, dan ben je waarschijnlijk beter af met een bezoek aan de East Village in New York of de meer trendy delen van Los Angeles. Als je daar langer bent zul je zelfs denken dat het een alternatieve manier van eten is en niet zomaar een trend. En hoewel Barcelona een wereldstad is met heel wat veganistische of vegetarische restaurants, valt er op het gebied van rauw veganisme minder te beleven in onze mooie stad dan we zouden willen. Gelukkig is er de laatste paar jaren wel een verandering te bemerken. Twee jaar geleden was er namelijk helemaal niks voor rauwe veganisten, behalve dan de saladebar waar 70 procent van de gerechten toch gekookte eieren, gekookte pastasalade, tonijn, couscous of rijst bevatte. En dit is dus weer niet geschikt voor de rauwe veganist! Daarom deelt ShBarcelona vandaag graag wat meer info voor de mensen die 100% rauw en veganistisch eten.

Gerelateerd artikel: Veganistisch eten in Barcelona

Voor de veganist, vegetariër en raw food liefhebber

Foto via Visualhunt

Een fatsoenlijke sapbar vinden in Barcelona was ook best lastig. Het algemene Spaanse idee van sap is gewoon sinaasappelsap en hun idee van een smoothie is een mengsel van banaan, aardbei en yoghurt. En wederom was het tot twee jaar geleden onmogelijk om bijvoorbeeld een groentesapje, een groene of een exotische smoothie te vinden. (die dan meer dan banaan en melk als ingrediënten had) Veganisten (en vegetariërs) komen echter meestal niet naar Barcelona voor het eten. Dat is een feit. Toch zijn er duizenden redenen om deze mooie stad wel te bezoeken. En als je hier dan toch bent, blijft één van de beste keuzes nog steeds de saladebar. Over het algemeen hebben de veganistische en vegetarische restaurants namelijk weinig smakelijke, creatieve salades op hun menu staan. Het blijft vaak bij een saladebar die er niet altijd heel uitnodigend uitziet. En dit is natuurlijk erg jammer, want er is voldoende groente en fruit aanwezig in deze stad! Hoe dan ook, ben je op zoek naar rauw en veganistisch, kijk dan eens naar de volgende opties:

Petit Brot

Als je bij Petit Brot naar binnen loopt voel je de passie voor rauw en veganistisch voedsel. Ze zijn gespecialiseerd in sappen en die worden dan ook recht voor je neus geprepareerd. Verser dan dit kun je het niet krijgen. Op de website leggen ze ook goed uit wat nou precies rauw en veganistisch is. Aan elk detail in het produceren van rauw en veganistisch voedsel – van de verpakking tot de inrichting – is gedacht. Wil je geen sapje, dan hebben ze ook salades, gehydrateerd voedsel en rauwe veganistische desserts. Zelfs als je geen veganist bent of niet enkel rauwe producten eet kun je niet onder de aantrekkingskracht van hun filosofie uit.

Locatie: Carrer del Dr. Dou 10

Juice House

Foto via Visualhunt

Een nieuwe toevoeging aan het steeds populairdere Carrer Parlament is Juice House. Dit is een locatie die met veel liefde gerund wordt en waar de nadruk ligt op goede kwaliteit en gezondheid. Ondanks de naam is Juice House veel meer dan alleen een sapbar. Je krijgt er ontbijt en hele maaltijden die gemaakt zijn van biologische producten. Ze hebben hier rauwe en veganistische maaltijden. Ook hebben ze een ruime keuze aan gezonde sapjes, verse salades en rauwe, veganistische pasta. En dit alles in een rustige en relaxte omgeving.

Locatie: Carrer del Parlament 12

Gerelateerd artikel: Kosher eten in Barcelona

El Café Blueproject

Een nieuwe toevoeging aan Barcelona’s veganistische restaurantjes is El Café Blueproject. Dit is een kunstgalerij en een café/restaurant en ze serveren er sappen, smoothies, rauwe veganistische “sandwiches” en rauwe veganistische desserts, zoals worteltaart of brownies. Ze hebben trouwens een geweldig dagmenu dat bestaat uit drie gangen en een drankje. En er zijn altijd rauwe alternatieven waar je voor kunt kiezen. Alle gerechten zijn bijzonder mooi opgemaakt en het personeel is klaarblijkelijk erg gepassioneerd over hun eigen producten.

Locatie: Carrer Princesa 57

Flax & Kale

Foto via Visualhunt

Flax & Kale is zowel een sapbar als een heerlijk ruim restaurant. Ook deze is recentelijk geopend. Deze dochteronderneming van de immens populaire Teresa Carles is oorspronkelijk een visrestaurant, maar er is genoeg keuze uit vegetarische, veganistische en rauwe gerechten. En het mooie is dat hier voor zowel het ontbijt, een weekend brunch of het populaire dagmenu iets lekkers op de kaart staat. Alle gerechten op de kaart zijn zorgvuldig voorzien van labels, zodat het makkelijk kiezen is. Alle salades hebben veganistische opties en er is zelfs een rauw veganistisch menu! Dit bestaat uit een rauw veganistische lasagna, een rauwe spaghetti met turmeriek en rauwe courgettebloemen.

Locatie: Carrer Tallers 74b

MaRAWcuya

De slogan van MaRAWcuya is: Passie voor rauw voedsel. En als je eenmaal op hun website alle lekkernijen ziet begin je meteen te watertanden. Wat een keuze… Let wel: het gaat hier om taarten, koekjes, donuts en cupcakes. Dus verwacht hier geen salades. En verwacht ook geen knusse locatie met een lief, pastelkleurig bloemetjesbehang – hoewel dit wel de inrichting zal worden als ze ooit een vestiging openen – want de overheerlijke producten worden alleen op locatie afgeleverd. Bestellen kan per Whatsapp of e-mail en de levertijd is 2 tot 3 dagen. Wat een traktatie!

Andere opties

Foto via Visualhunt

Ketens zoals Fresc Co hebben uitgebreide saladebars (niet alleen vegetarisch), maar de kwaliteit van de producten is helaas niet geweldig. Dus als je 100% rauw en veganistisch eet en je bent in Barcelona, zoek dan liever de vele fruit- en groentezaakjes op die op elke hoek van de straat te vinden zijn. En als je een fruitliefhebber bent, ga dan naar La Boqueria. Dit is een hele indrukwekkende markt op La Rambla in het centrum van de stad en hier heb je ruime keuze uit groenten en fruit. Het vinden van biologische groenten en fruit is iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk. (hoewel de prijzen wel iets hoger liggen) Veritas is namelijk een biologische supermarktketen die in heel Catalonië zit. Ook bij Biospace in Eixample slaag je zeker voor je biologische boodschappen.

*Hoofdfoto door Melinda Young Stuart via Visualhunt

Eet jij 100% rauw en veganistisch? Waar ga jij graag uiteten?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter