blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Veganistisch en vegetarisch

Lekker veganistisch eten in Barcelona

Geschreven door Maisa

Lekker veganistisch eten in Barcelona Lang leve het veganistisch leven. Maar wat houdt dat eigenlijk in ben je misschien wel aan het denken. Een veganist maakt bewust de keuze om helemaal geen dierlijke producten te gebruiken. Een veganist eet vis noch vlees, geen honing (want dat komt van de bij) en geen zuivelproducten. Een veganist gebruikt ook geen producten die dierlijke oorsprong hebben of ingrediënten- zoals bijvoorbeeld leren schoenen, wollen truien, bepaalde verzorgingsproducten die op dieren gebruikt zijn of zoals eerder gezegd een dierlijk ingrediënt hebben. Een decennia terug was het nog moeilijk voor alle veganisten om lekker veganistisch te eten in Barcelona, behalve dat ze een tapa van patatas bravas of olijven konden bestellen. Maar tegenwoordig is het veganistisch panorama helemaal veranderd en is er volop keuze. ShBarcelona vertelt je graag meer.

Gerelateerd artikel: De lekkerste sapjes in Barcelona

Maoz Falafel

Foto via Pixabay

Bij Maoz Falafel krijg je heerlijke, verse falafel in een geroosterd pitabroodje. En het mooiste is, dat het broodje vol zit met verse sla, tahinisaus, chilisaus, gesneden olijfjes en nog veel meer lekkers. En voor dit broodje uit het Midden-Oosten ben je ook nog eens niet veel geld kwijt. Dat is goed nieuws voor de veganist die niet te duur wil eten, maar wel lekker vers.

Catbar

Heb je zin om in een alternatieve bar-restaurant te zitten dan is Catbar het juiste antwoord. Catbar zoals de naam al zegt heeft geheel zijn eigen sfeer en decoratie en simpel gezegd moet je er van houden of niet. De muren zitten bedekt met kleurige schilderingen van katten en de bar-restaurant geeft een soort zachtaardig punk gevoel. Catbar is gespecialiseerd in artisanaal bier en veganistische hamburgers de perfecte combinatie.

Gerelateerd artikel: Glutenvrije restaurants in Barcelona

Hara Krishna

Photo credit: Lablascovegmenu via VisualHunt / CC BY

Foto via Visualhunt

De Hara Krishna restaurant is een zeer bijzondere plek, dat verstopt zit in de buurt Gothico. Je komt er niet zomaar terecht. Maar wanneer je er terecht komt zal jet het geheid een zeer fijne ervaring vinden. Bij de Hara Krishna restaurant eten betekent niet dat je tot hun geloof wordt bekerd, het betekent alleen maar dat je in alle rust van hun keukenkunst kan genieten voor zeer weinig geld; 8 euro een menu. Het voorgerecht bestaat uit een salade buffet dat gedreseerd kan worden door olijfolie of een speciale veganistische saus. Je kan er een stuk zelf gebakken brood bij nemen. Naar het buffet is het tijd voor een soep en daarna natuurlijk het hoofdgerecht is die altijd zeer variërend is. Wanneer de tijd is aan gekomen om te kiezen tussen de 4 desserts die ze aanbieden is je buik al vol en rond en vraag je je af hoe een dessert er nog bij kan. Maar gelukkig zijn de desserts altijd zalig en vinden deze altijd weer een klein leeg plek in je volle maag. Qua drinken is er water en thee te verkrijgen dus als je zin hebt in wat gevarieerdere drink menu dan is dit niet je plek.

Desalniettemin kan ShBarcelona al deze plekken helemaal aanbevelen qua kwaliteit van eten, de mensen en de sfeer.

Heb jij nog een goede tip voor de veganisten onder ons?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter