blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Top 4 ijssalons in Barcelona

Geschreven door Daniella

Als je een beetje op ons lijkt, dan houd je ook van een lekker bolletje ijs. Het maakt eigenlijk niet uit in welk jaargetijde we zitten. Deze heerlijke zoetigheid is niet alleen lekker om af te koelen op warme dagen, het smaakt ook prima op frissere dagen, zolang je maar warm genoeg gekleed bent of in een warme, knusse omgeving bent. Er is een flink aantal geweldige ijssalons in Barcelona waar je terecht kunt voor een heerlijk ijsje, maar in dit artikel geeft ShBarcelona je haar persoonlijke favorieten.

Gerelateerd artikel: De beste pasta in Barcelona

Vioko

Foto via Visualhunt

Vioko is één van de meest populaire ijssalons in Barceloneta. Het ligt in één van de drukste gebieden in deze wijk aan de Passeig de Joan de Borbó en duizenden mensen lopen dagelijks langs deze salon. Het feit dat deze ijssalon op weg naar het strand ligt is één van de redenen dat er in de warmere maanden vaak een lange rij mensen buiten staat te wachten om hun bestelling door te geven. Bij Vioko verkopen ze echter niet alleen maar ijs, je krijgt er ook bonbons, taartjes en voor in het koudere seizoen een heerlijke beker warme chocolademelk. Je kunt er kiezen uit een ruim assortiment aan smaken ambachtelijk ijs, zoals bijvoorbeeld rozen & frambozen, jasmijn en pure chocolade met amandelen.
Locatie: Passeig de Joan de Borbó 55
Openingstijden: Van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 23.30 uur.

El Tío Che

Foto via Visualhunt

El Tío Che is een horchatería en ijssalon met een lang verleden. (Een horchata is een melkachtige drank gemaakt van gemalen amandelen, water en suiker en het wordt bij El Tío Che altijd heerlijk koel geserveerd.) Deze horchatería bestaat al meer dan 100 jaar en het is een erg populaire locatie voor verse toetjes en drankjes.  En hoewel er geen hele ruime keuze uit smaken is, is de kwaliteit van wat je wel krijgt echt geweldig. Als je nog niet eerder bij El Tío Che geweest bent en bang bent de locatie te missen omdat je de wijk niet goed kent, houd dan gewoon je ogen goed open, totdat je een lange rij mensen buiten ziet staan wachten voor een open raam. Dat is precies de locatie waar je de horchatería zult vinden en hier zie je het personeel de horchata inschenken en de bolletjes ijs in horentjes doen. Er is nog een manier om de locatie te herkennen: er staat namelijk een hele vriendelijk uitziende papier-mâché man op de stoep die een ijsje in zijn handen houdt.
Locatie: Rambla del Poblenou 44-46
Openingstijden: van 10.00 tot 24.00 uur op weekdagen en van 10.00 tot 1.00 ‘s nachts in het weekend.

Gelaaati Di Marco

Foto via Visualhunt

In deze Italiaanse salon gebruiken ze geen kunstmatige kleurstoffen of gehydroneerde plantaardige vetten voor het samenstellen van hun ijs. Ze gebruiken enkel natuurlijke ingrediënten, zoals verse melk, room, eidooiers, cacao, noten, pistachenoten en vers fruit. En hiermee ontstaat een heel kleurrijk en smaakvol assortiment. Voor hen die geen suiker mogen of het liever vermijden is Gelaaaati Di Marco een hele goede ijssalon, aangezien er heel veel keuze is uit producten met weinig suiker. Breng een bezoekje aan Gelaaaati Di Marco en bewonder de kleine kunstwerkjes die ze van hun ijsjes maken.
Locatie: Carrer de la Llibreteria 7
Openingstijden: elke dag van de week van 11.00 tot 24.00 uur.

Gerelateerd artikel: De lekkerste sapjes in Barcelona

DelaCrem

Foto via Visualhunt

DelaCrem is weer zo’n goede locatie voor ambachtelijk Italiaans ijs. Behalve dat het ijs er smakelijk is en prachtig uitziet, is hun ijs altijd vers gemaakt. Ze draaien namelijk dagelijks vers ijs. Massimo Pignata geeft leiding aan het team bij DelaCrem en hier wordt ijs gemaakt van hoge kwaliteit en met de beste ingrediënten. DelaCrem ligt in een voetgangersgebied en dit betekent dat je heerlijk buiten kunt genieten van een relaxte wandeling terwijl je je ijsje verorbert. Ze hebben verder ook andere zoetigheden in hun assortiment, zoals taartjes, brownies en cake.
Locatie: Carrer Enric Granados 15
Openingstijden: van zondag tot en met dinsdag van 9.30 tot 21.30 uur en van woensdag tot en met zaterdag van 9.30 ’s ochtends tot en met 00.30 uur ’s nachts.

Dit zijn maar een paar van de heerlijke ijssalons die Barcelona rijk is. En als je niet de kans krijgt om één van deze salons te bezoeken, kijk dan vooral in je eigen omgeving naar de mogelijkheden om van een lekker ijsje te genieten. Er ligt er altijd wel een ijssalon om de hoek! Ga je naar een locatie die hierboven beschreven is, check dan altijd van te voren even de openingstijden. Buiten het seizoen kunnen deze namelijk wel eens afwijken.

*Hoofdfoto via Visualhunt

Welke ijssalon is jouw favoriet?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter