blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

VIDEO: Ontdek de wijk Gòtic in Barcelona

architectuur in gotic barcelona
Geschreven door Daniella

Het is bekend dat Barcelona een dynamische stad is met een goede kwaliteit van leven. Tussen het traditionele en het moderne leven in is de stad van Gaudí een bestemming geworden die steeds meer vanwege het klimaat en haar cultuur bezocht wordt.

Deze cultuur vind je natuurlijk vooral terug in de wijken van de Catalaanse hoofdstad. In dit artikel van ShBarcelona lees je vandaag meer over de wijk Gòtic.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Waar ligt de Gotische wijk in Barcelona?

Barri Gòtic

De wijk Gòtic – of el barrio Gòtico – is het deel van de stad dat door de Grieken en later de Romeinen bezet is geweest. Dat is ook duidelijk de zien aan de Romeinse architectuur.

De wijk Gòtic hoort bij het district Ciutat Vella, zoals ook de wijken Ribera (of beter bekend als Born), Barceloneta en Raval bij Ciutat Vella horen.

Korte vakantie in Barcelona? Boek hier je accommodatie

La Rambla

Gòtic is één van de meest toeristische gebieden in de stad en de bekendste straat is natuurlijk La Rambla. Deze straat is ongeveer 1,2 kilometer lang en is zeker de moeite waard om te verkennen.

Start bij Plaça Catalunya, loop richting de haven en eindig bij het standbeeld van Columbus. Er zijn veel winkeltjes en barretjes, bloemisten en souvenirwinkels. Richting het einde, als je bijna in de haven bent, vind je er ook portrettekenaars en de beroemde levende standbeelden.

fruit en sapjes op de boqueria markt in barcelona

Foto via Visualhunt

Als je start bij Plaça Catalunya en je loopt richting de zee vind je aan de rechterkant de beroemde Boqueria markt. Dit is één van de oudste markten van Barcelona.

Je kunt hier verse, lokale producten kopen tegen betaalbare prijzen. Probeer vooral de verse fruitsapjes die je op deze markt vindt. Iets verder richting de haven vind je het Teatro del Liceo. Dit is één van de beste theaters in de stad.

architectuur in barcelona

Foto via Pixabay

De wijk Gòtic heeft geweldige architectuur: je ziet een combinatie van oud en nieuw, van Romeinse en Gotische kunst. In elke hoek waar je kijkt zie je voorbeelden van deze gecombineerde architectuur.

Ook zie je prachtige monumenten in deze wijk, zoals de kerk van Santa Maria del Pi en Santa Maria del Mar. Eén van de mooiste plekken die je gezien moet hebben is toch wel de kathedraal. Dit is een indrukwekkend monument van Gotische architectuur.

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Wandelen door Gòtic

We nodigen je uit om uitgebreid door deze wijk te wandelen. De kleine straatjes zijn soms erg smal, maar vol van charme.

Als je iets wilt eten of drinken zijn er ook voldoende barretjes of restaurantjes die zowel Catalaanse als Spaanse gerechten serveren.

gotische wijk in barcelona

Foto via Pixabay

Als je met vrienden uit wilt gaan is Gòtic ook een goede keuze. In de restaurants staan heerlijke tapas op het menu die je kunt delen en deze gaan goed samen met het lokale Estrella Damm bier.

Het straatbeeld wordt hier bepaald door zowel de grotere winkelketens als onafhankelijke winkeltjes. Straten die de moeite waard zijn, zijn Avinguda del Portal de l’Àngel, Carrer de Petritxol, Carrer de Ferran en Carrer de la Portaferrissa.

Neem genoeg tijd tijdens je wandeling, zodat je niks van alle pracht en praal van Gòtic mist.

Bekijk vakantiewoningen bij ShBarcelona

Wat is jouw favoriete deel van Gòtic?
Deel jouw speciale plekje met anderen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter