blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Maak het beste van je tijd in Barcelona

Geschreven door Joost

Een vakantie nemen kan vaak een hectisch periode in je leven zijn. Het is niet alleen de voorbereiding van de reis, zoals het plannen van vluchten, vakantieappartementen en het beslissen van wat je mee wilt nemen naar plaatsen als Barcelona, maar je wilt ook de tijd die je hebt in de stad optimaal gebruiken. ShBarcelona adviseert gebruik te maken van een kaart om een stad en zijn attracties goed te leren kennen. De kaart van Barcelona kan een essentieel onderdeel van je voorpret zijn en kun je ook tijdens je vakantie prima gebruiken.

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Voorpret

Foto door RicardCodina via Visualhunt

Voordat je op vakantie gaat is het altijd verstandig om wat vooronderzoek te plegen. Het onderzoek hangt af van wat voor type reiziger je bent. Als je een ondernemende reiziger bent die van avontuur houdt, dan is een vooronderzoek van de bekende attracties en een kaart van de bus en metro van Barcelona genoeg en kan je direct richting je favoriete wijken. Voor families, groepen en voor diegene die het beste uit Barcelona willen halen en de vele attracties willen zien die de stad rijk is, is een grondiger vooronderzoek naar de stad Barcelona geen overbodige luxe. Websites als Tripadvisor of Barcelona Tourist Guide kunnen je hierbij goed helpen. Zij geven voldoende informatie om een goed reisschema te organiseren.

Handige websites

Foto via Visualhunt

Tripadvisor kan vaak honderden recensies geven van de meeste attracties, hotels of restaurants overal ter wereld. Houd er alleen rekening mee dat de ranglijst van de evenementen gemaakt is door de gebruikers van Tripadvisor en dat deze mening niet per definitie gelijk is aan jouw mening. Bijvoorbeeld, de Sagrada Família is de meest bezochte attractie in Barcelona, echter het staat op de tweede plaats van meest bezochte evenementen op Tripadvisor. Het lezen van een aantal negatieve kritieken kan echter ook inzicht geven in de problemen die andere mensen hadden en zo kun je deze fouten vermijden. Deze organisatie website kan je ook advies geven over hotels en restaurants in de buurt.

De Barcelona Tourist Guide website geeft je een beter beeld van de attracties in Barcelona door het aantal bezoekers per jaar te geven. Zo krijg je een idee welke attracties echt het meest bezocht zijn. Omdat de website zich specifiek richt op toeristen die naar Barcelona gaan geeft het een beter en gedetailleerder beeld, gerangschikt op thema’s en locaties. Om je vakantie goed te organiseren, inclusief het openbaar vervoer, welke bezienswaardigheden voor jou het beste zijn, als wel de openingstijden, entreeprijzen en kaarten van de omgeving, is de Barcelona Tourist Guide het meest geschikt.

Gerelateerd artikel: Barcelona: wat wel en wat vooral niet te doen

Foto via Visualhunt

Andere bekende reissites zoals Frommers en Fodors kunnen ook professioneel reisadvies geven voor je routes en attracties binnen het tijdsbestek dat je in Barcelona bent. De beste toeristenkaart van Barcelona geeft je niet alleen informatie over de geografische ligging van de attracties, maar maakt het ook mogelijk een appartement te vinden dichtbij de plaatsen die je wilt bezoeken.

Zoek je nog naar accommodatie voor tijdens je verblijf? ShBarcelona maakt kiezen makkelijk.

*Hoofdfoto door Walkerssk via Pixabay

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter