blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Toegangsprijzen en openingstijden in Barcelona

Geschreven door Jantine

Als je de toegangsprijzen van attracties in Barcelona op wil zoeken, zijn er honderden manieren om dat te doen. Er zijn ontzettend veel websites die ticketprijzen tonen en gidsen voor de vele verschillende bezienswaardigheden in en rondom Barcelona. Maar deze slagen er niet altijd in om makkelijk te begrijpen informatie te verschaffen over kosten, vervoer en openingstijden. Vooral als je aan het zoeken bent naar een slaapplek, wil je graag weten hoe dicht deze bij de plekken die je wil bezoeken is. In dit artikel geeft ShBarcelona je al deze informatie over de 5 meest bezochte bezienswaardigheden van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Supermarkten in het centrum van Barcelona

Aquàrium de Barcelona

Foto via Visualhunt

Een van de meest populaire trekpleisters in iedere stad waar er één te vinden valt, omdat het zowel kinderen, volwassen als families aantrekt, is een aquarium. Het Aquàrium de Barcelona is in dit opzicht niet anders. Het is nummer 2 op de lijst van meest bezochte attracties in de stad. Algemene prijzen is €20 voor volwassenen en €7,00 of €15 voor kinderen (afhankelijk van de leeftijd). Daarnaast kun je ook een gezinspas kopen. Voor twee volwassen en twee kinderen (tussen de vijf en tien jaar oud) bedraagt de pas €60,-. Voor vier volwassenen  (allen ouder dan elf jaar) kost de pas €68,-. Je kan bij het aquarium komen door de groene (L3) of gele (L4) metrolijn te nemen. Het aquarium opent om 10.00 uur en sluit om 19.30 of 21.30 uur, afhankelijk van het seizoen waarin je gaat.

LocatieMoll d’Espanya del Port Vell, zonder nummer

Sagrada Família

Foto door Luciti via Visualhunt

Deze indrukwekkende basiliek is ontworpen door de wereldberoemde architect uit Barcelona: Antonio Gaudí. Er wordt al langer dan 100 jaar aan gewerkt en waarschijnlijk zal hij rond 2026 eindelijk af zijn – 144 jaar na de start. Een van de redenen dat de bouw zo lang duurt, is dat deze voor een groot deel afhankelijk is van de giften die bezoekers binnenbrengen. Afhankelijk van het seizoen heeft de basiliek verschillende openingstijden, maar doorgaans is dit dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur in de zomer en van 9.00 tot 18.00 uur in de winter. Check voordat je vertrekt altijd even de website voor specifieke tijden.

Als je alleen beneden rond wil kijken in de Sagrada Família is een toegangskaartje €15,-, maar als je ook de torens in wil betaal je €29,-. Dit zijn de standaard toegangsprijzen. Wanneer je online je ticket aanschaft, reserveer je een tijdblok. Je meldt je 15 minuten voor dit tijdblok bij de entree en dan mag je aan het begin van het tijdblok doorlopen. Je moet dus altijd even in de rij staan. (dus voldoende water meenemen op een warme dag en van tevoren naar de wc!). Sommige touringbedrijven bieden de mogelijkheid tot VIP-toegang, zodat je niet in de rij hoeft te wachten, maar dit kan tot wel €40 kosten. De basiliek is toegankelijk met een rolstoel en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Met de metro neem je bijvoorbeeld de blauwe (L5) of de paarse (L2) lijn.

LocatieCarrer de Mallorca 401

Poble Espanyol

Foto door Daniel García Peris via Visualhunt

Dit openluchtmuseum staat ook wel bekend als het Spaanse dorp of Klein Spanje. Het werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en het idyllische dorp was onder de lokale bevolking en toeristen zo in trek, dat men besloot om het na afloop te houden. Het 42.000 vierkante meter grote dorp heeft in totaal 117 gebouwen. Het dorp kent architecturale invloeden uit heel Spanje, van Castillië tot aan Catalonië en van Baskenland tot aan Andalusië. Naast de replica’s van gebouwen, is Poble Espanyol ook bekend vanwege de prachtige Flamenco-shows die je er kan bezoeken. De prijs van een algemeen toegangskaartje voor een kind is €6,30 en voor volwassen €12,60. Er zijn ook gezinspassen te koop of kaartjes voor toegang in de avond.  Wanneer je online je kaartjes koopt, krijg je  overigens 10% korting op de entree. Poble Espanyol is het gehele jaar geopend en opent haar deuren altijd om 9.00 uur. De sluitingstijden zijn afhankelijk van de dag van de week. Kijk hiervoor op de website.  Je kan het dorp, dat boven op de berg Montjuïc ligt, bereiken met de rode (L1) en groene (L3) lijn van de metro. Daarna moet je nog een klein stukje wandelen.

LocatieAvinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 13

Gerelateerd artikel: Fietstours door Barcelona

La Pedrera

Foto door Sarmale / OAjuso via Visualhunt

La Pedrera, of Casa Milà, is een architectonisch hoogstandje van de hand van Gaudí. Pedrera betekent “steengroeve” en deze naam staat zodoende symbool voor de manier waarop Gaudí steen en baksteen bewerkte, wat duidelijk te zien is in dit gebouw. Algemene dagkaartjes kosten €22,- voor volwassenen en €16,50 voor studenten. La Pedrera opent om 9.00 uur. De sluitingstijd is per seizoen verschillend en ook voor de kerstperiode zijn er aparte openingstijden.  Je kan er komen met de groene en blauwe metro (L3 en L5) en buslijn 7,16,17, 22, 24 en V17.

LocatieProvença 261-265

FC Barcelona Museum

Foto door travellingtimes via Visualhunt

Als je fan bent van een van de meest populaire voetbalteams ter wereld, kun je een bezoekje aan hun museum niet overslaan. Online prijzen voor de “Camp Nou Experience” (tour + museum) zijn €25 voor volwassenen. De prijs aan de kassa is €27,50. Kijk voor een overzicht van alle andere prijzen en de openingstijden op de website van het museum. De blauwe lijn van de metro (L5) gaat naar Camp Nou, waar je het museum kan vinden.

LocatieCarrer d’Aristides Maillol, zonder nummer

Nog op zoek naar accommodatie in de buurt van je favoriete bezienswaardigheid?
ShBarcelona helpt je bij je zoektocht!

*Hoofdfoto door 3dman_eu via Pixabay

Toegangsprijzen en openingstijden in Barcelona
5 (100%) 1 vote[s]

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter