blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Supermarkten in het centrum van Barcelona

winkelkarretje in supermarkt
Geschreven door Daniella

Sommigen mensen kunnen uren in een supermarkt rondsnuffelen tussen alle producten, gaan er op zoek naar exotische nieuwigheden of voorverpakte eigenaardigheden.

Anderen brengen het liefst zo min mogelijk tijd in de supermarkt door en gaan naar binnen voor wat er op hun lijstje staat en zorgen er daarna voor dat ze zo snel mogelijk weer buiten staan.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Voor beide type shoppers heeft ShBarcelona een gids met gedetailleerde informatie samengesteld over de supermarkten die er in het centrum van Barcelona zijn.

Welke supermarkt in Barcelona ligt handig in het centrum?

Dia

De Dia is een Spaanse supermarkt met hun eigen merk en daarnaast hebben ze ook een paar bekende merken in het assortiment. De Dia staat erom bekend om erg goedkoop te zijn en veel voorverpakte producten te hebben.

fruit

Foto via Pixabay

Ze zijn meestal veel kleiner dan de gemiddelde grootte van een supermarkt, maar als je door de week iets nodig hebt is dit toch een goede optie om je boodschappen te gaan doen.

Er zijn veel Dia supermarkten in de stad, maar het dichtst bij het centrum zijn de volgenden: Carrer de la Comtessa de Sobradiel 3Carrer del Carme 34 en Carrer Nou de la Rambla 18.

Kort bezoekje aan Barcelona?

Mercadona

De Mercadona is de Spaanse versie van de Lidl of de Aldi. Het is een grote supermarkt die een ruime selectie aan Spaanse producten en bekende merken in het assortiment heeft.

De Mercadona is een goede keus als je grote boodschappen gaat doen, zoals bijvoorbeeld om je voorraad wc-papier weer aan te vullen. Ze hebben er ook een uitgebreide verse vlees- en visafdeling en ook in de sectie met bevroren producten is er voldoende keuze.

groenten en fruit

Foto via Pixabay

De winkels liggen veelal net buiten het centrum, maar er zijn er ook binnen loopafstand van het Ciutat Vella. Je vindt de Mercadona bijvoorbeeld bij de Arc de Triomf aan de Ronda de Sant Pere 31.

Of dichtbij het Hospital Clinic in de Mercat Municipal de Ninot aan de Carrer de Mallorca 135. En er is er ook eentje aan de Carrer de Calàbria 129 dichtbij het Parc de Joan Miró.

Gerelateerd artikel: Biologisch vlees kopen in Barcelona

Caprabo

Deze supermarktketen werd opgericht in Catalonië en er zijn inmiddels ook winkels in Madrid en Navarra. In totaal zijn het nu meer dan 300 winkels.

De Caprabo is onderdeel van de Eroski Group en ondanks dat ze niet de meest populaire supermarkt zijn, hebben ze kwalitatief goede producten tegen een goede prijs.

Er zijn diverse Caprabo supermarkten in de stad, maar de locaties die het dichtst bij het centrum liggen zijn die aan de Carrer de Casp 33, aan de Carrer del Consell de Cent 301 en aan de Carrer de Freixures 2.

Carrefour

Deze Franse supermarktketen heeft tot nu toe veel success in de stad gehad en één van de meest populaire vestigingen is die die aan de Ramblas ligt.

visschap in supermarkt

Foto via Pixabay

Dankzij de grote toestroom van toeristen heeft deze winkel Franse en Engelse producten in het assortiment die soms moeilijk te vinden zijn. (zoals bijvoorbeeld Ribena en bepaalde gezoute boter of kaas).

Er is ook een flinke apotheek en ruime afdeling met cosmeticaproducten. Let op de aanbiedingen die ze regelmatig op producten van hun eigen merk hebben en bereid je voor op de drukte op de Ramblas als je in de zomer naar deze Carrefour op de Ramblas toe wilt.

Kleinere vestigingen van de Carrefour vind je aan de Carrer de Bailèn 33 dichtbij Plaça Tetuan en aan de Carrer Gran Vía De Las Cortes Catalanas 573 dichtbij de Universitat de Barcelona.

Gerelateerd artikel: Biologische boodschappen doen in Barcelona

El Corte Inglés

De El Corte Inglés is een wat duurdere en luxere supermarkt in de stad. Maar als je een fijnproever bent of jezelf iets lekker gunt, dan is dit zeker een optie.

Foto via Pixabay

Deze supermarkt heeft een uitgebreid assortiment biologische, gluten-vrije producten, een fantastische selectie wijnen en de bekende typisch Spaanse producten, zoals Iberico ham, ingemaakte producten en truffelolie.

Ze hebben een hele mooie visafdeling en een afdeling met een uitgebreide selectie aan vlees bij de El Corte Inglés. De keten heeft meerdere locaties in de stad, maar die aan de Plaça Catalunya in het centrum is de enige met een supermarkt.

Paar maandjes naar Barcelona

Tips voor een bezoek aan de supermarkt

In Spanje geven supermarkten ook geen gratis plastic tasjes meer. Dit om het effect van het plastic op het milieu te verminderen. En hoewel elke tas maar een symbolische prijs van bijvoorbeeld 5 of 10 cent heeft, word je wel aangemoedigd om je eigen tas mee te nemen als je boodschappen gaat doen.

Het maakt dan niet uit of het een plastic tasje, een gewone tas of een rugzak is. Spanjaarden lopen zelf bij zware of veel boodschappen zelfs met een boodschappentrolley. (wat je in Nederland vaak bij de oudere mensen ziet: een grote tas op wieltjes met soms een koelvak).

spaanse carrito

Foto via Pixabay

Hiermee krijg je je boodschappen veel makkelijker thuis en hier zie je het dus bij alle leeftijden. Check voordat je boodschappen gaat doen de openingstijden op de website van de betreffende supermarkt.

Sommigen gaan namelijk tijdens de lunch dicht (een paar uurtjes ergens tussen 13.00 en 17.00 uur) en afhankelijk van het gebied waar je woont of vakantie viert zijn de openingstijden ruimer.

En als je een hekel hebt aan wachten, ga dan vooral niet tijdens de spits gedurende de lunch en na 18.00 uur. Houd je met bovenstaande rekening, dan kan je heerlijk shoppen! O ja, vergeet niet dat veel supermarkten in Spanje op zondag niet open zijn.

Wat is jouw favoriete supermarkt in Barcelona?
Deel je tips met andere lezers!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter