blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Souvenirs kopen in Barcelona

Geschreven door Joost

Wanneer je een plaats bezoekt of ergens een tijdje woont wat niet direct je eigen woonplaats is, zie je alles in een ander daglicht. De gewoonste dingen zijn bijzonder en exotisch. Je bent gevoeliger en meer open voor de indrukken om je heen. Wellicht is dit de reden waarom je iets van deze dingen wilt bewaren en mee wilt nemen naar je vrienden die thuis achtergebleven zijn. Je wilt een stukje van je ervaringen en een mooie tijd materialiseren en aan je vrienden geven als je terug komt.

Maar hoe weet je dat je het juiste souvenir hebt uitgekozen? Het beste is om je aandacht te vestigen op datgene wat je het mooiste of meest bijzonder vond tijdens je reis en dat je makkelijk mee kunt nemen in je bagage. Mocht je even geen inspiratie hebben, dan zijn hier vijf tips van ShBarcelona. Het zijn  alle vijf souvenirs die representatief zijn voor Barcelona. (dus geen Mexicaanse hoed, of een “sevillana”)

Gerelateerd artikel: Graffiti en straatkunst tour in Barcelona

Een Barça T-Shirt

Je kan een origineel voetbalshirt krijgen in de Barça winkels in Plaça Catalunya of in het beroemde voetbal stadium Camp Nou. Als je €60 echter te veel vindt voor een souvenir, dan kan je altijd nog goedkopere imitatie T-shirts kopen in één van de vele winkels aan de Las Ramblas.

Jamón (Spaanse ham)

Foto via Visualhunt

Het onofficiële symbool van Spanje is een origineel souvenir. Let er echter wel op of je etenswaren mag invoeren. Binnen de Europese Unie is dit over het algemeen geen probleem. Desnoods kan je de Spaanse ham ook kopen op het vliegveld in de duty free winkels. De jamón is er in allerlei soorten, maten en kwaliteit, wat je ook terugziet op het prijskaartje. Een chorizo-worst is een andere optie om als souvenir mee te nemen.

Een Porró

Foto via Visualhunt

Deze kruik is een klassieker en wordt gebruikt om wijn uit te drinken. De techniek is in het begin wat spannend, maar met een beetje oefenen heb je de truc zo onder de knie. Je houdt de kruik een stukje voor je mond, richt goed en giet de drank zo in je mond. Ze zijn te koop in verschillende maten. Meestal zijn ze gemaakt van glas en dus breekbaar. Je moet er dus wel voor zorgdragen dat ze goed beschermd zijn in je koffer tijdens de reis.
* porro betekent overigens ook jointje in de spreektaal, maar dan zonder accent op de laatste ‘o’. Spreek het woord dus goed uit, met het accent op de laatste ‘ó’ anders zoekt de winkelier wellicht naar iets anders om te verkopen 😉

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona; wat nu? 

Magneet Sagrada Família

En dan heb je natuurlijk het beroemdste monument van Barcelona, de Sagrada Familia, welke je tegenkomt in elke souvenir winkel in allerlei vormen en maten. Wanneer je iets mee wilt nemen voor meer mensen, dan zijn magneten van deze kathedraal een goed aandenken uit Barcelona.

Fles Cava

Foto via Visualhunt

In Catalonië, net als in de rest van Spanje, kan je heerlijke wijnen krijgen. Voor liefhebbers van een vol glas wijn zijn de wijnen uit de wijngaarden van Penedés een goede keuze. Ook is het wellicht een idee om de thuisblijvers te trakteren op een fles cava. De Spaanse champagne is heel goed en is in diverse prijsklassen te koop. Probeer ook eens de rosé cava!!

Welke souvenirs koop jij als je in Barcelona bent?

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter