blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Bezoek iconisch Camp Nou in Barcelona

teken fc barcelona
Geschreven door Daniella

Camp Nou is één van de meest iconische sportstadia ter wereld en het is één van de meest populaire toeristische attracties in Barcelona. Het is al bijna 60 jaar de thuisbasis voor FC Barcelona en het is ongetwijfeld één van ’s werelds meest beroemde voetballocaties.

Sinds de oprichting heeft de club meer Primera Division titels en andere Europese titels gewonnen dan elk ander team in dezelfde klasse. In deze periode zijn Barcelona fans getuige geweest van wedstrijden waarbij de beste teams en beste individuele spelers ooit gespeeld hebben.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

De liefde van de stad voor de club is enorm en er is niks waar de Catalanen meer opgewonden van worden, dan het zien van hun eigen team. Als je voor vakantie in Barcelona bent, is een bezoek aan het stadion zeker een aanrader.

En er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen en hierover vertelt ShBarcelona je hieronder meer.

Camp Nou bezoeken

Tijdens een wedstrijd

FC Barcelona zien spelen op Camp Nou is natuurlijk de beste manier om het stadion te bezoeken. De spelers het beroemde gras van Camp Nou op te zien rennen is een magnifieke ervaring. Kaartjes kunnen op verschillende manieren gekocht worden, maar je kunt ook hier klikken om kaartjes aan te schaffen.

deel van camp nou aan de binnenkant met lichten aan

Foto via Visualhunt

Je kunt ze ook via andere websites verkrijgen, maar let wel op, want er zijn ook veel onofficiële websites waarbij je zowel naar je geld, als naar je kaartjes kunt fluiten! Een alternatief is om je kaarten via één van de vele officiële FC Barcelona winkels te kopen die her en der in de stad te vinden zijn.

Het is goed om van te voren te weten hoe het systeem van de kaartverkoop van FC Barcelona werkt. Eigenlijk worden de meeste stoelen door seizoenskaarthouders bezet. Kaartjes worden pas beschikbaar als zij hun stoel opgeven.

Paar nachtjes naar Barcelona?

Kaartjes kopen voor FC Barcelona

Het resultaat hiervan is dus dat – zelfs als alle kaarten een paar weken voor de wedstrijd uitverkocht zijn – er toch nog een kans is dat kaarten later wel beschikbaar zijn omdat seizoenskaarthouders ze terug hebben gegeven. Vaak zijn ze in de laatste 48 uur voor de aftrap wel ineens weer te koop!

Dit betekent dat je de website van FC Barcelona continu zou kunnen checken (en nog eens zou kunnen checken), zelfs als de kaarten dus eerder uitverkocht waren.

voetbalstadion van F.C. Barcelona

Foto via Unsplash

Kaartjes kunnen aardig aan de prijs zijn, waarbij het goedkoopste kaartje start rond de €40,-, maar voor een La Liga wedstrijd en vele anderen ligt het bedrag rond de €80,- à €90,-. Als je er niet zoveel geld aan wilt besteden kun je FC Barcelona ook in een bekerwedstrijd gaan zien.

Zeker in de eerste bekerwedstrijden van het seizoen zijn de kaarten amper uitverkocht. En kaarten zijn dan beschikbaar voor ongeveer €20,-. Je zult misschien niet alle sterspelers zien, omdat niet alle topspelers van het team in het veld opgesteld zijn, maar je ziet nog steeds het team spelen in het beroemdste stadion en dat voor een fractie van de prijs.

vlag fc barcelona in publiek

Foto via Pixabay

Een laatste opmerking over de kaartjes: houd het competitieprogramma goed in de gaten! In Spanje kunnen de data nogal eens veranderen door bijvoorbeeld een wedstrijd midden in de week.

En hoewel de meeste kaartverstrekkers verplicht zijn om je hiervan op de hoogte te stellen, is het goed om zelf een oogje in het zeil te houden.

Gerelateerd artikel: Krojf

Camp Nou Experience

Een andere  manier om Camp Nou te bezoeken is via de Camp Nou Experience. Wat kost Camp Nou bezoeken? De kosten zijn €25 voor volwassenen. Ben je ouder dan 70 jaar of tussen de 6 en 13 jaar, dan krijg je korting en kost de tour €20. (Kinderen tot 6 jaar gratis.)

De Camp Nou Experience bestaat uit een rondleiding en een bezoek aan het museum. De rondleiding bestaat uit een kijkje achter de schermen van het stadion en je vangt een glimp op van de wereld van voetbalspelers en personeel tijdens een wedstrijddag.

kaartje wedstrijd camp nou

Foto via Visualhunt

De rondleiding leid je naar de kleedkamers van het bezoekersteam, van de spelerstunnel naar het veld, naar de dug out, naar de prijzenkast van de club en het zou ook zomaar kunnen gebeuren dat je het beroemde Camp Nou gras zelf mag betreden!

Of je nu besluit een wedstrijd te bezoeken of deel te nemen aan de tour, maak zeker tijd vrij om dit iconische en ongelofelijke stadion te bezoeken tijdens je verblijf in Barcelona.

Locatie: Carrer d’Arístides Maillol 12 (in de wijk La Maternitat i Sant Ramon in het district Les Corts)

Vakantieaccommodatie reserven

Ben jij al naar Camp Nou geweest?
En heb je kaartjes voor FC Barcelona gekocht?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter