blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Regen in Barcelona; wat nu?

dame in rode rok met paraplu in regen in barcelona
Geschreven door Daniella

Ken je het Spaanse gezegde: “En abril, aguas mil”? Dit betekent dat het in april heel veel regent in Spanje. En voor Barcelona geldt dit inderdaad: de lente kan erg wisselend qua weer zijn, waardoor je van te voren nooit zeker weet of het slim is om je paraplu mee te nemen.

Als je je plannen moet wijzigen vanwege een regenachtig weekend, aarzel dan niet en lees verder. ShBarcelona heeft namelijk een overzicht aan alternatieven, waarbij de regen geen spelbreker kan zijn!

Gerelateerd artikel: Barcelona: wat wel en wat vooral niet te doen

Diverse activiteiten bij minder goed weer

Musea

torre glories en design museum

Foto door Marc G.C. via Visualhunt

Er zijn zoveel musea in Barcelona dat er zeker eentje bij zit die je op een regenachtige dag de moeite waard vindt om te bezoeken. Kijk in de culturele agenda of in de krant om te zien of er een interessante tentoonstelling is en kies uit de tientallen musea die Barcelona rijk is.

Het Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona is één van de beste opties als je niet te veel geld wilt uitgeven en daarnaast heeft het van alles te bieden op audiovisueel gebied, muziek en lezingen.

Je kunt ook naar het MACBA museum dat er vlak naast ligt of het Picasso Museum in de wijk Gotic. Maar kijk van te voren goed naar de entreeprijzen en houd er rekening mee dat het bij de bekendere musea wel eens druk kan zijn.

Bus Turistic

De Barcelona Tour Bus gaat langs de meest bekende plaatsen van de stad die een bezoekje altijd waard zijn. Dus zelfs als het vervoer met een toeristische bus niet helemaal in je straatje past, kom je zo wel droog op verschillende bestemmingen aan. Dus probeer het! Je zult verbaasd zijn over wat je allemaal leert over Barcelona als je aan boord bent.

Bowling

bowlingschoenen op bowlingbaan

Foto via Visualhunt

Er zijn diverse bowlingbanen in Barcelona en daar is het altijd goed vertoeven op een middag dat de regen met bakken uit de hemel komt. Met vrienden of familie is dit altijd een heerlijke plek om bijvoorbeeld “futbolín” te spelen, een potje te poolen of videospellen te doen.

Het kan handig zijn om je bowlingbaan van te voren te reserveren, anders loop je het risico om te moeten wachten voor er een baan vrij is. De meest bekende bowlingbanen zijn Bowling Pedralbes in de wijk Pedralbes en Newpark Bowling in winkelcentrum La Maquinista.

Bioscoop

Wat is er nou beter dan een filmpje pakken op een regenachtige dag? Helemaal niks! In La Guía del Ocio (een online culturele agenda die voor de financiële crisis nog op papier uitkwam) vind je alle informatie over films die je in de bioscopen in Barcelona kunt gaan zien. Bekijk dit dus zeker voordat je op pad gaat.

Gerelateerd artikel: Filmhuizen in Barcelona

Aquarium

kleine kwallen in aquarium

Foto via Visualhunt

Als je de onderwaterwereld wilt bekijken zonder nat te worden, ga dan naar het Aquarium van Barcelona. Het ligt in de haven van Barcelona, dicht in de buurt van het winkelcentrum Maremagnum in het district Ciutat Vella.

Je ziet hier haaien, allerlei tropische vissen, inheemse soorten en nog veel meer. Eén van de aandachtstrekkers is toch wel de lopende band waar je op gaat staan en waarmee je door een tunnel gaat. De vissen zwemmen hier letterlijk om je heen.

Kijk in je hotel of online of er aanbiedingen zijn voor de entree van het Aquarium. Soms kan dit een flinke duit schelen.

Winkelen

Op een druilerige dag kan het fijn zijn om gewoon even lekker te gaan winkelen. Misschien niet de beste optie voor de portemonnee, maar als het weer niet meezit ben je wel een uurtje of twee onder de pannen.

De Arenas Mall aan Plaça España in La Nova Esquerra de l’Eixample is hiervoor een goede locatie. Vroeger was dit een arena waar stierengevechten plaats vonden. De ligging is centraal en vanuit elk deel van Barcelona ben je hier zo.

Schaatsen

kind in groene jas op schaatsen

Foto door Johnny0101 via Visualhunt

Je verwacht het niet, maar in Barcelona kun je prima schaatsen. Naast het stadion van FC Barcelona vind je namelijk de bekendste plek van Barcelona om te gaan schaatsen. Je krijgt hier zelfs een speciale korting tussen 14 en 21 april. (entree €5,-)

Ondanks het slechte weer kun je dus toch lekker iets actiefs gaan doen. Kijk op de website voor de entreeprijzen en openingstijden, want de schaatsbaan is niet de gehele dag open. Wil je hier een les volgen of je verjaardagsfeestje vieren, dan kan dat ook!

*Hoofdfoto door marimbajlamesa via Visualhunt

Wat doe jij in Barcelona in je vrije tijd als het regent?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter