blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Gemaakt in Barcelona

Geschreven door Maisa

Kleding maakt de koning en handgemaakte sieraden, schoenen en kleren de moderne mens. De ambachtelijke kunst is niet alleen op straat en in de winkels te vinden, maar ook op het internet kan je het werk van vele ambachtslieden over de hele wereld bewonderen en kopen. Dit geldt dus ook voor de ambachtslieden uit Barcelona. ShBarcelona vertelt je er graag meer over.

Gerelateerd artikel: Luxe winkelen in Barcelona

Li Jewels; sieraden met innovatie, elegantie en stijl

Divinity earrings and bracelet

Foto door Vita Nipane

Lucia Picos een Galicaanse, die al jaren woonachtig in Barcelona, is de persoon achter het project Li Jewels. Jarenlang werkte zij als milieu adviseur, totdat zij zich realiseerde dat de verdediging van de natuur samen gaat met een verandering in het consumptiepatroon, daardoor besloot zij om haar leven radicaal te veranderen en te wijden aan de ambachtelijke en artistieke expressie.

Graag wilt ze dat Li Jewels een steentje bijdraagt aan de transformatieve revolutie in de wereld van de mode, doormiddel van de inzet voor duurzame en lokale ontwerpen en de waardigheid van vakmanschap.

Lucia is altijd op zoek naar een tijdloos ontwerp dat niet persé hoeft te veranderen seizoen na seizoen. Een sieraad dat zal duren en dienen om een nieuwe persoonlijkheid aan een stijl te geven. Ze haalt haar inspiratie uit klassieke sieraden, die ze dan op haar beurt een moderne en eigentijdse look geeft met eenvoudige en geometrische lijnen. Zij heeft altijd geloofd, dat de manier waarop we ons kleden ook een manier is om onze creativiteit te uiten en dit geldt ook voor het dragen van sieraden.

Efecto Limón; de unieke ritsrok

Efecto Limón

Foto door Efecto Limón

William Nunes is een veelzijdige muzikant, die altijd al met zijn handen heeft gewerkt. Tegelijkertijd is hij ook de ontwerper van Efecto Limón, de unieke ritsrok. De combinatie van zijn professionele ervaring in de muziek met zijn werk in het theater en het ontwerpen van accessoires, brengen in evenwicht zijn praktische vaardigheden en abstracte visie voor het creëren van rokken en accessoires. Paqui Coste, de metgezel van William, is verantwoordelijk voor de productie, marketing, sales en is tegelijkertijd de inspiratie voor deze unieke ontwerpen.

Voor William en Paqui zijn de rokken van Effecto Limón niet alleen maar rokken, maar ook geluk. Het gaat hun om dingen anders te doen, om van het leven te genieten en origineel te zijn. Efecto Limón is een effect rok, die bestaat uit één meters lange rits met een uniek patroon. Het is verkrijgbaar in vele verschillende stijlen; van minirokken, rokken met een vleugeltje punk tot aan elegante klassieke rokken. Het concept komt van een citroen, vandaar de naam “Efecto Limón“. De gele kleur die zich op een mystieke wijze associeert met de zon, het leven, natuur, pracht en zuiverheid. De rokken van Efecto Limón zijn verkrijgbaar op hun web pagina en ook in de winkel Suno die te vinden is in de wijk Borne.

Gerelateerd artikel: De beste winkels voor damesschoenen in Barcelona

Reichel Shoemaker; uniseksschoenen en schoenen op maat

image3

Foto via Pixabay

Melanie Reichel is de persoon die schuilt achter het product Reichel Shoemaker. In 2015 besloot ze de grote stap te wagen en haar droom als zelfstandige schoenmaker te realiseren. Ze vond het een goed moment, aangezien ze van mening was dat het een tendens is om altijd terug te keren naar het vakmanschap van het verleden, het vermijden van de massaproductie en handgemaakte producten, die gecreëerd zijn met toewijding en liefde.

Melanie gelooft ook dat voeten kwaliteit, comfort en welzijn eisen, aangezien ze ons  hele leven moeten bijstaan. Ze werkt met natuurlijke materialen, omdat deze meer zuurstof tot de voeten laten en minder allergieën produceren. Reichel Shoemaker schoenen zijn creatief, elegant en veelzijdig, uniseks en ook op maat te bestellen.

Ken jij deze ambachtslieden uit Barcelona al? Heb je nog andere tips?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter