blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Bioscoop in de buitenlucht 2019

Geschreven door Daniella

Een bioscoopje pakken is een van de meest gewaardeerde vormen van entertainment en een goede film is een stukje kunst op zich, iets dat onze cultuur uitstraalt en ons iets leert over onszelf en onze samenleving.

Daarnaast zit de langverwachte zomer eraan te komen, een tijd waarin we ’s avonds vanwege de prettige temperaturen langer buiten blijven.  Pak je die twee samen, dan heb je een geweldig evenement.

De komende maanden vinden dan ook de openluchtbioscoopdagen in Barcelona weer plaats. Vandaag vertelt ShBarcelona je meer  over deze bioscoopdagen in de buitenlucht.

Gerelateerd artikel: Sala Montjuïc: muziek en film onder de sterrenhemel van Barcelona

Geniet in Barcelona van de beste films tijdens warme zomeravonden

Foto via Pixabay

Een goede film in de buitenlucht kijken is een van de meest ontspannende en leuke activiteiten die je kunt doen tijdens de zomer.

Openluchttheaters zijn vooral bekend vanwege drive-in bioscopen en je ziet ook wel eens een projectiescherm tijdens dorpsfeesten of bij grote feesten in de stad.

De openluchtbioscoop is een icoon op zich geworden door bepaalde filmscènes, zoals die bij de drive-in bioscoop, wanneer Danny Zuko op Sandy Olsson in de legendarische film ‘Grease’ indruk probeert te maken.

Barcelona heeft besloten om optimaal gebruik te maken van warme zomeravonden en wil de openluchtbioscoop weer als evenement laten plaatsvinden in de tuinen van Kasteel Montjuïc.

Op deze prachtige plek kun je heerlijk wegdromen tijdens de film. De organisator en gelijknamige website van het evenement is Sala Montjuïc, een culturele organisatie die in 2003 werd opgericht en die is gespecialiseerd in film- en kinderbioscopen.

Voor wat het eten betreft kun je kiezen: je kunt je eigen eten meenemen of genieten van een bar- en restaurantservice. Er zijn allerlei soorten frisdrank, bier of wijn te koop en verschillende ecologische en vers gemaakte snacks te krijgen.

Je kunt de heerlijke burgers met zuurdesembrood proberen of de overheerlijke zelfgemaakte pizza’s.

Ze hebben ook knapperige frietjes met je favoriete saus en samosa’s van groenten en specerijen met Thaise saus. Als je meer van de hummus bent, probeer dan de tortillachips met kurkuma.

Gerelateerd artikel: Het Jardines de Pedralbes festival in Barcelona

Foto via Pixabay

Het evenement vindt plaats van 28 juni tot en met 2 augustus 2019 en er draaien onder andere films als ‘Goodfellas’, ‘Green Book’, ‘The Adventures of Priscilla; Queen of the Desert’ en ‘Into the Wild’.

Je kunt het evenement met eigen vervoer bereiken. Of je nu met de auto, motor of met de fiets komt, bij het park zijn gratis parkeerplaatsen in de buurt van het kasteel zelf.

Je kunt ook de bus pakken, want er is een gratis pendeldienst vanaf Plaza de España, die vertrekt tussen Avinguda de María Cristina en Avinguda del Parallel.

Je kunt hier opstappen tussen 20:15 tot 21:30 uur en weer met de bus terug zodra de film afgelopen is.

De prijzen van de films zijn als volgt: Algemene entree: €6,50 als je vooraf een kaartje koopt (inclusief administratiekosten) / €6,50 (aan het loket zelf) / kinderen van 6 tot 12 jaar €4,- en kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen. Toeging tot het bioscoop-concert El Cameraman is voor alle kinderen gratis.

Heb jij de openluchtbioscoop bij Montjuïc al eens bezocht? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter