blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Bioscoop in de buitenlucht

Geschreven door Daniella

Een filmpje pakken werkt heel ontspannend. Je vergeet even je problemen van die dag en je leeft je helemaal in in de setting van de film. Je leeft mee met de karakters of krijgt voor even een periode uit de geschiedenis mee, die anders vergeten zou worden. Als je graag naar films kijkt, kan dat op verschillende manieren. Je kunt de overvolle bioscoop proberen en er van een flinke bak popcorn genieten. Je kunt ook thuis met vrienden op de bank een film kijken en er een gezellig etentje aan vooraf laten gaan. Maar je kunt ook buiten onder de blote hemel films kijken. ShBarcelona vertelt je graag over de openluchtbioscopen in Barcelona. Dus maak die picknickmand maar klaar en vergeet de plaid niet!

Gerelateerd artikel: De theaters aan de Avinguda del Paral·lel

Sala Montjuïc

Foto via Visualhunt

Als je denkt aan openluchtbioscopen, heb je als eerste beelden van de bioscopen uit de jaren zestig in de Verenigde Staten op je netvlies. Films zoals Grease geven je een duidelijk beeld van hoe de jeugd zijn vrijdag- en zaterdagavonden doorbracht. Ze parkeerden hun auto’s voor een immens groot scherm en genoten van de film en hun gezelschap. Een zelfde combinatie van ontspanning, cultuur en plezier is ook wat Sala Montjuïc voor ogen heeft. Inmiddels al 16 jaar vinden er filmavonden plaats in Fossat de Santa Eulàlia bij het kasteel van Montjuïc. Het is een plek met veel geschiedenis en het is een geïmproviseerde bioscoop geworden. Je ervaart je film als een relaxt evenement, je bent in contact met de aarde, de sterren en je ziet de film met honderden kijkers vanaf de grond. Het lijkt een grote, gezellige picknick.

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona; wat nu?

Programma

Foto via Visualhunt

Deze zomer vindt Sala Montjuïc plaats van 29 juni tot en met 3 augustus. Elk genre passeert de revue, dus je kunt zowel je nagels bijten op 16 juli tijdens Psycho van Alfred Hitchcock, of geniet van het muzikale West Side Story op 6 juli. Er is zelfs een recente film te bewonderen, want het oorlogsdrama Dunkirk kun je op 9 juli gaan zien. Verder is er nog The Shape of Water op 18 juli, een film die veel nominaties heeft ontvangen.

Niet alleen zie je tijdens Sala Montjuïc een goede film, je kunt er ook dansen en plezier hebben op muziek van diverse groepen, waarna je avond compleet is. Zo spelen er groepen als Crazy Red Balls, Angela Suárez Quartet, Acoustic Guiri Explosion, Los Carosones, Hawaii Calls en Hamsa Hamsa.

Wanneer je zin hebt in een avondje uit, een leuke of spannende film en live-muziek, ben je bij Sala Montjuïc precies op de juiste plek. De kaartjes koop je direct vanaf de website van Sala Montjuïc.

Ben jij al eens naar de openluchtbioscoop Sala Montjuïc geweest? En wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter