blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

De beste terrasjes met prachtig uitzicht op Barcelona

Geschreven door Daniella

De lente staat weer voor de deur en daarmee kunnen we in Barcelona weer meer buiten gaan genieten van zonnige dagen. Vanwege de zon en de aangename temperatuur in Barcelona, ​​is het heerlijk om een lekkere koffie of een verfrissend biertje op een mooi terras met een prachtig uitzicht op de Catalaanse hoofdstad te pakken. Er zijn veel plaatsen met een terras met een prachtig uitzicht en daarom zal ShBarcelona vandaag een aantal alternatieven bieden, om te genieten van een terras met uitzicht in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De ideale wandelroute in de lente; van Arc de Triomf naar Cuitadella-park

Geniet van een drankje op een terras in Barcelona

Photo via Pixabay

Barcelona is een prachtige stad en heeft heel wat te bieden, zoals emblematische monumenten, design, cultuur, gastronomie, mooi weer en prachtige mediterrane landschappen. In Barcelona hebben we spectaculaire stranden, prachtige stadsparken en een groot bosrijk gebied, waardoor we de skyline van Barcelona in al zijn pracht kunnen bewonderen. Daarom is het eerste terras dat we adviseren dan ook gelegen in het natuurpark van Collserola, een plaats waar Barcelonezen graag sporten, wandelen of eenvoudigweg even ontsnappen aan de grote stad. Het Gran Hotel La Florida is een prachtig hotelcomplex in de buurt van het hoogste deel van het Collserola-gebergte, bij Tibidabo. Dit prachtige hotel biedt de mogelijkheid om heerlijk te brunchen op haar prachtige terras, genietend van de bijzondere uitzichten die de locatie te bieden heeft. Als je liever van een terras in het centrum van de stad geniet, kan dat in het Barceló Raval hotel, gelegen aan de Rambla del Raval, 17-21. Op het dak van dit hotel heb je 360º uitzicht over Barcelona. Daarnaast heeft het terras een zwembad, dat je ook mag gebruiken als je niet in het hotel verblijft. ’s Avonds is er een DJ die je op warme zomerdagen vermaakt, terwijl je bij de bar een heerlijke cocktail bestelt, of afkoeling in het zwembad zoekt.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Photo via Pixabay

Een ander ideaal alternatief om te genieten van de Middellandse Zee (met eten) is restaurant 1881 per Sagardi, dat een prachtig terras heeft dat uitkijkt over zee. Dit uitstekende restaurant ligt in het museum van de Catalaanse geschiedenis en biedt, hoe kant het ook anders, rijstgerechten, stoofschotels, vis en zeevruchten en uitstekend vlees. Ten slotte raden we ook nog een bescheiden bar aan, waar je heerlijk van je tapas kunt smullen, een goed biertje of een heerlijke koffie kunt drinken en natuurlijk van het prachtige uitzicht op Barcelona kunt genieten. Het is Mas Guinardó, een traditioneel landhuis en een culturele referentie in Barcelona. Dit prachtige gebouw heeft een lange geschiedenis met de stad. Aanvankelijk was het een boerderij uit de vijftiende eeuw en het onderging verschillende renovaties door de eeuwen heen. Het gebouw is ook getuige geweest van vele relevante historische omstandigheden. Op het grote terras vind je een bar, waar je maaltijden, tapas en menu’s kunt bestellen en waar je kunt genieten van een absoluut fenomenaal uitzicht. De locatie, met uitzicht op de zee, maakt het ook een zeer zonnig terras, ideaal voor de aangename dagen van de lente.

Welk terras met uitzicht zou jij in Barcelona aanbevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter