blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

De beste caipirinhas van Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona heeft veel uitgaansgelegenheden en velen hebben zich gespecialiseerd in heerlijke cocktails. Van de beroemde gintonic – op dit moment erg hip in de cocktailbars – tot verfrissende margarita’s en van  daiquiri’s tot martini’s, cocktails zijn helemaal trendy en de beste restaurants en bars bieden een indrukwekkende cocktailkaart. Vandaag praat ShBarcelona je bij over de cocktailbars waar je de beste caipirinhas in Barcelona kunt drinken. Met een verfrissende cocktail kun je de zwoele avonden in Barcelona stukken beter aan.

Gerelateerd artikel: Clandestiene cocktails

Caipirinha, Brazilië in je glas

Foto via Pixabay

Deze cocktail is ontstaan ​​in Brazilië en de naam hoor je al in bars en cafés sinds 1900. De ingrediënten van caipirinha zijn limoen (of zachte citroen), suiker, ijs en de alcoholcomponent wordt gevormd door de cachaça, een lokale bereiding die uit suikerriet komt en vergelijkbaar is met een brandewijn. Caipirinha drink je met een rietje, omdat op de bodem de suiker en limoen liggen, die ervoor zorgen dat de alcohol langzaam zijn weg naar boven vindt, met een vleugje zoet en zuur. Als je geen rietje gebruikt, heeft de alcohol de boventoon en gaan de nuances van de andere ingrediënten verloren. Nu we weten hoe we de caipirinha moeten drinken, hoeven we alleen nog maar te weten waar we naartoe kunnen gaan om een ​​goed voorbeeld van deze zoete combinatie in Barcelona te drinken. De eerste plaats voor een uitstekende caipirinha is Samba Brasil. Dit restaurant bevindt zich in de wijk Eixample, zeer dicht bij de Sagrada Família. Het heeft zeer lovende recensies op TripAdvisor ontvangen over hun cocktails in het algemeen en hun caipirinha’s in het bijzonder. Sommigen mensen verbergen hun enthousiasme niet en geven Samba Brasil zonder aarzeling de titel van de beste cocktailbar die de beste caipirinhas maakt in Barcelona. Ze zeggen ook dat de sfeer erg prettig is en dat de aandacht van het personeel precies juist is.

Gerelateerd artikel: De lekkerste sapjes in Barcelona

Foto via Pixabay

Het volgende voorstel is een Mexicaans restaurant. Ja, we weten al dat de caipirinha Braziliaans is, maar in dit restaurant serveren ze uitstekende cocktails tegen zeer goede prijzen en de caipirinhas zijn er heerlijk. Nou, niet alleen de caipirinhas, ook de nacho’s, de ceviches, de salades, de taco’s, de burrito’s… eigenlijk alles. Dit prachtige restaurant is gevestigd in een van de meest centrale delen van Barcelona, ​​vlakbij de kathedraal en de Gotische wijk, op de Via Laietana 46. Daarnaast heeft het nu een nieuwe locatie geopend op de Carrer dels Àngels 6. De naam van het restaurant is Rosa Negra. Ons laatste advies is een reis door de Braziliaanse keuken, waarbij je je route afsluit met een uitstekende caipirinha. Restaurant fOgO, dat ligt aan de Carrer Corsica 231 in de buurt van Hospital Clínic, is een elegante plek, waar verfijnde en uitgebreide gerechten worden bereid op basis van de traditionele Braziliaanse keuken. Deze hoogwaardige keuken heeft zijn excellentie te danken aan de geweldige chef-koks, die, hoe kan het ook anders, caipirinha’s van verschillende smaken van hoge kwaliteit samenstellen. De beste manier om een ​​deze keuken te eindigen en Brazilië te leren kennen, is met een hemelse caipirinha.

Waar heb jij lekkere caipirinha’s gehad? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter