blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Clandestiene cocktails

Geschreven door Jarron

Ondanks dat de drooglegging al bijna honderd jaar achter ons ligt en de noodzaak dus verdwenen is, blijven clandestiene barren en restaurants nog altijd tot de verbeelding spreken. Kleine luikjes in grote deuren waardoor je een wachtwoord moet fluisteren, geheime poorten achter wegschuivende boekenkasten, gesloten rolluiken voor leegstaande winkelpanden, de verborgen bar heeft tot op de dag van vandaag haar aantrekkingskracht nog niet verloren. Het liefst zijn ze donker en hangt er een rookgordijn terwijl er een krakende LP op een grammofoonspeler draait, maar niet alles speelt zich af in het New York van de jaren ’20. Ook in het hedendaagse Barcelona zijn er dit soort barren. Om ze te vinden moet je je in de krochten van het internet begeven of behoren tot de lokale happy few die op de wandelgangen van de urban society dit soort geruchten aan elkaar door fluistert. ShBarcelona neemt je mee.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Broodjeszaak

Bar

Foto via Pixabay

In El Born zit zo een bar. Vanaf de buitenkant oogt het als een onschuldige broodjeszaak, maar niets is minder waar, het dient slechts als een rookgordijn. Aan de achterkant huist een ware clandestiene bar. Mannen met net geknipte kapsels gekleed in pantalon en gilet verwelkomen je in een halfduistere zaak. Uit de boxen klinkt rokerige jazz. Aan de bar zitten mannen in pak met een lichte krijtstreep en vrouwen met hakken die het lopen bemoeilijken. Ze drinken cocktails uit in glas geblazen pijpen en kristallen longdrinks die met een charmante nonchalance in elkaar worden gedraaid door dezelfde mannen in pantalon en gilet. Iedereen praat op gedempte toon, telefoons blijven in tassen en zakken.

Gerelateerd artikel: Dineren in het donker in Barcelona

Publiek geheim

Cocktail 2

Foto via Pixabay

Je wordt naar je tafel begeleid door slanke dames in korte rokjes met katoen-lederen schorten voorgebonden. Met op het gezicht een vast gebeitelde glimlach die het midden houdt tussen vriendelijkheid en ongegeneerd flirterig. Het menu is een opsomming van de ene ingenieuze cocktail na de andere en uiteraard valt daar buitenom alles te bestellen wat het hartje begeert. Opvallend is dat er bijna geen toerist tussen het publiek te ontdekken valt. Kennelijk heeft de bar zich tot nog toe buiten de Lonely Planets en Tripadvisors kunnen houden, alhoewel het er niet minder druk om is. Vermoedelijk is de locatie van de bar inmiddels een publiek geheim. Desalniettemin een plek die het meer dan waard is om een keer aan te doen. Al is het maar om indruk te maken op je gezelschap. Waar dit verborgen paradijs zit? Dat is geheim. Maar mocht u ooit een nachtelijke hap halen bij een onschuldig uitziende broodjeszaak en u vraagt zich af waar al die mensen blijven die de koelcel inliepen, think again.

Ken jij een verborgen pareltje dat nog niet door de massa is ontdekt? 

Over de auteur

Jarron

Jarron Kamphorst studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universitat Autònoma de Barcelona en is daarna nooit meer vertrokken uit de stad. Momenteel werkt hij als freelance journalist en schrijver.

Laat een reactie achter