blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Met Kerstmis dineren in Barcelona

Geschreven door Daniella

Kerst is voor veel mensen een heel speciaal moment en een reden voor een feestje op zich. We ontmoeten familie en vrienden om lekker bij te kletsen en samen te lachen. En hoewel het feest gepaard gaat met (veel) eten en drinken, wordt het diner op 24 december – kerstavond – meestal niet zo vaak gevierd in Catalonië. Kerstnacht is echter wel een goed moment om uit eten te gaan en een beetje uit te rusten na alle drukte van de dagen ervoor in de keuken. Daarom geeft ShBarcelona je in dit artikel ideeën voor waar je op 25 december kunt dineren, zodat het een onvergetelijk kerstdiner wordt.

Gerelateerd artikel: De beste kerstinkopen doen in Barcelona

Chique diners met de Kerst

Foto via Pixabay

Kerstmis vieren we graag thuis, waar we onze gasten vermaken met heerlijk eten en een lekker drankje. En hoewel het een van de meest diepgewortelde tradities in Spanje is, geven steeds meer mensen er de voorkeur aan om hun maaltijden en kerstdiners uit te besteden aan ervaren koks. Natuurlijk zijn we trots als familie en vrienden ons complimenten geven over waar we de week ervoor urenlang voor in de keuken gestaan hebben, maar de berg afwas die in de keuken staat te wachten na het kerstdiner, is voor velen een goede reden om te kiezen voor een speciaal restaurant om het traditionele kerstfeest te vieren.

We geven daarom graag enkele voorbeelden van kerstmenu’s in restaurants in Barcelona. Op deze speciale dag zijn de restaurants extra feestelijk uitgedost om potentiële klanten aan te trekken, met heerlijke en elegante menu’s die uniek zijn voor de kerstperiode. Dit is het geval bij Caelis, het culinaire restaurant van chef-kok Romain Fornell, dat een gerenommeerd en speciaal ontworpen kerstmenu aanbiedt, om nooit meer te vergeten. Met een prijs van 115 euro per persoon inclusief drankje, bestaat het uit Amuse Bouche plus vier hoofdgerechten en dessert. Een goed alternatief is restaurant Sánchez Romera, gelegen aan de Carrer Muntaner 182. Het heeft een voordeliger kerstmenu voor 59 euro en het menu bestaat uit een aperitief, hoofdgerecht en dessert. Ze bieden ook kerstmenu’s van 49 euro per persoon en voor groepen een nog voordeliger menu van 39 euro per persoon.

Gerelateerd artikel: Uitjes vanuit Barcelona in de decembermaand

Foto via Pixabay

Het laatste voorstel dat we willen doen, is restaurant Tendiez, in het Pullman Barcelona Skipper hotel, dat een speciaal feestmenu biedt met lekkernijen zoals gestoomde gamba’s met Carpier gerookte zalm met Gintonic aroma, cannelloni van geroosterd gevogelte, een romige soep van rotsvis in Empordà stijl (een vis van de Costa Brava), een echte arroz caldoso of lamsschouder. De desserts zijn overigens ook niet mis. Een traditioneel kerstboomstammetje, maar in dit geval met passievrucht en jijona noga, of gekarameliseerde banaan met muscovadosuiker. De wijnselectie stelt ook niet teleur, met wijnen van Juvé Camps en een fles cava van hetzelfde wijnhuis. De prijs is niet mis, maar 45 euro per persoon.

Vier je het kerstdiner liever thuis of in een restaurant? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter