blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Met Kerstmis dineren in Barcelona

Geschreven door Daniella

Kerst is voor veel mensen een heel speciaal moment en een reden voor een feestje op zich. We ontmoeten familie en vrienden om lekker bij te kletsen en samen te lachen.

En hoewel het feest gepaard gaat met (veel) eten en drinken, wordt het diner op 24 december – kerstavond – meestal niet zo vaak gevierd in Catalonië. Kerstnacht is echter wel een goed moment om uit eten te gaan en een beetje uit te rusten na alle drukte van de dagen ervoor in de keuken.

  • appartementen in Barcelona

 

Daarom geeft ShBarcelona je in dit artikel ideeën voor waar je op 25 december kunt dineren, zodat het een onvergetelijk kerstdiner wordt.

Chique dineren met de Kerst

Kerstmis vieren we graag thuis, waar we onze gasten vermaken met heerlijk eten en een lekker drankje.

En hoewel het een van de meest diepgewortelde tradities in Spanje is, geven steeds meer mensen er de voorkeur aan om hun maaltijden en kerstdiners uit te besteden aan ervaren koks.

chique dineren

Foto via Pixabay

Natuurlijk zijn we trots als familie en vrienden ons complimenten geven over waar we de week ervoor urenlang voor in de keuken gestaan hebben, maar de berg afwas die in de keuken staat te wachten na het kerstdiner, is voor velen een goede reden om te kiezen voor een speciaal restaurant om het traditionele kerstfeest te vieren.

Vind accommodatie in Barcelona

Naar welke restaurants in Barcelona met Kerst?

We geven daarom graag enkele voorbeelden van kerstmenu’s in restaurants in Barcelona. Op deze speciale dag zijn de restaurants extra feestelijk uitgedost om potentiële klanten aan te trekken, met heerlijke en elegante menu’s die uniek zijn voor de kerstperiode.

Caelis

Dit is het geval bij Caelis, het culinaire restaurant van chef-kok Romain Fornell, dat een gerenommeerd en speciaal ontworpen kerstmenu aanbiedt, om nooit meer te vergeten.

chique gerecht met miniworteltjes

Foto via Pixabay

Met een prijs van 115 euro per persoon inclusief drankje, bestaat het uit Amuse Bouche plus vier hoofdgerechten en dessert.

Enoteca Paco Pérez

Een goed alternatief voor het kerstdiner in Barcelona voor 2021 is Enoteca Paco Pérez. Deze chef heeft twee Michelin sterren verdiend en dat betekent dat kwaliteit gegarandeerd is. Van het kerstmenu mag je hetzelfde niveau verwachten.

chique gerecht

Foto via Pixabay

Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Bij het nagerecht kun je zelfs uit drie opties kiezen.

De prijs is 150 euro per persoon en de drankjes zijn hier nog niet bij inbegrepen. Je vindt Enoteca de Paco Pérez aan de Carrer de Marina 19–21 (in Hotel Arts Barcelona).

Gerelateerd artikel: Uitjes vanuit Barcelona in de decembermaand

Tendiez

Het laatste voorstel dat we willen doen, is restaurant Tendiez, in het Pullman Barcelona Skipper hotel, dat een speciaal feestmenu biedt met lekkernijen zoals:

  • gestoomde gamba’s met Carpier gerookte zalm met Gintonic aroma
  • cannelloni van geroosterd gevogelte
  • een romige soep van rotsvis in Empordà stijl (een vis van de Costa Brava)
  • een echte arroz caldoso of lamsschouder
nagerecht met physalisbes

Foto via Pixabay

De desserts zijn ook om van te smullen. Een traditioneel kerstboomstammetje, maar in dit geval met passievrucht en jijona noga, of gekarameliseerde banaan met muscovadosuiker.

De wijnselectie stelt verder niet teleur, met wijnen van Juvé Camps en een fles cava van hetzelfde wijnhuis en de prijs voor dit menu is ook niet verkeerd, maar 45 euro per persoon.

Ontdek ShBarcelona’s vastgoedportfolio

Vier je het kerstdiner liever thuis of in een restaurant?
Laat weten hoe jouw restaurant met de kerst in Barcelona is bevallen!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter