blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Uitjes vanuit Barcelona in de decembermaand

Geschreven door Daniella

De maand december is een maand van werken en vakantie vieren. Door de extra vrije dagen hier in december en de kerstvakantie, beleven veel mensen die laatste maand van het jaar als een van de besten van het hele jaar. Die paar extra vrije dagen in december (of brugdagen) zijn ideaal om er even tussenuit te gaan. We blijven dan natuurlijk niet thuis, maar gaan lekker de stad uit. We ontsnappen nog even aan de stress voor Kerstmis, de stress van cadeautjes kopen en de tijd van verplichte familiediners. Vandaag geeft ShBarcelona je een aantal ideeën voor een paar heerlijke uitjes of weekendjes weg!

Gerelateerd artikel: De beste herfstlandschappen van Catalonië

Trek de provincie Barcelona in

Foto via Pixabay

Barcelona is een van de provincies die deel uitmaakt van de autonome regio Catalonië, met als hoofdstad Barcelona. De provincie Barcelona betreft een groot gebied, dat loopt vanaf de centrale kust tot aan Girona. In dit uitgestrekte gebied zijn er tal van enclaves en bijzondere stadjes, elk met hun eigen kenmerken, maar zeker een bezoek waard en ideaal voor een weekendje weg. Ze liggen namelijk dichtbij de hoofdstad. Vandaag geeft ShBarcelona je drie reisbestemmingen naar verschillende delen van de provincie Barcelona. Gastronomie, natuur en recreatiemogelijkheden zijn volop in deze drie bestemmingen aanwezig. Je zult er genieten en een fantastische tijd hebben. Laten we eerst beginnen met een klein bergdorpje op enkele kilometers van grote skigebieden als La Molina en La Masella. Je bereikt het bergdorpje via een lange strook van kronkelende wegen door de bergen naar de andere kant, waar je de prachtige Cerdanya vallei in gaat, een gebied dat halverwege ligt tussen de provincies Girona en Lleida. Het bergdorpje is Castellar de n’Hug, een prachtige plek in Berguedà, waar de rivier de Llobregat zijn oorsprong heeft. Behalve genieten van de rust van de rivier die kronkelt, kun je ook een bezoek brengen aan het Transport Museum van Catalonië en het Museum van de oude cementfabriek Asland. Deze laatste betreft een modernistisch gebouw, dat grote architectonische waarde heeft.

Gerelateerd artikel: Landelijk toerisme in Catalonië

Foto via Pixabay

Het tweede reisvoorstel is naar een van de meest bezochte steden in de provincie Barcelona, ​​namelijk Cardona. Deze gemeente in de regio Bages heeft vele mogelijkheden om nog even te ontsnappen voor de drukke decemberdagen. Allereerst is er het kasteel, ook het Parador de Cardona genaamd, waar je in een echt middeleeuws fort kunt verblijven. De kerk van San Miguel is een andere attractie tijdens je bezoek aan deze gemeente, met een prachtige weergave van de gotische stijl. Maar er is niet alleen deze architectonische stijl in deze kleine enclave. De Romaanse stijl wordt vertegenwoordigd door de collegiale kerk van San Vicente de Cardona, uit de 11e eeuw. Andere interessante bezienswaardigheden in Cardona zijn de zoutberg, het marktplein of de Pont Vell (oude brug). Als laatste adviseren we ook nog de hoofdstad van de regio Osona, een streek die ook tot de provincie Barcelona behoort. De hoofdstad van Osona is Vic, een van de meest interessante plaatsen met betrekking tot de Catalaanse gastronomie. Vic staat bekend als een van de plaatsen met de meeste vleestradities en maakt de beste worsten van Catalonië. Hier vind je diverse slagerijen waar je een van hun specialiteiten kunt kopen en bovendien vind je hier ook uitstekende restaurants waar je geniet van de authentieke Catalaanse keuken.

Heb je een van deze plaatsen al eens bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter