blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

De mooiste herfstlandschappen in Catalonië

Geschreven door Daan

De herfst is vaak een teken dat de zomervakantie weer voorbij is en je weer naar school moet of naar je werk gaat. De herfst is echter ook de periode waarin je kunt genieten van de mooiste landschappen van het hele jaar. Op bepaalde plaatsen is het een mengsel van kleuren, van geel tot rood en van bruin tot oranje. En elke boom heeft zijn eigen tijd voor het laten vallen van het blad, waardoor je wekenlang kunt kijken naar de verkleuring van de bomen. Vandaag vertellen we je in dit artikel van ShBarcelona over de beste herfstlandschappen die je in Catalonië kunt bewonderen.

Gerelateerd artikel: Typische bloemen van Barcelona

Herfstlandschappen in Catalonië

Foto via Pixabay

Er zijn meerdere plaatsen in Catalonië waar de herfst op zijn best is. Dit is het geval bij het massief van Montseny. Je kunt hier paddestoelen plukken of heerlijk wandelen in deze tijd van het jaar. De plaatsen waar de gigantische beuken staan, brengen je naar een tijd van betoverde bossen, vol met paadjes om te verdwalen in de diepten van dit beukenbos. Maar Montseny heeft nog vele andere voordelen. Het ligt op slechts 50 kilometer van Barcelona, het is perfect bereikbaar per auto, evenals met de trein en bepaalde buslijnen. Er zijn meer dan 29 wandelroutes om te genieten van de bossen, waaronder enkele die leiden naar het stuwmeer van Santa Fe. De meeste routes zijn prima toegankelijk voor kinderen en beginnende bergbeklimmers of wandelaars. Het volgende alternatief voor herfstwandelingen ligt in het Nationaal Park Hoge Pyreneeën, tussen de provincies Pallars Sobirà en l’Alt Urgell. Deze plaats staat bekend als het woud van ijzer en lijkt te oxideren met de val van de bladeren. De plaats waar het om gaat is het bos van Virós en dit is minder bekend dan andere delen van de Pyreneeën, maar het is zeer de moeite waard in dit seizoen. De route is ongeveer 12 kilometer lang en omdat het een hooggebergtegebied is, moeten wandelaars of bergbeklimmers wel enige ervaring hebben. Tijdens de reis kun je een bezoek brengen aan de schuilplaats van Gall Fer, het dorpje Buiro en het klooster van Santes Creus.

Gerelateerd artikel: Je huis voorbereiden op de herfst

Foto via Pixabay

Het laatste voorstel van ShBarcelona is er één waarvan we ooit al eerder op dit blog hebben gesproken, maar dat in de herfst een echte verrukking om te zien wordt: de fageda d’en Jordà. Dit prachtige beukenbos (fageda in het Catalaans) ligt in het Nationaal Vulkanische Park La Garrotxa en het heeft vele routes om het prachtige beukenbos te ontdekken. De herfst kleurt het bos met geel, groen, bruin en oranjetinten, waardoor het – indien dat nog mogelijk is – nog veel mooier wordt. Tot slot kun je een bezoek brengen aan enkele van de vulkanen die er zijn. Op alle locaties die we hebben aangegeven kun je genieten van uitzonderlijke gastronomie, maar het vulkanische natuurpark La Garrotxa is een van de meest gastronomische streken van Catalonië geworden, dankzij het brede aanbod dat de traditionele keuken met nieuwe culinaire trends combineert. Het is een zeer interessante mix die je zeker moet gaan proeven.

Wat is jouw favoriete plek in de herfst? Welke tips wil je delen?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter