blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Heb je al plannen voor je zomer in Barcelona?

Geschreven door Daniella

In de zomer kun je meer activiteiten doen dan in andere jaargetijden en dat komt door verschillende factoren. Je neemt meer vrij, het weer wordt beter en de dagen zijn langer. Je gaat naar het buitenland op vakantie, of blijft lekker in eigen land als je budget geen verre vakantie toelaat. Veel mensen krijgen meer energie in de zomer en dan kun je langer genieten van leuke activiteiten en je probeert ook vaker nieuwe dingen uit. In de zomer kun je genieten van watersporten of activiteiten in en om het water en in Catalonië heb je hiervoor genoeg opties. Er is een prachtige kust en er zijn rivieren en meren. ShBarcelona helpt je vandaag bij het plannen van je zomerse activiteiten in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Bioscoop in de buitenlucht

Zomerse activiteiten in Barcelona

Foto via Visualhunt

Een van de dingen die toeristen naar Barcelona trekt is het strand en de zee. Hoewel het logisch is dat je wilt ontspannen en genieten van een rustig strandje, een lekkere maaltijd bij de strandbar en heerlijk zwemmen in de zee, zijn er ook  activiteiten om je een lekkere adrenaline-kick te geven. Aan de stranden van Barcelona kun je -tot grote vreugde van elke toerist – genieten van meerdere sportieve en recreatieve activiteiten. Zo kun je paddle surfen (of SUP-pen), een iets rustigere variant van surfen, waar je op een plank moet staan ​​die breder is dan de surfplank die gebruikt wordt bij surfen. Daarnaast mag je bij paddle surfen een roeispaan gebruiken om je voort te bewegen. Deze watersport is heel trendy aan de kust van Barcelona en je kunt een workshop volgen bij Ungravity, aan het strand van Barceloneta.

Foto via Visualhunt

Ben je deze zomer Barcelona komen bezoeken en zit je midden in een hittegolf? Maak je geen zorgen, pak je sjaal en handschoenen en ga naar IceBarcelona. Hoor je het goed? Ja hoor, we zijn niet doorgedraaid! Het beste voor de hitte is kou, of nog beter: ijs. Aan het strand van Barcelona vind je een ijsbar. Binnen in deze ijsbar is het 5 graden onder nul (vandaar de sjaal en handschoenen) en na het verfrissen en genieten van de faciliteiten en de indrukwekkende ijssculpturen – die meerdere keren per jaar worden vernieuwd – kun je weer wat makkelijker de 35 graden aan, die het buiten in de schaduw is. Dus behalve je sjaal, kun je onder je warme kleren gewoon je badpak of zwembroek aantrekken en daarna genieten van het terras met uitzicht op zee of direct naar het strand gaan. Een origineel en verfrissend idee, vind je niet? Je vindt alle informatie over IceBarcelona op hun website.

Gerelateerd artikel: Top 4 ijssalons in Barcelona

Foto via Visualhunt

Het laatste advies is het meest landelijke van allemaal. In het district Berguedà, in de provincie van Barcelona, ​​ligt Sant Quirze de Pedret. Dit is een Romaanse kerk, die grenst aan de rivier de Llobregat. Daar vind je een breder deel van de rivier en je passeert er een gotische brug die deel uitmaakt van deze prachtige plek. Naast het ontdekken van een deel van de architectonische geschiedenis van Catalonië, kun je een duik nemen in de kristalheldere poelen die zich vormen in dit deel van de rivierbedding van de Llobregat. Het is een ideale activiteit voor liefhebbers van pure natuur en de geschiedenis van Catalonië. Je komt er heel eenvoudig, omdat de plek zich net buiten de stad Berga bevindt. Vanuit Barcelona bereik je Berga met de auto (ongeveer 100 km) of met de bus. Vanuit de stad Berga kun je Sant Quirze de Pedret te voet of met de auto bereiken.

Heb je een van deze activiteiten gedaan? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter