blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Tossa de Mar – een dagtrip vanaf Barcelona

tossa de mar
Geschreven door Daniella

Tossa de Mar is één van de pareltjes van de Costa Brava. Het ligt aan een baai met prachtige strandjes die alles bij elkaar een kilometer lang zijn. Het stadje zelf ligt tegen een helling aan en vanaf de zee zie je de kleine, nauwe straatjes als in een doolhof omhoog lopen.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Hier vind je de gekste winkeltjes die je ooit in een badplaats gezien hebt. Waarom je op vakantie bijvoorbeeld een zwaard zou willen kopen, is toch een goede vraag, maar je bent nu eenmaal in Spanje. ShBarcelona deelt wat meer informatie over de populaire badplaats Tossa de Mar.

Naar Tossa de Mar – een dagtrip vanuit Barcelona

Populaire badplaats

Tossa de Mar is een ontzettend populaire badplaats en er is ook geen twijfel waarom: de prachtige uitzichten, geluiden en geuren verwelkomen je al bij aankomst en de stranden zien er heel uitnodigend uit.

boten op het strand van tossa de mar

Foto via Visualhunt

De bezienswaardigheden in Tossa de Mar? Tijdens de zomer zijn de straatjes altijd vol bezoekers en om deze te entertainen zijn er straatartiesten, schilders, T-shirt printers en een hele verzameling bars, restaurants, crêperies en ijssalons.

Overdag bieden de straatjes een welkome pauze om te ontsnappen aan de brandend hete zon en het bloedhete zandstrand, hoewel de heerlijk golvende zee natuurlijk ook een uitstekende plek is om af te koelen.

Verblijf in Barcelona reserveren

Tossa de Mar ’s nachts

’s Nachts bruist Tossa de Mar op een hele andere manier: iedereen gaat in zijn beste outfit gekleed op pad om van een maaltijd te gaan genieten en dat is het moment dat het geluid van de straatartiesten luider wordt.

zee bij tossa de mar

Foto via Visualhunt

Dit is voor hen hèt moment om hun brood te verdienen. Buiten het seizoen lijkt het alsof Tossa de Mar een beetje slaapt, met hier en daar nog wat mensen die een dagtripje ernaar toe maken en de laatste schelpjes van het verlaten strand oprapen, genietend van de uitzichten van de prachtige ommuurde stad.

Gerelateerd artikel: De Foradada waterval in Catalonië

Bereikbaarheid

Tossa de Mar is makkelijk met de auto te bereiken vanaf Barcelona. Voor de mensen die liever met het openbaar vervoer naar Tossa de Mar gaan is er een busdienst die je van te voren via www.sarfa.com kunt boeken.

huizen in tossa de mar

Foto via Visualhunt

Met de bus naar Tossa de Mar gaan neemt ongeveer 2 uur in beslag en kost je rond de twintig euro als je vroeg reserveert. Daarnaast kun je ook de trein richting Tossa de Mar pakken, alleen is dit een iets gecompliceerder verhaal, omdat Tossa de Mar zelf geen treinstation heeft.

Je reist eerst naar Blanes en neemt dan de bus die buiten het treinstation vertrekt, of je pakt natuurlijk een taxi. Het is vanaf Blanes 25 km per bus of taxi en de taxi kost ongeveer €30,-.

Afhankelijk van het type vervoer dat je kiest, is een trip voor een, twee, of meer dagen aan te bevelen.

Naar Barcelona verhuizen

Ben jij al in Tossa de Mar geweest? Wat vond je van de badplaats?
Laat je mening en tips weten!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter