blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De Foradada waterval in Catalonië

Geschreven door Daniella

Barcelona is een rijke, levendig en cultuurrijke stad. Er is genoeg te ontdekken. Maar het is wellicht niet de ideale plek om je lekker te onstpannen, zeker niet gedurende de zomermaanden als de straten, stranden en parken erg druk zijn met toeristen. Gelukkig ligt Barcelona centraal in Catalonië, een regio met een overvloed aan flora en fauna. Het is daarom ook best makkelijk om een dagje de stad uit te gaan, de natuur in te gaan en daar heerlijk te ontspannen. Er is allerlei natuur te vinden, maar een prachtig – en eigenlijk verborgen – pareltje is wel de Foradada waterval in Cantonigròs. ShBarcelona geeft je alvast een voorproefje van de natuurlijk schoonheid en de rust van deze plek.

Gerelateerd artikel: Trek je wandelschoenen aan en verken de natuur rond Barcelona

De waterval

Foto via Visualhunt

Eerlijk toegegeven, het is niet de makkelijkste plek om te bereiken. Daarom blijft het geheim natuurlijk ook aardig goed bewaard. Maar het is zeker de moeite waard om te gaan zien. De Foradada waterval is een kleine waterval die naar beneden valt in een bodem van rotsen. Op bepaalde momenten gedurende de dag valt het zonlicht magisch mooi door een opening in de rotsformatie.

De Foradada waterval is een plek van ultieme rust en kalmte. Het is de ideale plek om even los te komen van Barcelona en haar drommen van mensen. En het feit dat het niet zo makkelijk te vinden is maakt het een nog groter avontuur. En wie houdt daar nu niet van!

Gerelateerd artikel: Montserrat; een mystieke plek om te bezoeken

Bereikbaarheid

Foto via Visualhunt

De meest directe manier om er te komen is toch met de auto. Als je aan de noordzijde Barcelona verlaat neem je na een groot deel snelweg de C-153 totaan Cantonigròs. Dit is de eerstvolgende plaats na Santa Maria de Corco. Als je Cantonigròs binnenkomt zie je aan je rechterzijde een voetbalveld. Hier kun je je auto parkeren. En vanaf hier is het eigenlijk heel makkelijk: volg de gele wandelroute gedurende 20 minuten en je hoort de geluiden van de waterval vervolgens vanzelf dichterbij komen.

Als je in de lente of zomer gaat kun je er genieten van een frisse duik. Houd er alleen wel rekening mee dat het in de zomer een populaire bestemming is. Voor een wat rustiger moment bij de waterval is het beter om in het voorjaar te gaan. Een andere optie – zeker als de temperatuur koud genoeg is zodat de waterval bevriest – is de winterperiode. Het is dan een zeer indrukwekkende tafereel.

De Foradada waterval is een prima dagtrip vanuit Barcelona!

Locatie: Carrer de Màrius Anglada 4, Santa Maria de Corcó

*Hoofdfoto door doozydoom via Pixabay

Ben jij al naar de Foradada waterval geweest? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter