blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Bezoek Casa Batlló

Casa Battlo in Barcelona
Geschreven door Daniella

Casa Batlló is een architectonisch hoogstandje met deels een eerbetoon aan de natuur en deels een knipoog naar mythes en legendes. Het huis staat nu synoniem voor de architect die het ontworpen heeft – Antoni Gaudí – en het wordt jaarlijks door duizenden mensen bezocht.

Het is ook een gebouw dat tijdens de constructieperiode de beste vakmensen bij elkaar bracht en allemaal werkten ze aan de realisatie van iets dat ooit maar “een idee” was. Het hoort dus zeker thuis op je verlanglijstje van Barcelona en ShBarcelona licht nog wat meer toe!

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Wat je minimaal moet weten over Casa Batlló

Het concept

Strikt genomen was Casa Batlló helemaal geen nieuw gebouw, maar in feite een renovatieproject. Met Josep Batlló – een socialite uit die tijd – als opdrachtgever moest het de aandacht vestigen op hemzelf en zijn familie in een welvarend gedeelte van de stad.

Het huis werd vanaf 1904 in diverse fasen herbouwd. Het huis staat ook wel bekend om de bottenstructuur vanwege de skeletachtige kenmerken in zijn architectuur. Het huis heeft talrijke kenmerken die de gedachte weerspiegelen van de opvatting van de architect.

Casa Batlló - het dak

Foto via Visualhunt

Het gebouw is versierd met symbolen en deels bedekt met mozaïek en wanneer je het herkent, zie je het opvallend vaak terug in veel van Barcelona’s bezienswaardigheden. De kern van Casa Batlló gaat terug naar het verhaal van Sint Joris en de draak.

Het gebouw dient als een allegorie voor deze legende en het is ook een zeer relevante legende, aangezien Sint Joris de patroonheilige van Catalonië is.

plafond Casa Battlo

Foto via Pixabay

De symbolen die in het gebouw terug te vinden zijn kunnen makkelijk herkend worden als je weet waar je op moet letten: het zwaard bovenop het gebouw representeert de lans van Sint Joris, terwijl de bogen en mozaïek van het gebouw zelf zinspelen op de draak die hij gedood heeft.

Het versierde balkon duidt op de prinses die gered is uit gevangenschap van de draak.

Boek jouw vakantieappartement in Barcelona

 

Het interieur van Antoni Gaudi's Casa Batllo

Met een interieur van meer dan 5000 vierkante meter is de binnenkant van het huis even fascinerend als de overweldigende buitenkant. Licht en kleuren worden gebruikt om een magische binnenkant te creëren en de vormen en kleuren van de buitenkant te weerspiegelen.

glazen raampartij Casa Battlo

Foto via Visualhunt

Dit zorgt voor een soepele overgang wanneer je het gebouw binnen gaat. Gekromde wanden en plafonds worden ondersteund door sierlijke pilaren die het maritieme thema van de binnenruimte aanvullen.

Er zijn bijvoorbeeld elementen die lijken op het schild en de ruggengraat van schildpadden.

Gerelateerd artikel: Bezoek het kasteel van Montjuïc

Bezoek Casa Batlló in Barcelona

De locatie heeft ruime openingstijden en dat is ook wel nodig met het enorme aantal mensen dat een bezoek brengt aan Casa Batlló. Check toch altijd van te voren de tijden, omdat deze in de winter anders kunnen zijn dan in de zomer.

Je kunt je kaartjes overigens ook hier kopen.

Check ShBarcelona's portfolio met toeristische accommodatie

Ken jij Casa Batlló al? Wat vond je het indrukwekkendst?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter