blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Barcelona is van alle markten thuis

Geschreven door Maisa

Het is een genot om in Barcelona naar markt te gaan. De markten hebben vooral voornamelijk verse producten, maar natuurlijk zijn er ook producten zoals olijven en noten te vinden. De markten zijn overdekt dus in de winter is het lekker knus en in de zomer ben je beschermd tegen de zon. Velen markten hebben ook verschillende bars en zelfs restaurant onder hun dak, dus je hoeft de markt niet af als je ineens zin hebt op even te zitten en wat te drinken en te eten. Het geweldige is dat iedere buurt zijn eigen markt heeft. Dus volgens ShBarcelona maakt het niet uit waar je verblijft, je kan altijd eventjes naar de markt.

Gerelateerd artikel: Biologische producten in Barcelona

Mercat de la Barceloneta

5417697271_8913c830d8_b

Foto via Visualhunt

Op de markt van de Barceloneta vindt je natuurlijk alle verse producten. Barceloneta de mooie oude vissers buurt ligt aan de haven en  daarom ook is de markt van de Barceloneta gespecialiseerd in verse vis als specialiteit. In hetzelfde gebouw is er een supermarkt dat een goede aanvulling geeft aan de markt, aangezien je daar ook producten kan vinden die niet op de markt verkrijgbaar zijn. Het gebouw heeft een special geluid effect wanneer je aan de hoofdingang staat, daar op het plein waar ook een kinderspeelplaats is, dan als je goed luisterd kan horen hoe het gezang van de meeuwen wordt omgetoverd door de weerkaatsing met het markt gebouw tot een nieuwe klank.

Mercat de Santa Caterina

Foto: Photo credit: geatchy via Visualhunt / CC BY-NC

Foto via Visualhunt

De markt van Santa Caterina is in 2005 gerenoveerd en omgetoverd tot een mooie markt met een verschillende verse vis en vlees en groenten stalletjes. Alle producten zijn seizoen gebonden producten. Maar dit is niet het enige wat deze markt zo bijzonder maakt, het restaurant Cuines, dat zich bevindt onder dezelfde dak als de markt, maakt Santa Caterina markt helemaal. Dit restaurant bereidt niet alleen al het eten met voor met alle producten van de markt lieden van Santa Caterina het heeft ook een uniek eet concept. Het is opgedeeld in vier verschillende keukens die op hun beurt weer vier verschillende stijlen van keukens serveren. Dus ben je een keer in de buurt dan raden we je zeker aan om langs de Santa Caterina markt te gaan.

Gerelateerde artikel: Marktinkopen doen in Barcelona

Mercat de la Boqueria

foto: Photo credit: Atli Harðarson via Visual Hunt / CC BY-ND

Foto via Visualhunt

De beroemdste markt van Barcelona is de Boqueria. De Mercat de la Boqueria bestaat al meer dan een eeuw. Het is de grootste versmarkt van Catalonië en zelfs van Spanje en is zeer bekend over de hele wereld. De Mercat de la Boqueria is een kleurrijk en bruisend gebeuren van lokale klanten en toeristen die wemelen tussen alle producten zoals de fruitsmoothies, maaltijden, diverse verse fruit en groenten en nog velen andere producten. Niet alle producten zoals op de markt Santa Caterina zijn lokaal. Sommigen beweren ook dat deze markt alleen maar op de toerist is gericht, wij raden je vooral aan om over de hele markt te lopen voordat je iets koopt de prijzen te vergelijken en vooral te kijken waar de locals kopen.

Ken jij deze markten al? Welke is je favoriet en heb je nog tips?

 

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter