blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Marktinkopen doen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Het mediterrane dieet staat bekend om zijn gezonde effecten op het lichaam, met groenten, fruit en olijfolie als hoofdrolspeler. Ongetwijfeld is het goede voedsel, dat gewoonlijk wordt geconsumeerd in het Middellandse Zeegebied, een reden voor de hoge levensverwachtingen. Spanje is het tweede land ter wereld met de hoogste levensverwachting en daar geniet Barcelona van mee. De Spaanse landbouw en veeteelt zijn goed en Spanje is ook nog altijd een van de belangrijkste exporteurs van producten naar de rest van de wereld, grotendeels vanwege de kwaliteit ervan. In Barcelona eet je goed, dankzij de gemakkelijke toegang tot gezonde en hoogwaardige producten en de markten van de stad zijn geweldige leveranciers van deze grondstoffen. Vandaag zal ShBarcelona je bijpraten over je inkopen doen op de markten van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Biologische producten kopen in Barcelona

Markten van Barcelona; goede basisproducten

Foto via Pixabay

De markten van Barcelona zijn uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats tussen de verschillende wijken en binnen de wijk, waardoor er contacten ontstaan tussen de winkeliers en de kopers. De wijkbewoners laten zich regelmatig adviseren door hun vaste verkopers, waarbij vertrouwen een grote rol speelt. Sommige verkopers leveren producten van kleine en lokale boeren, inclusief hun eigen gewassen en die van de boerderijen in de buurt. Dit alles betekent dat veel van de producten die je op de markten van Barcelona kunt krijgen, van uitstekende kwaliteit zijn.

Geconfronteerd met de steeds belangrijker wordende oppervlakten van supermarkten, bieden markten de koper vertrouwen en kwaliteit in hun eigen buurt. De energie is dan ook in het renoveren en opnieuw inrichten van de markten gestopt, waar die qua bouw en faciliteiten waren achterbleven. Veel mensen gaven er namelijk de voorkeur aan om bij grote supermarkten hun inkopen te doen, vanwege de mogelijkheid om dichtbij met de auto te kunnen parkeren. De markten bieden daarom momenteel parkeerfaciliteiten in de buurt van hun markt, zodat dit probleem niet meer bestaat. Ze hebben zich ook aangesloten bij nieuwe technologieën en faciliteren de mogelijkheid om online te winkelen, iets wat in deze tijd populair is. Bovendien kun je de producten kiezen en hen daarna vragen om ze naar huis te brengen.

Gerelateerd artikel: Biologisch vlees kopen in Barcelona

Foto via Pixabay

De markten van de stad verrichten bovendien een uitstekende functie door het promoten van producten en het verspreiden van de gezonde gewoonten des levens. Ze verlevendigen ook de meest traditionele festivals door winkelen en eten te verbinden met tradities. Ten slotte kent de gemeente Barcelona veel fondsen toe om de oude faciliteiten van de stadsmarkten te rehabiliteren en moderniseren. Momenteel zijn verschillende markten in diverse buurten bezig met renovatieprojecten, om weer helemaal van deze tijd te zijn en om het jongere en meer kosmopolitische publiek aan te trekken. Als je wilt weten waar de markt het dichtst bij jou is gevestigd, kun je hier klikken voor meer informatie.

Koop jij wel eens wat op de markt in Barcelona? Wat koop je er het liefst?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter