blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tapasrestaurants

De beste tapasbars in Barceloneta

tapas met iberico ham
Geschreven door Fiona

Als de inwoners van Barcelona praten over het eten van tapas in de stad, dan zal de meerderheid van hen jou aanraden om rond te lopen in de wijk die het dichtst aan de zee ligt, ‘la Barceloneta‘ geheten.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

In dit gebied kun je de beste plaatsen vinden om zeevruchten of vistapas te eten, en vele andere variëteiten, altijd met een caña (klein glas bier), vermout of wijn.

Het team van ShBarcelona geeft je vandaag een lijstje met barretjes in Barceloneta die je echt niet mag missen.

De beste tapas in Barceloneta

Jai-ca

Jai-ca is zeker weten een van de plaatsen voor iemand die een bezoekje aan het brengen is aan Barcelona en authentieke tapas wil proberen.

Deze plaats heeft een geschiedenis van bijna 60 jaar en heeft nu een nieuwe bar geopend in dezelfde straat (Ginebra nr. 9 en nr. 13) om voordeel te halen uit het enorm grote aantal mensen dat dagelijks naar Jai-ca komt.

diverse tapas op een bar gepositioneerd

Foto via Visualhunt

Hun zeevruchtentapas zijn het meest succesvol (gefrituurde vis, pijlinktvis, zeekat, Galicische octopus, gezouten garnalen, mosselen, enz.), maar ze bereiden ook voortreffelijke, pikante aardappelen (patatas bravas) en overheerlijke ‘croquetas’.

 

Segons Mercat

Segons Mercat vind je in dezelfde straat als El Vaso de Oro, maar dan op nummer 16. De naam vertaald vanuit het Catalaans betekent "volgens de markt" en heeft een feature gehad in de Michelin-gids.

tapas met champignons

Foto via Pixabay

Hun gerechten en tapas zijn bereid uit verse zeevruchten om een hoge kwaliteit te leveren vlakbij de zee.

Het bijzondere aan deze plek is dat je kan kiezen wat je wilt eten zoals in een winkel, en daarna wordt dat voor jou gekookt.

Toeristische accommodatie in Barcelona reserveren

La Cova Fumada

La Cova Fumada is een authentieke bar die beweert dat de zogeheten 'bombas' (aardappelballetjes gevuld met vlees) te hebben uitgevonden.

tapas met ansjovis en olijf

Foto via Pixabay

Bij La Cova Fumada kun je tapas vinden die gemaakt zijn van verse vis (calamari, haring, sardientjes, octopus, garnaal, etc.), maar helaas kun je er alleen van genieten als je van tevoren hebt gereserveerd, omdat deze plaats altijd erg druk is.

Dus niet zomaar langs wandelen en hopen dat er plek is, gewoon van te voren reserveren als je je zinnen op La Cova Fumada hebt gezet!

Gerelateerd artikel: De beste tapas in El Born

El Vaso de Oro

El Vaso de Oro is een historische plaats, te vinden bij nummer 6 aan de Calle de Balboa, is bekend voor haar bier (hun motto is "De fontein van bier"), waar het gebruikelijk is om staand aan de bar te eten.

diverse tapas

Foto via Pixabay

Naast het heerlijke bier is hun voedsel ook van zeer hoge kwaliteit en is zeer gevarieerd, zoals tapas als patatas bravas ("pimientos del padrón"), zeekat of aardappelsalade ("ensaladilla rusa").

Verlaat deze bar niet zonder de sandwich "granjero" of haasbiefstuk met foie gras en ui geprobeerd te hebben!

Ontdek huur- en koopwoningen bij ShBarcelona

La Bombeta

La Bombeta is het meest bekende gerecht van dit restaurant is zeker weten de "bomba", zoals beschreven staat in het motto dat achter de bar hangt. En dat is niet voor niets zo, want deze "bombas" zijn "cojonudas" (geweldig).

mandje met bestek en brood

Foto via Visualhunt

De inktvisringen zijn ook erg populair onder de klanten die naar La Bombeta komen, een bar heel dichtbij de Paseo de Joan de Borbon.

Het is een erg authentieke en typische bar in het district Ciutat Vella en is zeker een bezoek waard, al is het alleen maar om in contact te komen met het Spaanse karakter en de "barcultuur".

Naar welke restaurants in Barceloneta ga jij voor de lekkerste tapas?
Deel je tips met onze lezers!

Over de auteur

Fiona

Mijn naam is Fiona. Ik houd er van om te schrijven over deze mooie stad waar ik woon!

Laat een reactie achter