blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Carrer del Parlament: Barcelona’s meest trendy straat

Geschreven door Daniella

In Barcelona vind je allerlei trends: modetrends, trendy plekjes om je tijd door te brengen, restaurantjes die iedereen wil bezoeken en zelfs straten die hordes mensen trekken.

ShBarcelona deelt graag alle kennis met je over Carrer del Parlament, de straat waar iedereen het over heeft, waar de meest innovatieve en creatieve winkeltjes zijn en waar de bars en restaurantjes een steeds groter publiek trekken. Het ligt in de wijk Sant Antoni, een hip gebied waar de sfeer meer werelds is dan iedere andere plek. Kortom: de plek waar je moet zijn!

Gerelateerd artikel: Les Corts, levendige winkelwijk in Barcelona

Ontbijt en goede koffie

Foto via Visualhunt

Als je goede koffie met heerlijke cake of taartjes of een originele brunch lust is Carrer del Parlament de plek waar je naar toe moet. Je hebt er – tussen alle andere restaurantjes en cafés in dit gebied – het kleine broertje van Cosmo: Cometa. Ze serveren een geweldige koffie die goed samen gaat met een stuk wortelcake, een vers geperst sapje of een kleine versnapering.

Locatie: Carrer del Parlament 20

Een andere optie is het beroemde Federal Café waar je kunt genieten van een gezonde maaltijd in een heel mooi interieur.

Locatie: Carrer del Parlament 39

Foto door enric archivell via Visualhunt

Als je voor je middagsnack op pad gaat is La Donutería een uitstekende keuze met hun verse donuts. La Donutería ligt pal naast Café Cometa.

Locatie: Carrer del Parlament 20

Heb je al eens gehoord van horchata de chufa? Dit is een traditionele drank die vervaardigd wordt van tijgernoten of aardamandelen. Proef één van de beste horchatas bij Barcelona Sirvent.

Locatie: Carrer del Parlament 56

Gerelateerd artikel: 8 Cafés met goede bediening en WIFI

Vermout

Foto door BCNinternet via Visualhunt

Als je het hebt over tapas en vermout dan kun je in Sant Antoni  op meerdere locaties terecht. We geven je de volgende tips:

Bar Calders is een absolute legende in Barcelona. Het is ook een uitstekende keuze om er lekker op het zonneterras te relaxen.

Locatie: Carrer del Parlament 25

El Dinàmic de Bcn serveert overheerlijke Catalaanse worstjes.

Locatie: Passatge de Pere Calders 4

In een smal straatje dat Carrer del Parlament met Calders Bar verbindt, vind je nummer 53: Els Sortidors del Parlament. Zij serveren en verkopen een uitgebreid assortiment aan lokale producten in een traditioneel interieur.

Locatie: Carrer del Parlament 53

Zoek je nog een plek om te overnachten? ShBarcelona heeft volop keuze.

*Hoofdfoto door Free-Photos via Pixabay

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter