blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

De beste speeltuinen in Barcelona

Geschreven door Daan

Kinderen zijn dol op parken. Ze spelen er met andere kinderen, springen vrolijk rond en glijden tig keer van de glijbaan. Ze raken er op een positieve manier flink wat energie kwijt. In stedelijke gebieden zijn speeltuinen dan ook van levensbelang. Kinderen moeten buiten kunnen zijn en lekker kunnen spelen. Veel ouders letten bij het selecteren van hun nieuwe woonplek op de aanwezigheid van speelplekken. Het liefst dichtbij huis, zodat ze zonder al te ver te hoeven reizen, hun kinderen elke dag eventjes buiten kunnen laten spelen. Vandaag vertelt ShBarcelona je meer over de beste speeltuinen in de Catalaanse hoofdstad.

Gerelateerd artikel: Waterparken in Catalonië

Geniet van de speeltuinen in Barcelona

Foto via Pixabay

Een speeltuin is een belangrijk element in je directe omgeving, wanneer je besluit naar een Spaanse stad te verhuizen en Barcelona is hierop geen uitzondering. Je wilt met je kinderen naar een mooi park kunnen gaan om na school nog even te spelen of om in het weekend wat tijd samen door te brengen. Het is voor zowel ouder als kind prettig als er voldoende buitenruimte in de buurt is. Daarom zijn wijken met veel parken favoriet bij gezinnen met kinderen. Er zijn voldoende parken in Barcelona waar je je kinderen mee naartoe kunt nemen, maar sommigen zijn om diverse redenen interessanter dan anderen, zoals goede en veilige speeltoestellen, een afgeschermde omgeving en een mooi, maar functioneel ontwerp van het park. Het eerste park dat we dan ook graag aanbevelen op ons blog is Parque de la Ciutadella, gelegen in een centraal deel van de stad. In het grote park kun je verschillende speelplaatsen vinden, maar ook prachtige plekken in de schaduw voor een heerlijke picknick, of je kunt van daaruit heel makkelijk een bezoek brengen aan de dierentuin van Barcelona. Onze tweede suggestie lijkt in geen velden of wegen op het Parque de la Ciutadella. Het park ligt namelijk dichtbij het strand en het is een van de meest originele en duurzame parken in de Catalaanse hoofdstad. Het heet Parque del Diagonal Mar. Het kinder- en speelgedeelte van dit park is speciaal ontworpen voor kinderen. Het heeft gigantische glijbanen en is ingericht met heel mooi hout. De uurtjes vliegen hier voorbij. En wedden dat jij – ongeacht je leeftijd – de glijbanen zelfs met moeite kunt weerstaan?

Gerelateerd artikel: Kinderoppas in Barcelona

Foto via Pixabay

Een ander geweldig park voor kinderen is meteen een van de meest bezochte parken door toeristen van over de hele wereld: Parque Güell. Dit speciale park zit vol verrassingen. Het concept, het oppervlak en de locatie maken het werkelijk uniek. Het is ook de perfecte plek om van het prachtige uitzicht te genieten en om lange wandelingen door dit bosrijke gebied van Barcelona te maken. Het is belangrijk om nog aan te geven dat Parque Güell vier speelplekken heeft en elke kan door kinderen van verschillende leeftijdscategorieën gebruikt worden. Niet ver van Parque Güell ligt ten slotte Parque de la Creueta del Coll, gelegen tussen de wijken El Coll en Vallcarca in het bovenste deel van de wijk Gracia. Je neemt je kinderen hier graag mee naartoe, omdat het lekker ruim en veilig is. Het heeft een centraal deel met een bar, basketbalveld, tafeltennistafel en een speeltuin. Het is zo ontworpen, dat het eenvoudig is om een oogje in het zeil te houden, zowel vanaf de lagere, als hoger gelegen delen. In het park vind je een meer, dat op dit moment in onderhoud is, maar waar je in de zomer een heerlijke frisse duik kunt nemen samen met je kids.

Naar welk park in Barcelona ga jij graag met je kinderen?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter