blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

De beste scholen in de wijk Gracia

docent zit voor schoolbord in schrift te lezen
Geschreven door Daniella

Als je met je gezin naar een grote stad verhuist of binnenkort aan gezinsuitbreiding denkt, zijn de aanwezige scholen in een wijk een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar waar je wilt gaan wonen.

Vaak luister je goed naar meningen van andere ouders, check je tijdens een open dag de school en haar faciliteiten en vraag je naar de lesmethode die ze op de school toepassen. Ook de gemiddelde score van een school, de waarden en normen die nagestreefd worden en eventuele prijzen die de school gewonnen heeft, tellen mee.

Om het kiezen van een wijk met school gemakkelijker te maken voor gezinnen, gaat dit artikel van ShBarcelona over de beste scholen in de wijk Gràcia in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Weer terug naar school

Goede scholen in de wijk Gràcia in Barcelona

Escuela Vedruna Gracia

twee handen die kleurplaat kleuren

Foto via Pixabay

De Escuela Vedruna Gràcia is een opleidingscentrum, dat opgericht is door de Karmelieten Zusters van de Liefdadigheid van Vedruna. Het bestaat al sinds 1862 in Vila de Gràcia.

Het centrum beschikt over een team van goed opgeleide professionals, leerkrachten en medewerkers, die zich inzetten voor alomvattend en kwalitatief hoogstaand onderwijs.

De leerlingen die naar deze school gaan, komen voornamelijk uit de wijk en een kind kan hier kleuter-, basis- en voortgezet-onderwijs volgen.

In de laatste fase van het voortgezet onderwijs worden ook leerlingen van andere scholen uit andere wijken toegelaten. Studenten van de drie scholen Escuela Vedruna de Barcelona, Inmaculada-Vedruna en Vedruna-Àngels, kunnen – als ze dat willen – hun opleiding verder volgen aan het Propuesta Educativa Vedruna.

Col·legi Sant Josep

Het Colegio San José is een gesubsidieerde school, waaraan sinds 1879 les gegeven wordt en de missie is het aanbieden van integraal onderwijs.

De school geeft op zo’n manier les, dat de studenten in staat zijn hun eigen leven zinvol vorm te geven, door ontmoetingen met zichzelf, anderen, het milieu en hun eigen spiritualiteit aan te gaan. Op deze manier zet elk individu zich later in voor een rechtvaardige, vredige en duurzame wereld.

De belangrijkste taak van de school is de leerlingen in staat te stellen om volwassenen te worden, die:

 • Empathisch vermogen en levensvreugde hebben
 • Zelfstandig en verantwoordelijk zijn
 • Goed kunnen samenwerken
 • Aan de hand van hun eigen criteria de wereld in gaan
 • Op taalkundig vlak hun weg weten
 • Digitale technologieën beheersen
 • Ondernemend en creatief zijn
 • Sociaal competent en emotioneel volwassen zijn
 • Kunnen genieten van al het leven te bieden heeft
 • Evangelische waarden kunnen uitdragen
 • Een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld

Gerelateerd artikel: School- en kantoorartikelen kopen in Barcelona

Escola Reina Violant

meisje maakt opstel aan bureau

Foto via Pixabay

Het doel van het educatief project van de Escola Reina Violant is de integrale vorming van kinderen (in de leeftijd van 3 tot 12 jaar oud) in de wijk Gracia, om ze te helpen ontwikkelen tot intellectuele en vaardige wereldburgers.

Hun manier van werken leidt ertoe dat kinderen die het basisonderwijs aan de school hebben afgerond, de zelfstandigheid hebben bereikt die bij hun leeftijd past, de vaardigheden hebben om verder te leren en het gedrag vertonen dat in overeenstemming is met niet alleen ethische, maar ook sociale waarden en normen.

Tijdens de opleiding legt de school in het bijzonder de nadruk op technologische innovaties, op diversiteit van didactische en menselijke hulpbronnen en op het samenleven in een prettige en gastvrije omgeving. Ook muzikale en artistieke uitingen wordt gestimuleerd op deze school.

De educatieve doelstellingen van de opleiding zijn:

 • Leren zijn
 • Leren doen
 • Leren kennen
 • Leren samenleven

Is er nog een andere school in Gracia die je aan kunt bevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter