blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Regelgeving op scholen in Barcelona

Geschreven door Daniella

In elke groep heb je een aantal belangrijke regels om prettig samen te zijn en om conflicten te voorkomen. Scholen vormen hierop geen uitzondering en het is belangrijk om je aan deze regels te houden, zodat alles normaal en in vrede verloopt. Bij scholen zijn er specifieke richtlijnen, van religieuze en/of morele overtuigingen, tot kleding en andere belangrijke aspecten. Vandaag wil ShBarcelona over deze regels praten, zodat je – indien je overweegt je kinderen in Barcelona naar school te laten gaan – de schoolreglementen kent.

Gerelateerd artikel: Kosten van kinderdagverblijven in Barcelona

Ontdek de algemene schoolregels in Barcelona

Foto via Pixabay

De algemene regelgeving op scholen in Barcelona is meestal een kwestie van het gebruik van gezond verstand. Het is dus helemaal niet ingewikkeld om je eraan te houden. In elk geval is het wel handig om de regels van elke onderwijsinstelling van te voren te bestuderen, om er zeker van te zijn dat je van alles op de hoogte bent. Daarom leggen we in dit artikel een aantal van de meest voorkomende regels uit: De eerste regel is dat alle studenten elke dag naar school moeten en, als ze vanwege ziekte of om andere redenen niet in staat zijn om dit te doen, moeten ouders dit schriftelijk communiceren op de manier die de onderwijsinstelling heeft aangegeven. De activiteiten die door de school binnen de schooluren georganiseerd en uitgevoerd worden, maken deel uit van het officiële onderwijsprogramma van de school en alle studenten zijn verplicht om hieraan deel te nemen. Studenten moeten op tijd zijn en alle onderwijsactiviteiten binnen de vastgestelde tijd of periode uitvoeren. Het is ten strengste verboden om de locatie van de school tijdens schooluren te verlaten, tenzij dit gerechtvaardigd is en dit onder begeleiding van een volwassene is. Gebrek aan respect voor medestudenten, leraren, of ander personeel aan de school, is verboden.

Gerelateerd artikel: Zomerworkshops voor kinderen

Foto via Pixabay

De school moet schoon worden gehouden en de materialen en faciliteiten van de school worden goed onderhouden. Roken is niet toegestaan op school. Diefstal wordt als een ernstig misdrijf beschouwd, of het nu gaat om eigendom van de school of om eigendom van andere studenten, onderwijzend personeel of medewerkers van de school. Studenten moeten hun rapport aan hun ouders overhandigen en ze moeten ze ondertekenen en rekening houden met de opmerkingen die de docenten erin aan hebben gezet. Vervolgens moet het rapport weer binnen de vastgestelde termijn naar de school terug worden gestuurd. In veel scholen is het niet meer toegestaan om de mobiele telefoon mee de klas in te nemen, evenals andere elektronische apparaten voor ontspanning of persoonlijk gebruik. Discriminatie door studenten of onderwijzend personeel vanwege ras, geslacht, seksuele geaardheid of enig ander persoonlijk of sociaal kenmerk wordt niet aanvaard. Als een van deze regels worden overtreden, kan de school de student of het onderwijzend personeel straffen met verschillende soorten sancties, afhankelijk van de ernst van de gebeurtenissen. Dit zijn enkele van de meest voorkomende regels op scholen in Barcelona.

Ken jij nog andere belangrijke regels op scholen in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter