blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

3 Redenen om in 2021 voor je MBA naar Barcelona te komen

afstuderende studenten in zwart en wit gekleed
Geschreven door Emelie

Aan het einde van het jaar kijken we vaak naar het nieuwe jaar en al onze nieuwe plannen. Wat zijn bijvoorbeeld goede redenen om in 2021 voor je MBA naar Barcelona te komen? Niet alleen trekken veel studenten uit Spanje zelf naar Barcelona, maar ook internationaal gezien is het een interessante optie om er een tijdje te studeren. Je voelt je dan ook al snel als een vis in het water tussen alle buitenlandse studenten.

Ben jij op zoek naar een plek waar veel culturen bij elkaar komen? Een plek waar zon, zee en strand altijd dichtbij zijn? Overweeg dan deze prachtige stad aan de Middellandse Zee. Je zit zelfs in een mum van tijd – een paar metrohaltes – in de bergen rondom Barcelona.

  • seizoenshuur barcelona

 

Dit artikel vertelt je meer over de belangrijkste redenen om in Barcelona een MBA te volgen. Het zal ook ingaan op de maatregelen omtrent Covid-19, die zeker in de eerste maanden van het jaar nog van toepassing zullen zijn. Verder wordt een aantal universiteiten besproken en vertellen we je iets meer over waar je als student kunt verblijven.

Foto door Benjamin Voros via Unsplash

Kom jij in 2021 naar Barcelona voor je MBA?

Zodra je weet aan welke universiteit of hogeschool je wilt gaan studeren, is het tijd voor de volgende stap en dat is waar je gedurende die tijd gaat wonen. ShBarcelona heeft diverse soorten accommodatie in de stad in haar portfolio, waaronder accommodatie voor studenten.

Barcelona heeft als ruime stad verschillende wijken waar je terecht kunt, met ieder hun eigen karakter. Wanneer je in 2021 een MBA in Barcelona wilt volgen, is het dan ook een fluitje van een cent om je aan te passen aan het ritme van de stad.

3 studenten op trapje

Foto door Gustavo Fring via Pexels

Waarom in Barcelona een MBA volgen?

Bij sommige opleidingen kun je tijdens het curriculum een tijd in het buitenland studeren, bij anderen vul je de opleiding na afronding aan met een studie in het buitenland. Het staat immers ook beter op je CV als je – behalve de extra inhoud die het aan je kennis en vaardigheden toevoegt – ook kunt laten zien dat je je in een ander land staande hebt weten te houden.

Is Barcelona dan de juiste stad voor jou? Bij het verkennen van je opties kijk je niet alleen naar de afstand of de studie, het gaat namelijk om veel meer factoren die voor jou bepalen of deze stad de geschikte plek is. Het gaat niet alleen maar om het diploma of de certificering, het gaat om het complete plaatje en de unieke ervaring.

1) De kwaliteit van het onderwijs

Barcelona herbergt in 2021 twee van de 20 best scorende MBA-instituten ter wereld. Zo staat IESE op de 11e plek en zit daar vlakbij (op de 13e plaats) ESADE.

Wat verderop op de 141e plek vind je EADA en ergens op de lijst tussen 151 en 200 staat de EAE Business School en ESIC Business & Marketing School. De GBSB (Global Business School) valt net buiten de 200 hoogst scorende scholen.

📌 Al deze informatie komt van de gespecialiseerde en onafhankelijke MBA vergelijker topmba.com.

Hieronder zullen we de belangrijkste opleidingsinstituten IESE en ESADE voor je toelichten:

IESE – beste business school in heel Spanje

IESE staat al jaren boven aan de MBA-lijst van best scorende scholen en door de ontwikkeling van het vakgebied is dit de beste keuze wanneer je voor de beste baan en het best mogelijke salaris wilt gaan.

De school ligt in de heuvels van de nette wijk Sarriá-Sant Gervasi, die uitkijken over Barcelona. IESE biedt een topopleiding aan, die geweldig op je CV staat. Vooral wanneer je in de financiële sectore of op het gebied van consultancy aan de slag wilt, zit je hier goed.

Toegegeven, IESE is de duurste optie in Barcelona, maar door goed contact met het werkveld, maak je hier kans op een stage of baan bij Bain, McKinsey, BCG of Fortune Global 500.

ShBarcelona biedt ook appartementen in Sarrià Sant-Gervasi aan en dezen zijn vooral interessant wanneer je als student in de buurt van je opleiding wilt wonen.

collegezaal met rode stoelen

Foto door ICSA via Pexels

ESADE – innovatieve MBA

Samen met IE Madrid is ESADE de afgelopen 15 jaar telkens hoger op de ranglijst gekomen. En ondanks dat het niet de lange historie van IESE heeft, heeft ESADE een internationale faculteit, werkt het samen met grote, internationale bedrijven en is er zowel een rechten- als talenafdeling.

Wanneer innovatie hoog op je lijstje staat, is ESADE de beste keuze en deze school ligt op de Creapolis Campus in Sant Cugat. Deze plaats vind je op ongeveer een half uurtje met de trein reizen van het centrum van Barcelona en de ligging kun je daarom minder interessant vinden, maar de technische mogelijkheden bij ESADE zijn ongekend.

Leuk feitje is dat ESADE voor examens en stages een dependance in Barcelona heeft en deze is gevestigd in de bibliotheek van de wijk Pedralbes.

Om gehoor te geven aan de wensen van studenten die in de buurt van deze faciliteit willen wonen, is er een lange lijst aan accommodatiemogelijkheden in Pedralbes, maar ook in Eixample. Dit is de beste plek om te wonen wanneer je een appartement met anderen wilt delen.

glazen brug met metalen binnenconstructie

Foto via Visualhunt

2) De cultuur en het leven in Barcelona

Net zoals overal het geval is, was 2020 in verband met Covid-19 niet het beste jaar. Begin 2021 zal er dan ook nog niet zoveel veranderen, want social distancing zal een rol blijven spelen en we kunnen ook weer terug in lockdown gaan. Dat betekent echter niet dat je niet van het leven in Barcelona kunt genieten.

De 3 basiselementen die er in de Spaanse maatschappij toe doen, zijn: terrasjes, tapas, de vele bars en vermouthbars. En wanneer je naar Barcelona komt, zal je de Catalaanse keuken natuurlijk ook uitvoerig kunnen ontdekken. Je deelt de maaltijd met vrienden op het terras of aan de statafels net buiten de barretjes. In dit artikel lees je over de beste terrassen die uitzicht over Barcelona bieden.

De “vermuteria” mag niet op je lijstje ontbreken, want vermouth is een typisch Catalaans drankje. Men drinkt het hier vaak als aperitief en het is ook weer iets om te proeven en van te genieten wanneer je als MBA-student naar de stad komt.

Arc de Triomf in Bareelona

Foto door Kristina Skoreva via Unsplash

3) Klimaat en geografische ligging Barcelona

Het Mediterrane klimaat en de prettige temperatuur door het jaar heen oefent een grote aantrekkingskracht uit op bezoekers. Kom je al in januari 2021 voor een deel van je studie naar Barcelona? Vergeet dan vooral niet warme kleren mee te nemen. Januari en februari zijn namelijk de koudste maanden van het jaar. Vanaf maart stijgt de temperatuur weer een beetje en voel je de lente al weer snel in de lucht.

In Barcelona je MBA komen volgen betekent niet alleen maar studie, boeken, presentaties en bibliotheken… Natuurlijk is er altijd wel een moment van ontspanning en je kunt met de auto zelfs een paar korte tripjes maken, of je kiest de trein om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

bed met laptop en bril

Foto via Unsplash

Waar wil je wonen als je voor je MBA naar Barcelona komt?

Elke student die Barcelona als tijdelijke plek voor de studie kiest, krijgt vroeg of laat met deze vraag te maken. Gelukkig heb je bij ShBarcelona een team van medewerkers die elke internationale student kan ondersteunen.

Het team van makelaars spreekt meerdere talen en kan je helpen gedurende je hele verblijf in de stad. Kijk maar eens naar alle beschikbare appartementen die maandelijks te huur zijn in Barcelona. Ze zijn volledig gemeubileerd en compleet uitgerust, waardoor je er zo in kunt trekken.

Kom je met meerdere studenten tegelijk? Geen probleem! We kunnen je adviseren over de 2, 3 of 4-slaapkamer appartementen in het district Eixample of Gràcia. Dit zijn in ieder geval de delen van de stad die we aan zouden bevelen voor internationale studenten.

Overweeg jij in 2021 naar Barcelona te komen voor je MBA?
Deel hieronder je overwegingen of tips met andere lezers. 

Geraadpleegde bronnen:

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter