blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Zakelijk

3 redenen om naar Barcelona te komen voor je MBA

MBA
Geschreven door Emelie

Als je van plan bent om aan een van Barcelona ’s gerenommeerde business schools je Master of Business Administration te behalen, dan zal je een appartement in Barcelona moeten huren. ShBarcelona staat aan de top van de verhuurbedrijven in Barcelona en is dus de perfecte keuze voor een leuk appartementje tijdens je buitenlandse studies.

In Barcelona vind je enkele van de beste MBA programma’s ter wereld en de stad biedt geweldige kansen om deel uit te maken van een internationale studentengroep, Spaans te leren en van het leven in het mooie Catalonië te genieten. Volgens een recente studie van de ESADE business school, scoort Barcelona de tweede plaats in Europa en de vijfde in de hele wereld in de ranking van aantal internationale studenten in een Master of Business Administration. Er zijn vijf internationaal erkende business schools in Spanje, en drie van hen staan in Barcelona: IESE Barcelona, ESADE en EADA.

Gerelateerd artikel: Heb je al plannen voor je zomer in Barcelona?

IESE Business School – koning van de Spaanse business schools

IESE

Foto via Pixabay

IESE staat al jaren in de internationale ranking van beste MBA en zijn uitgebreide connecties in het bedrijfsleven geven je de beste kans op een loon van 100 000 euro na het afstuderen. In de ranking van The Economist van 2013 stond IESE op nummer één als beste business school in Europa en op nummer vijf wereldwijd. The Financial Times is al even lovend: nummer zeven wereldwijd en nummer drie in Europa. IESE, gelegen tussen de heuvels van de rijke Sarriá-Sant Gervasi wijk in Barcelona, is een eersteklas MBA programma; een mooie naam om je CV mee op te krikken, zeker voor een carrière in financiën of consulting. IESE mag dan wel een van de hoogste studietoelages hebben, het is de investering zeker waard. Ze kunnen namelijk rekenen op een heel actief wervingsnetwerk. The Financial Times gaf in zijn rapport van 2012 aan dat hightech bedrijven, telecombedrijven en farmaceutische bedrijven de grootste wervers zijn van MBA gediplomeerden, met Amazon als allerbelangrijkste. Dit betekent dat deze sectoren de plaats van banken en consultancy firma’s in de ranking hebben overgenomen. Het IESE staat ook bekend voor de organisatie van hun jaarlijkse lentespelen, een evenement dat MBA studenten van verschillende scholen samenbrengt voor drie dagen vol sport en spel.

ESADE Business School – de innovatieve MBA

creapolis

Foto via Pixabay

ESADE heeft een enorme opkomst gemaakt in de rankings gedurende de laatste 15 jaar. In 2013 kreeg de school van The Economist de vijfde plaats in de ranking van business schools in Europa, en de zestiende plaats wereldwijd. The Financial Times plaatste ESADE op nummer zeven in Europa en op nummer tweeëntwintig wereldwijd. Deze innovatieve business school is nog niet zo bekend als IESE, maar beschikt wel over een belangrijke internationale faculteit, partnerverbanden met internationale organisaties, en taal- en rechtenopleidingen van wereldklasse. Voor de innovatieve professional is er de unieke Creapolis campus in Sant Cugat. Hoewel de treinrit van een half uur vanuit het centrum van Barcelona een minpuntje is, biedt de Creapolis campus ongeëvenaarde kansen om de grenzen van de creatieve bedrijfsstrategie te verleggen.

Gerelateerd artikel: Wat wel en niet doen in Barcelona

EADA Business School – de MBA van de ondernemers

EADA

Foto via Pixabay

EADA, met zijn perfecte ligging in hartje Barcelona, schoolt al 55 jaar lang bedrijfsgerichte studenten. De universiteit wordt vaak in de kantlijn vernoemd als men het heeft over het MBA trio van Barcelona. Nochtans staat EADA steeds in de top honderd van de internationale business schools en scoort hij de tweede plaats wereldwijd met zijn diverse studentengroep. Dankzij het curriculum van één jaar, kleine klasgroepen en een (relatief) betaalbare studietoelage is het EADA een goede keuze voor ondernemers en andere professionals die een studie van twee jaar niet zien zitten. Tot slot heeft het EADA een toegevoegde waarde die de andere business schools niet kunnen bieden: een hotel met 100 kamers in Collbató waar de studenten zes keer in het MBA programma de kans krijgen om aan team building te doen.

Het aantal internationale studenten van deze drie scholen samen is dit jaar 857. Er zijn echter nog vele andere academische instituties in Barcelona die business opleidingen aanbieden. Zo zijn er bijvoorbeeld EAE Business School, OU Business School, BBS Barcelona (Barcelona Business School), ESEC Toulouse Barcelona Business School, ESEI International Business School, European University, Global Business School Barcelona en Instituto Superior de Marketing – ESIC Business School.

Certificatie kan variëren en als potentiële student kan je beter eerst nakijken of de beschikbare cursussen iets voor jou zijn voor je je inschrijft. Ook de publieke universiteiten Universitat Autónoma de Barcelona en Universitat de Barcelona hebben een goed aanzien, maar de MBA’s in deze scholen worden in het Spaans of Catalaans gegeven.

Uiteindelijk hangt je keuze helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Sta eens stil bij de reden waarvoor je een MBA wilt behalen en wat je er later mee wil bereiken. Kies dan het MBA programma dat het best bij je persoonlijke doelen aansluit. Er bestaat geen ‘ideaal’ MBA programma, het hangt allemaal af van je eigen persoonlijkheid.

Overweeg jij te gaan studeren in Barcelona? Wat ga je kiezen?

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter