blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Soorten haarden voor sfeer en warmte

sfeerhaard in appartement
Geschreven door Daniella

In Barcelona is het niet normaal om een open haard in huis te hebben, grotendeels als gevolg van het aangename, mediterrane klimaat. Maar het comfort van een open haard in huis valt niet te ontkennen.

Daarnaast is het een van de meest begeerde decoratieve elementen voor architecten en interieurontwerpers overal ter wereld. Een traditionele open haard in je appartement is bijna niet mogelijk, omdat het bouwkundige elementen vereist die in veel gevallen onverenigbaar zijn met de faciliteiten of hoofdstructuur van het gebouw.

  • appartementen in Barcelona

 

Maar de wens om thuis een haard te hebben, heeft er wel voor gezorgd dat andere soorten verwarming ontwikkeld zijn. Deze kunnen ook sfeer en warmte aan je huis of appartement toevoegen.

In dit artikel van ShBarcelona praten we over de soorten haarden om je huis in te richten en te verwarmen.

Soorten haarden – voor kleur en warmte

Soorten verwarming – algemeen

Haarden zijn elementen die meestal op hout branden en je verwarmt er een heel gebouw of een aparte ruimte in een gebouw mee.

Voordat deze ruimten werden verwarmd door radiatoren of kanalen, waren er alleen maar haarden of kachels, die verantwoordelijk waren voor het leveren van warmte in je huis.

soorten haarden - open haard

Foto via Pixabay

Er zijn mensen die er van dromen om een open haard in huis te hebben en bij het bezichtigen van nieuwe huizen, is dat het eerste waar ze voor smelten. 

Maar in grote steden zoals Barcelona, ​​waar we te maken hebben met een mediterraan klimaat en milde winters, hebben de constructeurs geen schoorstenen geplaatst, waardoor het nu statige huizen en appartementen zijn, maar wel zonder open haard.

Bekijk het vastgoedportfolio van ShBarcelona

Soorten kachels – functioneel of decoratief?

Sommige interieurontwerpers voelden een bepaalde ontevredenheid over het niet kunnen plaatsen van een sfeerhaard, niet zozeer vanwege hun praktische functie, maar eerder vanwege hun decoratieve functie.

haard op bio-ethanol

Foto via Pixabay

Dat is het moment waarop de elektrische en bio-ethanol haarden in beeld zijn gekomen.

De klassieke schoorsteen heeft een pijp nodig (die naar buiten gaat), om de dampen te laten ontsnappen die na de verbranding ontstaan. Bij alternatieve haarden is deze pijp niet nodig.

Gerelateerd artikel: Kleurentherapie voor je huis

Soorten haarden – de elektrische haard

Elektrische haarden zijn elektronische apparaten die hete lucht afgeven en ze laten een nepvuur zien, waarmee ze een echte open haard nabootsen.

Er zijn meerdere modellen elektrische haarden, van apparaten die een sterke gelijkenis vertonen met conventionele haarden tot andere modellen.

vrouw voor open kachel

Foto via Pixabay

Ze moeten worden aangesloten op stroom en ze hebben uiteraard geen externe pijp nodig, omdat ze niet werken door middel van verbranding. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor de bio-ethanol haarden.

Soorten open haard – bio-ethanol

Bio-ethanol is een ontvlambare vloeistof, die vlammen genereert, maar geen rook uitstoot. Ook bij deze haard is het dus niet nodig om een ​​externe pijp aan te leggen.

bio-ethanol haard

Foto via Pixabay

Het hebben van een vlam bij de bio-ethanol haard, doet meer dan een elektrische open haard, maar het heeft niet dezelfde warmteafgifte als de conventionele open haard.

Er zijn veel verschillende modellen waaruit je kunt kiezen en ze zijn erg decoratief. Van kleine tot grote modellen en van meer traditionele tot moderne haarden; je hebt genoeg keuze.

Ontdek de diensten van ShBarcelona

Welke van de verschillende soorten haarden is jouw favoriet?

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter