blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Een kinderkamer inrichten

babykamer met bed stoel roze behang
Geschreven door Daniella

Veel aanstaande vaders zorgen graag zelf voor het inrichten van de kinderkamer. Ga je voor een stoere kamer die het geslacht van het nieuwe gezinslid al verklapt? Of kies je voor rust en vrede in het interieur en de meubeltjes?

  • appartementen in Barcelona

 

In het begin is een rustgevende kamer goed voor de baby om tot rust te komen. Daarna komen er andere stadia waarin kinderen meer bewegen en waarin het interessant is om hun creativiteit te ontwikkelen.

Het wordt dan een kamer waarin ze graag spelen en de oorspronkelijke pastelkleuren maken dan al gauw plaats voor levendige en stimulerende kleuren. Vandaag vertelt ShBarcelona je ​​daarom meer over het inrichten en decoreren van een kinderkamer.

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Pasteltinten

Zoals we eerder vermeldden, is het voor de groei van de baby belangrijk dat de ruimte rustig en kalmerend werkt. Om dit te bereiken kun je gebruik maken van pastelkleuren; pastelroze voor meisjes en pastelblauw voor jongens.

Maar als je je wilt onderscheiden, kun je ook zachte kleuren als geel of groen kiezen, die heel mooi zijn in een babykamer. Een beige babykamer is altijd een goede basis en je kunt het aanvullen met andere opvallende of zachte kleuren.

Ontdek alle accommodatie van ShBarcelona

beige en roze babykamer met ledikant commode stoel

Foto via Pixabay

Verduisterende gordijnen

De gordijnen dienen verduisterend te zijn, zodat je je baby ook overdag goed kunt laten slapen.

Fauteuil babykamer

Een comfortabele fauteuil om op een rustige manier borstvoeding of de fles te geven is ook essentieel in de babykamer.

fijne stoel

Foto via Pixabay

Denk ook aan verlichting in de kinderkamer

Naast een babykamer met stoel is ook indirecte, zachte verlichting die de rust van het kind niet kan verstoren van belang.

Meegroeibed

Tot slot kan een bed dat met het groeien van je kindje groter gemaakt kan worden een grote geldbesparing zijn.

jongen in bed met knuffel

Foto via Pixabay

Opbergruimte en vloer

Daarnaast is een kast voor babykleding van belang, zoals een meubel met ingebouwde commode en lade. Houd er bij het inrichten rekening mee, dat je kind over de grond gaat kruipen, dus een tapijt of ander zachte vloerbedekking maken de kinderkamer helemaal af.

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

Als kinderen ouder worden

Wanneer kinderen opgroeien, hebben ze wellicht ander meubilair nodig, dat meer in overeenstemming is met hun leeftijd en behoeften.

Bureautje met stoel

De comfortabele commode is niet langer nodig, maar een klein bureau om huiswerk aan te maken, kan essentieel zijn. Het is belangrijk om bij het bureau een goede stoel te plaatsen, om rugklachten te voorkomen.

Generic

Stapelbed

Als je kind een kamer deelt met een broer of zus, kan een stapelbed ideaal zijn, aangezien de meeste kinderen dit type bed erg leuk vinden. Dit bespaart natuurlijk ook ruimte in je appartement en zo blijft er plek over om te spelen of studeren.

Wie kiest? Ouder of kind?

Op die leeftijd kunnen kinderen vaak zelf al beslissen welke kleuren of meubilair ze het leukst vinden voor hun kamer en waarschijnlijk zal een combinatie van heldere en vrolijke kleuren een succes worden.

In ieder geval is het belangrijk om niet meer dan drie felle kleuren te gebruiken, zodat er geen chaos op de kamer ontstaat. Een neutrale basiskleur, zoals wit, beige of lichtgrijs kan beter uitpakken bij een of twee fellere kleuren.

kinderkamer blauw wit met sterren bureau bank

Foto via Pixabay

Ook heb je opbergmeubilair nodig om het arsenaal aan speelgoed in de kamer op te bergen, zodat kinderen hun kamer zelf kunnen opruimen na het spelen.

Als je graag wat meer advies wilt over een interieurontwerp of als je van plan bent om je huis te renoveren, aarzel dan niet om de afdeling herinrichting en decoratie van ShBarcelona te raadplegen.

Reserveer woonruimte in Barcelona

Wat adviseer jij bij het inrichten van een ​​kinderkamer?
Deel jouw beste inrichtingstips en winkels in Barcelona!

 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter