blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Trends

Je huis voorbereiden op de zomer

licht interieur
Geschreven door Daniella

De zomer is het moment dat je houding en energie verandert en dat merk je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Je hebt meer zin om iets te doen en als de dagen zonnig zijn, wil je alle ramen en deuren open gooien en naar buiten. Als je een terras hebt, heb je geluk, want dan kun je bijvoorbeeld lekker barbecueën met vrienden of met je gezin buiten eten.

  • koop appartementen barcelona

 

Maar niet alleen je stemming en ritme verandert, want de inrichting van je huis verandert mee met het betere weer. Je wilt weer een frisser interieur.

Daarom zal ShBarcelona vandaag in dit artikel meer vertellen over hoe je je huis klaar kunt maken voor de zomer.

Geniet van je huis met zomerse decoraties

Beddengoed

Het eerste waar je aan kunt denken, is het bereiken van een fris en schoon interieur. Begin met het beddengoed.

Als dit van katoen is, helpt het je om ’s nachts beter te kunnen ademen.

slaapkamer

Foto via Pixabay

Raambekleding binnen

Ook is het prettig om lichte gordijnen in huis te hebben, het houdt de zon en warmte beter buiten, maar laat toch voldoende lichtinval binnen.

Haal je zware gordijnen voor deze periode maar weg. Die kunnen voor de herfst en winter weer terug na een reinigingsbeurt te hebben gehad.

Huren voor de langere termijn

Meubilair en textiel

In de zomer kan de bank in de woonkamer soms onhandig zijn. Bepaalde textielsoorten en kleuren doen erg warm aan en bij synthetisch textiel blijft je huid er in de zomer zelfs aan vast plakken door het zweet.

lichte kleuren in huis

Foto via Pixabay

Het is dan ook ideaal om een ​​hoes van een frisse, lichtere stof eroverheen te doen. Het liefst gebruik je dan zoveel mogelijk natuurlijke stoffen, zoals katoen of linnen.

Dezen maken de zomer een stuk comfortabeler.

Gerelateerd artikel: Moestuin in Barcelona

Vloerbekleding

Het is ook een goed idee om het tapijt in huis op te rollen en op te bergen, totdat het buiten weer kouder wordt. Ook dit zal je huis direct koeler doen aanvoelen.

Raambekleding buiten

Als het zonlicht te veel en te fel door je ramen schijnt, kun je overwegen een zonnescherm te laten plaatsen. ‘s

blauwe luiken

Foto via Pixabay

Ochtends vroeg laat je alle kamers in huis lekker ventileren en vervolgens kun je het luifel of de zonwering de rest van de dag laten zakken.

Op die manier blijft je huis langer koel en hoef je de airconditioning (nog) niet aan te zetten.

Temperatuur in huis

Wat je ook in de gaten kunt houden, is hoe hoog je je airconditioning zet. De aanbevolen temperatuur is meestal tussen de 24 en 25 graden Celsius, vooral niet veel lager.

raam open

Foto via Pixabay

Met enkele voorzorgsmaatregelen, zoals in de vroege ochtenduren of ’s nachts ventileren en de raambekleding tijdig sluiten of laten zakken, hoef je de temperatuur echt niet lager te zetten.

Bekijk alle diensten van ShBarcelona

Aankleding terras

Als je een terras hebt, maak je deze ook nu klaar om de hele zomer van te kunnen genieten. Maak de vloer goed schoon en richt je terras in met de nieuwste zomerse meubeltrends voor buiten.

Vergeet niet dat het belangrijk is om een ​​schaduwrijke plek op het terras te creëren. In het zonnige deel van je terras kun je overwegen een hangmat op te hangen.

groot balkon met meubilair

Foto via Pixabay

En om het geheel verder aan te kleden en gezellig te maken, plaats je wat planten en bloemen die de boel opfleuren.

Vergeet niet om de juiste beplanting op basis van de kenmerken van je terras te kiezen, want afhankelijk van hoeveel zon er schijnt – of niet – is de ene plant of bloem geschikter dan de andere.

Hoe zorg jij voor zomer in huis?
Deel je tips!

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter