blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Je balkon inrichten

Geschreven door Daniella

Een balkon is een verlengstuk van je huis en de waarde ervan wordt vaak onderschat.

Afhankelijk van de grootte van je balkon, kan het een geweldige manier zijn om van het buitenleven te genieten, zeker als je weet dat we in Barcelona een klimaat hebben waarbij buitenleven nu eenmaal goed mogelijk is en ook nog bijna het hele jaar door.

  • appartementen in Barcelona

 

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je dan ook bijpraten over hoe je een balkon kunt inrichten. Ook geven we je enkele tips voor het inrichten en decoreren van je balkon, ongeacht het oppervlak. Doe er je voordeel mee!

Geniet van je balkon in Barcelona

Om optimaal te kunnen genieten van je balkon, mag een relaxhoek niet ontbreken. Er zijn voldoende objecten om uit te kiezen, maar de ruimte die je ter beschikking hebt, is uiteindelijk essentieel voor de keuze die je maakt.

Klein balkon? Kleinere meubels

Als je balkon maar een kleine oppervlakte heeft, wanhoop dan niet. Een krukje, een klapstoel of een kleine dekenkist kan altijd worden gebruikt als zitplek.

balkon met bankje en poef

Foto via Pixabay

Kies voor meer comfort door er een ​​mooi kussen aan toe te voegen, maar zorg ervoor dat de stof waarvan het kussen gemaakt is speciaal voor buiten is, anders kan het snel verweren of beschadigd raken.

Balkon inrichten met planten en bloemen

Je kunt je balkon verder verfraaien door planten neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor potten die aan de reling hangen, dan nemen ze geen extra ruimte in.

roze bloemen

Foto via Pixabay

Planten met opvallende en fleurige bloemen maken je balkon meteen sfeervol, maar houd bij de keuze van planten en bloemen wel rekening met de hoeveelheid licht die er op je balkon is gedurende de dag.

Soorten die veel zonlicht nodig hebben, gedijen niet goed op balkons die overdag vooral in de schaduw zitten.

Appartement met terras in Barcelona huren

Groter balkon, dan grotere meubels

Heb je een groter oppervlak tot je beschikking? Dan kun je ook nog een tafel kwijt en wellicht wat meer stoelen.

terras met meubels

Foto via Pixabay

Het geeft nog meer comfort en ineens heb je de mogelijkheid om lekker buiten te ontbijten, lunchen en dineren. Met een dekenkist creëer je overigens niet alleen extra zitplaatsen, je kunt het ook als opslagruimte gebruiken.

Leg er een paar kussens op en je bent klaar! Tegenwoordig krijg je ook nog speciale vloerkleden voor buitengebruik. Dat is de kers op de taart bij de inrichting van je balkon.

Gerelateerd artikel: Moestuin in Barcelona

Balkon inrichten? Vergeet de verlichting niet

Voor de avonden op je balkon is verlichting erg belangrijk. En licht brengt ook warmte. Denk aan kaarsen of guirlandes. Zeker als je een groter balkon hebt, zal goede en sfeervolle verlichting er voor zorgen dat je je balkon elke avond wilt gebruiken.

verschillende lampen op balkon

Foto via Pixabay

Je brengt er warme zomernachten door en steeds vaker komen vrienden langs voor een gezellige avond op jouw balkon. Heb je nog ruimte over op je balkon? Bij een groot balkon of een terras waar de zon overdag komt, kun je een plek creëren om te zonnebaden.

Ruimte voor extra attributen

Je kunt een of twee hangmatten of ligbedden plaatsen, een paar potten langs de zijkanten met een tropische plant, palmboom of cactus en je balkon is compleet.

Het voordeel van deze planten is, dat ze meestal hoge temperaturen kunnen verdragen en geen dagelijkse verzorging nodig hebben.

Appartement met zwembad in Barcelona huren

Zorgen voor privacy op je balkon

Als je vanwege weinig privacy het zonnebaden niet aandurft, zijn er oplossingen om er toch van te kunnen genieten. Er zijn verschillende soorten materialen die je langs de reling van het balkon kunt bevestigen en zo voorkom je inkijk.

privacy op balkon

Foto via Pixabay

Je kunt naast dichte beplanting kiezen uit verschillende soorten materialen, zoals doeken, bamboe of riet. Je balkoninrichting kan zoals je hebt kunnen lezen op verschillende manieren tot stand komen.

Hoe ziet de inrichting van het balkon er bij jou uit?
Heb je nog tips?

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter