blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

7 Redenen om in Barcelona in een appartement met uitzicht op zee te gaan wonen

appartement met uitzicht op zee
Geschreven door Daniella

Als je aan Barcelona denkt, komt het strand vast al snel in je op. De stad ligt aan de Mediterraanse zee en vanaf de kust een duik in de golven nemen is heerlijk. Daarom geven we je vandaag 7 redenen om in Barcelona in een appartement met uitzicht op zee te gaan wonen. Lees hieronder meer!

Waar in Barcelona woonruimte aan zee kopen?

Heb je de kaart van Barcelona l in je hoofd? Ken je Montjuic, Hotel Vela en Forum? Helemaal mooi, dat is een goede start. In gedachten heb je nu een rit gemaakt langs het gehele kustgebied van de stad.

Natuurlijk is het ook een goede optie om tijdens je verblijf in Barcelona een appartement dichtbij het strand te huren. Maar wil je liever kopen? Dan vertellen we je graag meer.

Volg onderstaande route en we nemen je mee langs de 10 stranden die de kust van Barcelona opmaken.

 1. Sant Sebastià
 2. Sant Miquel
 3. Barceloneta
 4. Somorrostro
 5. Nova Icària
 6. Bogatell
 7. Mar bella
 8. Nova Mar Bella
 9. Llevant
 10. Banys del Fòrum

 

 • beheer van toeristische appartementen in barcelona

 

1. Goede investering

Investeren in een appartement aan de kust van Barcelona om dit vervolgens te verhuren en de vruchten van te plukken in het hoogseizoen is een favoriete manier van zaken doen in de stad.

Als jij overweegt om te gaan investeren, dan zijn de stranden van Barcelona natuurlijk een van de meest geschikte locaties. Er is altijd vraag naar vanwege de miljoenen toeristen die de stad in de zomer bezoeken. Ze willen allemaal het liefst zo dicht mogelijk bij het strand verblijven.

Daarnaast ben je – wanneer je een appartement met toeristische verhuurvergunning koopt – ervan verzekerd dat de verhuur direct van start zal gaan, aangezien er rijen met mensen zijn die een appartementje met uitzicht op zee willen bemachtigen voor hun vakantie.

Over het algemeen zijn de prijzen van de verhuur in het kustgebied ook hoger dan in de rest van de stad. En dat betekent dat investeren in de toeristische sector altijd een goed idee is, maar bij het strand levert dus nog meer op dan in de overige delen van de stad verhuren.

Wil je dat een professionele makelaar jouw vakantieaccommodatie in beheer neemt? 🏖️
Neem dan contact op met het deskundige team van ShBarcelona. Zij verhuren al tientallen jaren vakantiewoningen en kunnen al je vragen beantwoorden.
 
appartement aan de kust van Barcelona

Foto via Pexels

2. Ook winstgevend na de zomer

Oke, je toeristische appartement verhuurt prima van mei tot en met oktober. Maar hoe zit het dan de rest van het jaar? Ook dit is geen probleem. Er zijn andere manieren om inkomsten uit de verhuur te halen als de toeristen even niet in de stad zijn. 

Zodra de laatste toerist de sleutels na zijn verblijf heeft ingeleverd, kunnen we je accommodatie in Barcelona met uitzicht op zee in de maandelijkse verhuur doen. 

Het gaat dan om gemeubileerde appartementen die geschikt zijn voor mensen die in de stad komen werken of studeren. Over het algemeen ligt de periode van de maandelijkse verhuur voornamelijk tussen oktober en juni. De verhuurcontracten lopen van 32 dagen tot 12 maanden, ongeacht in welke maand de huurder de accommodatie betrekt.

Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf in het appartement gaan wonen als je dat wilt. Dat beslis je uiteindelijk helemaal zelf. Je kunt verhuizen en in je appartement trekken wanneer jij dat wilt.

Ga je in de zomer zelf naar een ander kustgebied? Dan heb je geluk! Wanneer je daarvan terugkomt geniet je van de inkomsten uit de toeristische verhuur en daarna kun je de rest van het jaar zelf genieten van appartement met zeezicht. 

Wil je meer weten of dit soort verhuur? 🏘️
Bekijk onze website met het hele portfolio aan huurwoningen die per maand in Barcelona verhuurd worden.
appartement met zeezicht in Barcelona

Foto via Pexels

3. Het hele jaar aan het strand

Of je nu gehuurd of gekocht in een appartement aan zee woont, het is altijd goed voor je gezondheid. Toeristen zitten er misschien maar een weekje om van het strand te genieten, terwijl jij er 7 of misschien wel 9 maanden van het jaar bent om ervan te profiteren.

Het milde klimaat dat je in Barcelona hebt, heeft als gevolg dat je (bijna) elke dag van het jaar naar het strand kunt. In de winter heb je misschien een dun jasje nodig, maar that’s it!

Je kunt gaan wandelen, vissen, surfen, snorkelen, duiken, elke dag een frisse duik nemen, of gewoon over de boulevard flaneren. Er is zoveel aan het strand mogelijk en pas als je aan de kust bent, realiseer je je hoeveel mogelijkheden je hier hebt om je te vermaken. Soms ligt het strand op maar 100 meter vanaf je voordeur.

4. Appartement met relaxt uitzicht op zee

Wanneer je een appartement met uitzicht op zee koopt, heb je niet alleen een woning met uitstekende eigenschappen gekocht, want er is meer.

Het gevoel dat je krijgt wanneer je naar het strand en de zee kijkt, is rustgevend en kalmerend. Dit is niet iets wat wij zomaar beweren, want onderzoekt van dokter Cervera López heeft dit aangetoond. Je leest erover in dit artikel in El País.

In het artikel geeft hij een verklaring voor wat er met ons gebeurt als we in de buurt van de zee zijn. “Het is de zuivere lucht, het deinen en het geluid van de golven en het stralen van de zon dat ervoor zorgt dat er endorfinen aangemaakt worden.

Ontdek al onze appartementen aan zee

5. Opletten met de luchtvochtigheid en rekening houden met onderhoud

Natuurlijk is het niet alleen maar goed nieuws. Iets waar je zeker rekening mee moet houden bij de aankoop van een appartement vlak aan de kust is het onderhoud dat duurder zal uitvallen dan wanneer je een appartement in de stad hebt. 

Het zout en het vocht van de kust kan het pand maar ook de meubels aantasten. Je moet altijd letten op roest, schimmels en vocht in de muren.

Het is een kwestie van opletten en voldoende tijd en middelen reserveren om eventuele schade te herstellen.

6. Belastingen voor huizen aan zee

Wanneer je appartement uitzicht op zee heeft en dicht bij het strand ligt, zul je waarschijnlijk een hoger IBI percentage betalen (IBI = Impuesto de Bienes Inmobiliarios). Je moet dan berekenen hoeveel belasting je aan de gemeente moet betalen.

Op de website van de Gemeente Barcelona kun je opzoeken hoe en wanneer je belasting moet betalen.

7. De status die hoort bij leven aan de kust

We gaan het artikel eindigen met iets dat iedereen al wel weet. Wonen aan de kust van Barcelona is ook een bepaalde erkenning van je status. 

Zodra gasten de deur van je appartement binnenstappen, zul je aan hun gezichten kunnen zien wat ze ervan vinden. Je neemt ze mee naar het balkon en je kijkt samen uit over zee. Je hebt de strand letterlijk aan je voeten en je kunt uitkijken over de horizon van de Middellandse zee. Een zeebriesje op een warme zomeravond doet de rest…

hond op het strand

Foto via Pexels

Een appartement met zeezicht verhuren of verkopen

Je hebt kunnen lezen over de 7 redenen om in Barcelona in een appartement met uitzicht op zee te gaan wonen. We twijfelen er niet over dat je nu ook een appartement aan de kust wilt hebben. Met de financiële voordelen bij verhuur, de rust en het statusvoordeel is een appartement aan het strand van Barcelona dan ook geheid een schot in de roos.

Neem contact op met ShBarcelona

Geraadpleegde bronnen:

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter