blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Ontdek Vall de Núria in Catalonië

vallei in spanje
Geschreven door Daniella

Vall de Núria is een van de meest karakteristieke en prachtige Catalaanse landschappen van de autonome regio. Als je naar dit deel van de Catalaanse Pyreneeën gaat, ervaar je vooral rust en kijk je je ogen uit vanwege het bijzondere natuurlandschap.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Vall de Núria ligt niet ver van Barcelona, ​​op ongeveer 130 kilometer afstand. Deze vallei staat bekend om diverse politieke en spirituele connecties met de Catalaanse cultuur en je kunt er veel verschillende activiteiten ondernemen, in charmante hotels verblijven en lekker loskomen van de drukte van alledag.

Het is een van de mooiste valleien in heel Catalonië. Vandaag gaat dit artikel van ShBarcelona verder in op Vall de Núria.

Vall de Núria, een van de mooiste gebieden in Catalonië

Geschiedenis Vall de Núria

Vall de Núria is een van de belangrijkste plekken van de politiek en Catalaanse geschiedenis, omdat in de Kerk van de Maagd van Nuria – die in deze vallei ligt – in 1930 het eerste statuut van de autonomie van Catalonië werd getekend.

Het is daarom ook wel bekend als het statuut van Núria. Behalve dit feit is de Maagd van Nuria op spiritueel vlak een van de meest gerespecteerde mystieke figuren in de autonome gemeenschap.

meer bij vall de nuria

Foto via Visualhunt

Het kunstwerk bestaat uit een beeldhouwwerk, gemaakt tussen de twaalfde en dertiende eeuw. Het is een houtsnijwerk in Romaanse stijl en de eenvoudige kenmerken en versieringen zijn nog steeds in een bijna perfecte staat.

De Maagd heeft kindje Jezus op haar knie zitten en hij heeft een hand opgeheven als een teken van zegen. Zowel Maria als kindje Jezus zijn gekleed in een mantel en tuniek.

Vóór de restauratie was het beeld vanwege verschillende omgevingsfactoren erg donker geworden, daarom heette het dan ook moreneta del Pirineu.

Weekendje Barcelona boeken?

Waar ligt Vall de Núria?

De vallei behoort tot de gemeente Queralbs, gelegen in de provincie Girona. Hier kun je allerlei soorten recreatieve activiteiten ondernemen. De locatie is uitermate geschikt voor pret met de hele familie.

Gerelateerd artikel: Ontdek de Vall d’Aran

vallei

Foto via Visualhunt

Wat is er te doen in Vall de Núria?

Enkele activiteiten in de vallei zijn:

  • Rodelbanen (klein en groot): een van de meest typische en leukste activiteiten voor het hele gezin.
  • Tubbing (klein en groot): voor degenen die graag door de sneeuw glijden, maar dat eens op een andere manier willen doen. Tubbing is een bekende wateractiviteit in attractieparken, maar je kunt het dus ook in de bergen doen.
  • Slee Cross: naar aanleiding van boardercross en cross country skiën is slee cross ontstaan, een free-style race die een parcours volgt voor wie van snelheid en sensatie houdt.
  • Voor kinderen die geen hoogtevrees hebben is er een klimwand en tokkelbaan. Als een Spiderman bewegen ze zich over de baan.
  • Snowmobile: een sneeuwscooter met brede basis brengt je al zittend over de hellingen van de vallei.

Kort in Barcelona verblijven

Hoe kom je in Vall de Núria?

Om toegang te krijgen tot Núria is er een treintje, waarmee je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring zult beleven. Je kunt de schoonheid van het spectaculaire landschap vanuit de trein naar Núria in alle rust bewonderen.

trein in vall de nuria

Foto via Visualhunt

Het is overigens de enige manier om toegang te krijgen tot Vall de Núria en het is zeker iets bijzonders, omdat het een 12,5 km lange route is, die een hoogteverschil van meer dan 1.000 meter overbrugt.

Heb jij Vall de Núria al eens bezocht?
En heb je nog tips voor onze lezers?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter