blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

De goedkoopste skipistes in de buurt van Barcelona

Geschreven door Daniella

Skiën is in de winter de favoriete sport van heel veel mensen en in tegenstelling tot wat men denkt, is het niet nodig om het hele maandbudget er tijdens een skitrip doorheen te jagen. In Catalonië zijn er skipistes voor alle budgetten. Beginners, of degenen die de skisport alleen van tijd tot tijd beoefenen, hoeven misschien niet per definitie naar de beste skigebieden. En wat het beste is voor de een hoeft overigens ook niet het beste te zijn voor de ander. De realiteit is dat skipistes met minder bekendheid veel goedkoper en minder druk zijn en daarom ski je zeker niet in slechtere omstandigheden. Als je in de Catalaanse hoofdstad of in de omgeving woont en je wilt gaan skiën zonder veel geld uit te geven, heeft het team van ShBarcelona dit artikel opgesteld, zodat je de goedkoopste skipistes in de buurt van Barcelona wat beter kunt leren kennen.

Gerelateerd artikel: De beste adressen voor de uitverkoop in januari

Skiën is voor iedereen

Foto via Pixabay

Een van de dichtstbijzijnde skipistes vanuit Barcelona is de Port del Compte. Dit station ligt in de regio Solsonés en heeft 37 routes. Het ski-oord is niet erg bekend en er zijn dan ook maar weinig toeristen en als gevolg daarvan, is het een van de rustigste skipistes in heel Catalonië. Je kunt alle tarieven op de website bekijken, maar een dagpas in het hoogseizoen krijg je bijvoorbeeld al vanaf €36,- en je kunt kortingen krijgen als je een abonnement voor meerdere dagen koopt. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor kinderen. Ze hebben alle diensten die je nodig hebt en ze bieden naast skiën nog veel meer verschillende activiteiten aan. Bovendien bevindt het skigebied zich in een omgeving van prachtige bergen en ongelooflijke landschappen en het is in de buurt van kleine dorpen met bijzondere charme en een groot historisch en cultureel erfgoed dat bestaat uit talrijke Romaanse kerken. Het skigebied van La Molina is twee-en-een-half uur rijden van Barcelona. Gelegen in Cerdanya, in de Catalaanse Pyreneeën, heeft het 70 kilometer skipiste, verspreid over 66 routes voor alle niveaus.

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona; wat nu?

Foto via Pixabay

Hoewel het wat kleiner is dan het skigebied van Port del Compte, is er veel meer activiteit in het hoogseizoen. De Cerdanya is favoriet bij de lokale bevolking voor weekendjes weg en wintervakanties. Dit skigebied is dan ook een van de meest populaire locaties. Het is een modern skiresort, dat alle diensten en activiteiten in huis heeft, ook voor de allerkleinsten in het gezin. De prijs voor een dagpas voor een volwassene is €40,-, maar je kunt hier ook skipas voor een halve dag of een meerdaagse pas of gezinspas kopen, waardoor er nog meer voordelen zijn. Je kunt al hun tarieven bekijken op hun website. Gelegen in de buurt van de gemeente Queralbs ligt het skigebied van La Vall de Núria. Deze vallei in de Catalaanse Pyreneeën herbergt een klein skigebied met pistes voor beginners of halfgevorderden. Het is perfect voor diegenen die beginnen met de skisport, want het ligt op slechts twee uur rijden van Barcelona en de prijs van de skipas is €30,- per dag voor volwassenen. Ze hebben daarnaast nog speciale aanbiedingen voor families, groepen en kinderen.

Ga jij deze winter skiën? Welk gebied is jouw favoriet?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter