blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Hotels voor een trip naar La Cerdanya

Geschreven door Daniella

De regio Cerdanya, centraal gelegen in de Catalaanse Pyreneeën, is een van de meest gewaardeerde landelijke gebieden van Catalonië. Het is een rustig gebied met ongelooflijk mooie landschappen en het ligt relatief dicht bij de grote steden.

Het biedt ook vele mogelijkheden, zowel in de zomer als in de winter: het is de perfecte plek voor liefhebbers van bergen, avontuurlijke sporten, natuur, skiën of mensen die gewoon de stad willen verlaten en een paar dagen willen genieten en ontspannen.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

De laatste jaren is het ook het favoriete gebied geworden van enkele voetballers, kunstenaars en politici, die daar een tweede huis hebben gekocht. Het team van ShBarcelona wil een aantal hotels aanbevelen voor een leuke trip naar La Cerdanya.

Ontspannen en van de natuur genieten in de beste hotels in Cerdanya

Puigcerdà – Hotel del Lago

Puigcerdà is de hoofdstad van de Cerdanya en in dit gebied is vanalles te doen. Het heeft mooie winkels en een flink recreatief aanbod en restaurants. Als iets opvalt in Puigcerdà, dan is het het prachtige meer.

Direct aan het meer ligt het Hotel del Lago aan de Doctor Poguillemstraat 7. Het is een charmant hotel omgeven door tuinen en het heeft prachtige uitzichten.

meer bij puigcerda

Foto via Pixabay

In de zomer kun je hier genieten van het buitenzwembad en in de winter kun je heerlijk ontspannen in een van de gezellige kamers met open haard.

Het heeft ook een spa met een zwembad en een jacuzzi, waar je verschillende behandelingen kunt reserveren en je kunt er ook een kamer inclusief skipas boeken.

Op vakantie naar Barcelona

All – Mas Ravetllat

Aan de rand van het dorp All, op 5 km van Bellver de Cerdanya en op 10 km van Puigcerdà, vind je nog een charmant hotel: Mas Ravetllat. Het ligt aan de Isòvol 17539 van La Cerdanya.

In deze boerderij uit het jaar 1593 hebben ze de oude schuur omgebouwd tot een klein hotel met 10 kamers. Het is zo ontworpen dat gasten kunnen genieten van rust en ontspanning met de natuur dichtbij.

mountainbike in het bos

Foto via Pixabay

De omgeving van het hotel is ideaal om te wandelen, mountainbiken, quadrijden, ballonvaren of canyoning. Je kunt ook skiën in La Masella en La Molina of langlaufen bij station Guils Fontanera.

Gerelateerd artikel: Wintersportartikelen kopen in Barcelona

Montellà del Cadí – Cal Calsot

Een landelijk huis dat we niet mogen vergeten is Cal Calsot, gelegen aan de Tossalstraat 2 in Montellà del Cadí. Het is een toeristische accommodatie op het platteland, toegewijd aan milieu en duurzaamheid.

vakantiehuis

Foto via Visualhunt

Het huis heeft 5 prachtige kamers met daglicht, een houten vloer, een eigen badkamer, vloerverwarming en ramen met prachtig uitzicht. Het eten  dat ze aanbieden is allemaal lokaal geproduceerd en het komt van gecertificeerde biologische producten.

De omgeving kan niet idyllischer zijn: het ligt aan de toegang tot het Nationaal Park Cadí-Moixeró, waar je verschillende sporten en activiteiten op het gebied van ecotoerisme kunt doen.

Paar daagjes naar Barcelona

Llívia – Set Terres

In de hoge Cerdanya, gelegen in de stad Llívia, ligt Set Terres, aan de Puigcerdàstraat 8. Deze villa uit 1772 is prachtig gerenoveerd en verbouwd tot een warme, moderne en gezellige accommodatie voor volwassenen, ideaal voor een uitje met ontspanning en rust.

Het kleine stadje Llívia moet je gezien hebben. Vooral voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is dit een unieke locatie. Het historische centrum is uitgeroepen tot nationaal cultureel erfgoed. En in de omgeving zijn er ook nog allerlei activiteiten op het gebied van plattelandstoerisme.

Wat vind je van de beste hotels in Cerdanya?
Ga jij hier een keertje naartoe?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter