blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Zomerse activiteiten in Barcelona

Geschreven door Daniella

Zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen en de zomer gaat dan ook gepaard met een hoop goeds: het weer is op z’n best, hoewel het in Barcelona ook wel eens bloedheet kan zijn, maar daarvoor is er dan weer het strand en de zee om lekker af te koelen. Ook zijn de dagen lekker lang en kun je veel langer genieten van buitenactiviteiten. En het beste van alles is, dat je in deze periode vakantie hebt. Misschien duurt je vakantie niet altijd zo lang als je zou willen, maar een paar dagen of een weekje aan het begin en einde van de zomer geeft je de tijd om te genieten van hobby’s en heerlijke zomerse activiteiten.  Vandaag gaat dit artikel van ShBarcelona over een aantal activiteiten die je gedurende de zomer in Barcelona kunt doen.

Gerelateerd artikel: De zomer komt er weer aan in Barcelona!

Wat te doen in de Catalaanse hoofdstad deze zomer

Foto via Pixabay

Als je deze zomer in Barcelona bent, zul je gegarandeerd genieten van allerlei leuke activiteiten en culturele uitstapjes. Natuurlijk heeft de Catalaanse hoofdstad veel te bieden, maar de provincie Barcelona is ook het ontdekken waard! Het eerste advies is een rondleiding door de prachtige wijngaarden in het gebied ‘Penedès’, een van de belangrijkste wijngebieden in Spanje. Maak kennis met de beste wijnmakerijen en neem deel aan een aantal proeverijen om alles te leren over geur, kleur en smaaknuances.  Een ander idee, dat zeker een goed idee is met kinderen, is gedurende de hete zomerdagen in Barcelona je weg naar de openbare buitenzwembaden van Barcelona te vinden. Wij bevelen de Torre de les Aigües in Eixample aan, het meer van Can Dragó in Sant Andreu of het Creueta del Coll Park in Vallcarca. Deze laatste wordt momenteel verbouwd en we weten op dit moment helaas nog niet of de verbouwingen voor de zomer zijn afgerond.

Gerelateerd artikel: Campings in de buurt van Barcelona

Foto via Pixabay

Een andere heerlijke manier om je middag of avond door te brengen, is langs de beste strandbars van Barcelona te wandelen. Onze aanbevelingen zijn als volgt: Van Van Mar, dat aan het strand van Gavà ligt , een stad die op enkele kilometers van Barcelona ligt. Hier kun je heerlijk eten en genieten van een prettige en relaxte sfeer. Vai Moiana is een andere strandbar die je zeker niet mag missen. Deze ligt in Poblenou. Kauai is ook een bezoek waard en deze ligt weer aan het strand van Gavà. Het is de ideale locatie voor kwalitatief goede tapas. Ook is er nog Salt Beach Club, dat op de begane grond van het Hotel W ligt. Het is een van de meest trendy strandbars in de Catalaanse hoofdstad en het ligt aan het strand van Ciutat Vella. Naast Gavà vind je het kustplaatsje Castelldefels en ook hier ligt een goede strandtent, genaamd  Barracuda. Het is een echte aanrader. Zoals je kunt zien zijn er genoeg ideeën om je zomer in Barcelona – en de provincie – op een geweldige manier door te brengen. Waarschijnlijk kun je lang niet alle activiteiten uitvoeren, daarom hebben we er een paar voor je uitgelicht.

Wat beveel jij aan voor een zomer in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter