blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

De beste chiringuitos in Barcelona

eenvoudige stoelen aan strand
Geschreven door Jantine

Het maakt niet uit wat voor zomer het is, want de zon schijnt in Barcelona altijd wel een paar uur per dag, en dan zoeken niet alleen de locals, maar ook bezoekers aan de stad vanuit hun vakantieappartement altijd naar een fijn plekje om af te koelen.

Een goede plek om dit te doen is bij een “chiringuito”, oftewel strandbar. Deze plekken staan er ook om bekend dat ze voor locals en bezoekers een hotspot zijn om de meest belangrijke feestdagen van het jaar te vieren, zoals Sant Joan.

Het is wel het vermelden waard dat de prijzen bij deze chiringuitos niet de laagste in de stad zijn, dus als je vervelende verrassingen wil voorkomen, kun je beter eerst even de menukaart met prijzen bekijken.

ShBarcelona helpt je een paar van de beste chiringuitos aan de kust van Barcelona te vinden, waar ze muziek, verfrissende cocktails en goddelijke tapas aanbieden.

Gerelateerd artikel: Top clubs in Barceloneta

El Chiringuito

houten tafel met witte bloemen, borden, glazen, bestek en menukaarten

Foto via Visualhunt

El Chiringuito Group heeft inmiddels drie locaties en ze liggen aan strand Bogatell in de wijk Poblenou en de stranden Mar Bella en Nova Mar Bella in de wijk Diagonal Mar i El Front Maritim del Poblenou. Het zijn de meest bekende strandtenten van Barcelona.

Het heeft veel weg van de “beach club cultuur” van de stad, alleen kun je hier wat meer van de rust genieten, aangezien het wat verder weg is van de woonwijken.

Ze hebben Mediterraans eten en drinken, waar je van kan genieten terwijl je op het terras zit of in een hangmat relaxt, met op de achtergrond muziek die is afgestemd op een jong en modern publiek.

De chiringuitos zijn te bereiken met de gele metro (L4, halte Bogatell, Llacuna of Poblenou) of bus H16 (halte Rambla de Poblenou).

La Deliciosa Beach Club

zeevruchten paella in schaal op tafel

Foto via Visualhunt

Chiringuito La Deliciosa is, vanwege de locatie aan het eind van Passeig de Joan de Borbó in de wijk Barceloneta en aan het begin van de promenade van Barcelona, een van de drukst bezochte chiringuitos.

Als je een levendig sfeertje zoekt en er van houdt om allerlei verschillende soorten mensen te bekijken, terwijl je een biertje of een cocktail drinkt met uitzicht op het strand, is dit the place to be.

Zoek je rust en kalmte, dan kun je beter ergens anders naartoe gaan. ’s Avonds kun je in deze beach bar ook altijd feesten. Te bereiken met de gele metrolijn (L4, halte Barceloneta).

Gerelateerd artikel: Sant Joan – het officiële begin van de zomer in Barcelona

Vai Moana Beach Bar

strandbar met zee op achtergrond

Foto via Visualhunt

Vai Moana is gelegen aan strand Bogatell, iets verder weg van het centrum en je vindt hier een wat rustiger en romantischer chiringuito, compleet met kaarslicht als verlichting. De naam, Vai Moana, betekent “blauwe zee” in Rapa Nui, de taal van Paaseiland, waar de bar op geïnspireerd is.

Het is een van de meest exclusieve bars van Barcelona en verschilt van de anderen, doordat het een restaurant is waar veel beroemde dj’s komen om muziek te draaien. Te bereiken met de gele metrolijn (L4, halte Llacuna).

Locaties alle chiringuitos: stranden Barcelona

*Hoofdfoto door SatyaPrem via Pixabay

Ga jij graag naar een chiringuito? Welke is je favoriet?

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter