blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De beste chiringuitos in Barcelona

Geschreven door Jantine

Het maakt niet uit wat voor zomer het is, want de zon schijnt in Barcelona altijd wel een paar uur per dag, en dan zoeken de locals en bezoekers altijd naar een fijn plekje om af te koelen. Een goede plek om dit te doen is bij een “chiringuito”, oftewel beach bar. Deze plekken staan er ook om bekend dat ze voor de locals en bezoekers van de stad een hotspot zijn om de meest belangrijke feestdagen van het jaar te vieren, zoals Sant Joan nacht. Het is wel het vermelden waard dat de prijzen bij deze chiringuitos niet de laagste in de stad zijn, dus als je vervelende verrassingen wil voorkomen, kun je beter eerst even de menukaart met prijzen bekijken. ShBarcelona helpt je een paar van de beste chiringuitos aan de kust van Barcelona te vinden, waar ze muziek, verfrissende cocktails en goddelijke tapas aanbieden.

Gerelateerd artikel: Top clubs in Barceloneta

El Chiringuito

Foto via Visualhunt

El Chiringuito Group heeft inmiddels drie locaties en ze liggen aan strand Bogatell, strand Mar Bella en strand Nova Mar Bella. Het zijn de meest bekende strandtenten van Barcelona. Het heeft veel weg van de “beach club cultuur” van de stad, alleen kun je hier wat meer van de rust genieten, aangezien het wat verder weg is van de woonwijken. Ze hebben Mediterraans eten en drinken, waar je van kan genieten terwijl je op het terras zit of in een hangmat relaxt, met op de achtergrond muziek die is afgestemd op een jong en modern publiek. Te bereiken met de gele metro (L4, halte Bogatell, Llacuna of Poblenou) of bus H16 (halte Rambla de Poblenou).

La Deliciosa Beach Club

Foto via Visualhunt

Chiringuito La Deliciosa is vanwege de locatie, aan het eind van Passeig de Joan de Borbó en aan het begin van de promenade van Barcelona, een van de drukst bezochte chiringuitos. Als je een levendig sfeertje zoekt en er van houdt om allerlei verschillende soorten mensen te bekijken, terwijl je een biertje of een cocktail drinkt met uitzicht op het strand, is dit the place to be. Zoek je rust en kalmte, dan kun je beter ergens anders naartoe gaan. ‘s Avonds kun je in deze beach bar ook altijd feesten. Te bereiken met de gele metrolijn (L4, halte Barceloneta).

Gerelateerd artikel: Sant Joan – het officiële begin van de zomer in Barcelona

Vai Moana Beach Bar

Foto via Visualhunt

Vai Moana is gelegen aan strand Bogatell, iets verder weg van het centrum en je vindt hier een wat rustiger en romantischer chiringuito, compleet met kaarslicht als verlichting. De naam, Vai Moana, betekent “blauwe zee” in Rapa Nui, de taal van Paaseiland, waar de bar op geïnspireerd is. Het is een van de meest exclusieve bars van Barcelona en verschilt van de anderen, doordat het een restaurant is waar veel beroemde dj’s komen om muziek te draaien. Te bereiken met de gele metrolijn (L4, halte Llacuna).

Locaties alle chiringuitos: stranden Barcelona

Zoek je nog een appartement dicht bij het strand? ShBarcelona helpt je bij je zoektocht.

*Hoofdfoto door SatyaPrem via Pixabay

De beste chiringuitos in Barcelona
4 (80%) 1 vote[s]

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter