blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De muziekklanken uit Barcelona

Geschreven door Maisa

Barcelona zit vol met  muziek, er is zoveel talent dat het bijna niet meer op te noemen is. Soms sta je er haast niet bij stil en lijkt het alsof alleen maar de muziek bestaat dat door de speakers van de radio kom. Maar nee, er is veel meer. Verscheidene muzikanten over de hele wereld hebben zich gehuisvest in Barcelona om met een nieuwe formatie nieuwe klanken of de klanken van hun moederland te creëren. ShBarcelona vertelt je hier graag nog wat meer over.

Gerelateerd artikel: Bioscoop in de buitenlucht

Chontadura

chontadura día de la tierra

Foto: Chontadura

Chontadura wordt gevormd door de bandleden; Miguel Carrillo Guasa, Sebas Cabra, Valentina Sousa en Nicolas Cristancho en Felipe Muñoz. Het muzikale voorstel van de groep “Chontadura” is gebaseerd op de verschillende klanken van traditionele muziek van Colombia, vooral Afro-Colombiaanse gemeenschappen, afkomstig uit de Pacific Kust. De groep houdt zich voornamelijk een met name marimba repertoire. Een marimba is een instrument dat net zoals de xylofoon  houten staven/toetsen heeft. Een concert van Chontadura is kunst gemengd met samenhorigheid en het gevoel van geluk.

Anita Zegeza

Port

Foto:  Album Anita Zengeza

Anita Zegeza komt oorspronkelijk uit Zimbabwe, en woont nu al 5 jaar in Barcelona. Ze studeert muziek aan het Conservatorium Liceu in Barcelona, en het leven door alleen of met zijn band bowling, zingen en acteren in de wereld van reclame en onderwijs Engels te winnen.

Ze noemt haar eigen muziek afro-fusion of afro-pop, desalniettemin komen de muzikale invloeden van verschillende kanten en daardoor creëren ze een originele en eclectische stijl. Luister naar haar nieuwe CD “Natural Journey” , uitgebracht door Slow Walk Music, zou je niet gelijk zo 1, 2, 3 zeggen dat zij uit Zimbabwe komt. Anita heeft een zachte honing klinkende stem die zo mee neemt op een natuurlijke reis.

Gerelateerd artikel: Barcelona; het Mekka van de live muziek

Amélie Angebault

amŽlie angebault

Foto: Amelie Angebault

Amélie Angebault is een Franse kunstenarese zangers en actrice multidisciplinair. Ze is bijna volledig autodidaktisch en zit al tien jaar in het vak. Amélie zorgt voor een frisse en delicate muziek die ons doet reizen de momenten van de vintage tijd van jaren 40, 50 en 60. De mix van chanson français en swing slaat ook heel erg aan bij het publiek. Amelie heeft al gestaan op prestigieuze festivals zoals; International Voll Damm Jazz Festival in Sabadell Festival Banc Mil.lenni 16 in Benicassim Blues Festival en het Jazz Festival Arenys de Mars. Op de Jardins Festival de Pedralbes, was zij met haar band Amelie Angebault quartet de openings act van het concert van Tom Jones.

Ben je op zoek naar woonruimte? ShBarcelona maakt kiezen makkelijk.

*Hoofdfoto door Free-Photos via Pixabay

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter