blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Rock Fest Barcelona 2018

Geschreven door Daniella

Rock is een van de meest gevolgde muzikale genres en de volgers zijn meestal ook onvoorwaardelijke volgers. Er zijn mythische groepen van vroeger die nog steeds actief zijn, alsof de gitaarnoten en de stemmen een jeugdelixer zijn. Muziek is een trouwe metgezel en je krijgt er een flinke stoot energie van. Rock is een van de stijlen die je kracht kan geven geven. Nummers zoals die van Queen met ‘Don’t Stop Me Now’ zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Rock geeft je niet alleen energie, beweging en een beetje agressie, maar het heeft ook prachtige ballads, waarbij soms gewelddadige rockers zich ontpoppen als echte romantici. Voorbeelden hiervan zijn ‘Still Loving You’ van de Scorpions of ‘Angie’ van The Rolling Stones. Vandaag praat ShBarcelona je bij over het rockfestival in Barcelona, ​​Rock Fest Barcelona.

Gerelateerd artikel: Graffiti en straatkunst tour in Barcelona

Het rockfestival van Barcelona

Foto via Visualhunt

Zoals al is gezegd, heeft rock een grote groep trouwe en onvoorwaardelijke fans, die vooral van deze muziekstijl houden. En dat is niet voor niks. Rock is het resultaat van verschillende muzikale mixen, zoals rock and roll, rhythm and blues, country, blues, folk en jazz. Het sterinstrument dat boven de anderen uitsteekt is de elektrische gitaar. En de meeste vertegenwoordigers van deze muziekstijl behoren tot bands die minimaal bestaan uit een zanger, een gitarist, een basgitarist en een drummer. Van daaruit zijn subgenres ontstaan, zoals heavy metal, glam rock, punk of grunge.

Gerelateerd artikel: Nachtleven in Barcelona

Foto via Visualhunt

Rock Fest is het enige rockfestival in Barcelona en het zal op 5, 6 en 7 juli 2018 worden gehouden in het Parc de Can Zam, in de naburige stad van Barcelona: Santa Coloma de Gramenet. Met het oog op de vele fans van die dit muziekfestival zullen bezoeken, is het verstandig om tijdig je accommodatie te boeken. Op de website vind je een link met accommodatie die je kan helpen bij je zoektocht. Helaas is de camping die de afgelopen jaren ter beschikking werd gesteld niet meer beschikbaar. Op het terrein zelf vind je verder toiletten, gedegen toegangscontrole, er zijn oplaadpunten voor je mobiele telefoon, er is schoonmaak en een parkeerterrein. Met het openbaar vervoer is het terrein prima te bereiken.

Dit jaar hebben de bands die op Rock Fest spelen groot internationaal aanzien. Zo kun je dit jaar tijdens het festival genieten van legendarische bands, waaronder Ozzy Osbourne, Kiss, Scorpions, Megadeth, Vixen en Evergrey en nog veel meer. Het is ongetwijfeld een line-up die dit muzikale genre uitstekend zal vertegenwoordigen. Lang leve rockmuziek!

Ben je al eens bij Rock Fest geweest? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter