blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Muziek

Muziekfestivals in juli 2019 in Barcelona en omgeving

Geschreven door Maisa

In de zomer – maar eigenlijk het hele jaar door –  vinden er verschillende concerten en muziekfestivals plaats in Barcelona. Er zijn velen concerten en festivals te vinden in de stad zelf en op dichtbij gelegen locaties. ShBarcelona stelt voor de zomer van 2019 drie festivals voor die de moeite waard zijn.

Gerelateerd artikel: Sonar 2019

Cruïlla Barcelona Summer Festival

Foto door Festival Cruïlla via Visualhunt

Van 3 t/m 6 juli 2019 vindt het Cruïlla Barcelona Summer Festival weer plaats. Het festival zal gedurende drie dagen het Forum Park in Barcelona weer muzikaal bezetten. Cruïlla, dat in het Catalaans “kruisende paden” betekent, heeft ieder jaar een smaakvolle eclectische line up van soul tot aan indie rock. In het verleden hebben artiesten, zoals Jamie Cullum, Lauryn Hill, Wyclef Jean, Jack White, N.E.R.D., Seasick Steve, Prophets of Rage, Justice en David Byrne opgetreden. In 2019 is het programma wederom spetterend, met onder andere de Black Eyed Peas, Kylie Minogue, Years & Years, Garbage en Love of Lesbian. Dus ben jij toevallig in Barcelona rond deze tijd, dan is dit festival een absolute aanrader.

Locatie: Carrer de la Pau 12

Barcelona Beach Festival – BBF

Foto door The Siberian Music via Visualhunt

Ben je meer een type voor elektronische muziek en hou je van zon, zee en strand, dan is Barcelona Beach Festival, het festival van elektronische muziek, misschien iets voor jou. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 13 juli op het strand Platja del Forum en Parc de la Pau. Artiesten die onder andere zullen gaan optreden, zijn: Armin van Buuren, David Guetta, Alesso en Don Diablo. De menigte zal helemaal uit zijn bol gaan, niet alleen vanwege de prachtige en relaxte locatie, maar ook vanwege de artiesten die optreden.

Locatie: Parc de la Pau

Gerelateerd artikel: DGTL Barcelona

Vida 2019

Foto door midianinja via Visualhunt

Ben je toch meer op zoek naar iets speciaals, een muziekfestival met een andere invalshoek, dan is Vida 2019 helemaal iets voor jou. Vida betekent ‘leven’ in het Spaans. En het leven zelf en Charles Bukowski vormen de filosofie van festival Vida; zee, daglicht en het feit dat er nog geen bewijs bestaat voor onze onsterfelijkheid… Vida wordt in Vilanova i la Geltrú gehouden. Dit ligt op ongeveer 50 kilometer van Barcelona en vindt plaats van 4 tot en met 6 juli. La Daurada Beach Club geldt als locatie gedurende de middag en heet Vida by the Sea en ’s avonds vindt het festival plaats in Masia d’en Cabanyes. Vida kiest artiesten niet alleen uit op hun bekendheid, maar ook op hun potentie en authenticiteit. Een aantal namen van dit jaar zijn: Madness, The Charlatans, Sharon van Etten, Superchunck en Fat White Family. Vida is toegankelijk voor alle leeftijden, dus heb je zin in iets origineels en wil je om omringd zijn door natuur, pak dan de trein en ga naar Vida 2019. En wil je blijven overnachten in de buurt? Dan is het goed te weten dat er nu Vida Camp is!

Locatie: Plaça Trajo de Garbí en Camí Ral

*Hoofdfoto door Free-Photos via Pixabay

Ken jij een van deze festivals? Wat vond je er van?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter