blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Valentijnsdag 2019

Geschreven door Daniella

Vandaag draait alles om romantiek. In het Engels is er het gezegde: “Love makes the world go round“, liefde laat de wereld draaien. En we zijn er van overtuigd dat de vele, mooie dingen die op deze wereld gebeuren, te maken hebben met liefde. De liefde van een vader voor zijn zoon, van een moeder voor haar dochter, de liefde tussen broers, tussen vrienden, tussen dieren en, natuurlijk, de liefde tussen koppels. Dit laatste type liefde, het romantische soort, staat vandaag in dit artikel van ShBarcelona centraal. Het is de dag waarop verliefden Valentijnsdag vieren, een dag die over de hele wereld gevierd wordt.

Gerelateerd artikel: Feestdagen in Barcelona in 2019

Vier de dag van liefde in Barcelona

Foto via Visualhunt

Men denkt dat Valentijn, ook wel bekend als Valentijn van Rome, een arts was, die bisschop is geworden om soldaten te kunnen trouwen, iets dat door Claudius, de keizer van die tijd, verboden was. De keizer geloofde namelijk dat het soldaten van hun militaire optreden zou afleiden. Sint Valentijn werd gevangen genomen en gemarteld en van daaruit werd de legende van deze heilige geboren. Alleen door zijn doel om verliefde soldaten in de echt te verbinden, werd hij uiteindelijk geconfronteerd met marteling en de dood. Het Westen besloot pas veel later om een prachtige dag te wijden aan de romantische liefde, met als vast onderdeel cupido, een ondeugend engeltje met vleugels, dat zichzelf vermaakte door liefdespijlen naar eenzame harten te schieten. En wie kan zeggen dat hij nog nooit in zijn leven door Cupido geraakt is? 14 Februari is de dag waarop je in stilte de liefde kunt verklaren aan die ene persoon die je liefhebt. Misschien is hij of zij ook wel verliefd op jou? Of het is de perfecte dag om de liefde die in een sleur is geraakt nieuw leven in te blazen. Vergeet niet dat alles wat groeit en bloeit, ook verzorgd en gekoesterd moet worden! Valentijnsdag is er voor verschillende soorten liefden en kan dan ook op diverse manieren gevierd worden.

Gerelateerd artikel: Een romantische massage voor twee

Foto via Visualhunt

Maar Valentijnsdag heeft een zware concurrent in Catalonië. Er is namelijk een andere heilige die vocht in de naam der liefde: Sant Jordi. In Barcelona is het gebruikelijk om Sant Jordi te vieren als dag van de liefde, waarbij mannen vrouwen vaak rozen geven en zij op hun beurt boeken aan de mannen geven. Hoewel dat maar theorie is, want in de praktijk geven vrouwen zichzelf vaak rozen en boeken en doen mannen hetzelfde. Het vieren van Sant Jordi in de Catalaanse hoofdstad (en de hele autonome gemeenschap), betekent helaas dat Valentijnsdag niet echt op de agenda staat, ook niet in andere delen van Spanje. Maar dit hoeft je er niet van te weerhouden iets voor je geliefde te doen. Neem je vriend of vriendin mee naar Ciutadella Park om een mooie ​​wandeling te maken, of neem haar mee naar pretpark Tibidabo om samen van een suikerspin te genieten. Geef je de voorkeur aan het theater? Ga dan naar het Broadway van Barcelona, de Paral.lel. Als je twijfelt aan wat te doen voor Valentijnsdag, vergeet dan niet dat de liefde van de man altijd door de maag gaat. Maak indruk op je partner door hem of haar voor een diner mee te nemen naar restaurant ABaC. En als je er nog een schepje bovenop wilt doen, boek je een kamer bij het hotel van dezelfde naam. Natuurlijk is het niet goedkoop, maar hé… voor je allergrootste liefde heb je dat toch over?

*Hoofdfoto via Visualhunt

Wat ga jij doen met Valentijnsdag? Deel je tips!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter